SETKáNí ROMANA VOJTKA SE ZTRACENOU SESTROU: 9 DNí ZAVřENá V BOLíVII! ŽIVOT SE S Ní NEMAZLIL

V dětství jim zemřela maminka na rakovinu, o pár let později přišli i o otce. A nakonec se rozešly i jejich cesty. Roman Vojtek (52) se po letech setkal se ztracenou sestrou Editou (49), která žije v Bolívii.

Když Roman studoval na JAMU v Brně, Edita se rozhodla pro život v Jižní Americe, kam v 19 letech odletěla s přítelem. V té době nebylo spojení se světem tak jednoduché jako dnes v době internetu a dalších komunikačních technologií.

Otec v šestinedělí Roman Vojtek: Pád a sešitý ret!

„Trvalo to asi tři až pět let, než jsme si poprvé mohli zavolat. Bylo to vytáčené spojení na poště, jedna věta, 12 vteřin než to tam doputovalo, pak chrčení,“ vzpomíná Roman Vojtek, který se se svou sestrou naživo setkal až v roce 2001, kdy za ní přiletěl. Pak už se sourozenci navštěvovali častěji. 

Momentálně je Edita v Česku, přiletěla na 10 dní, aby nejenom navštívila bratra a blízké přátele, ale i představila svou knihu Den, kdy jsem se poznala. 

Je to kniha o mé životní cestě, která leckdy nebyla lehká. Ale o tom to není, je to o poznání a přijetí sebe samé. Je to motivační kniha,“ řekla Blesku blondýnka, která v Bolívii žije 30 let. Během té doby se rozvedla s manželem, s nímž má tři děti - Samuela (26), Amy (24) a Romana (14). A právě během rozvodu se dostala do vězení! Rozhodla se totiž prodat dům, kde žili, ale několikrát naletěla kupcům a byla obviněna z podvodu a podvodného jednání. 

„Jediné, co jsem chtěla, bylo prodat dům, který jsem nechala s velkým úsilím postavit a pro který jsem obětovala čas se svými dětmi. Přestože jsem předložila všechny důkazy potvrzující mou nevinu, zavřeli mě do vězení,“ přiznala Edita, která za mřížemi strávila devět dní. „Nebylo to jednoduché, meditovala jsem, cvičila jógu a pracovala na procesu odpuštění. Během jedné z těch dlouhých nocí jsem poprvé ucítila ryzí přítomnost Boha,“ má jasno Vojtková, která momentálně žije s přítelem a společně mají devítiletou dceru Dominique. 

Hvězda Vyprávěj Roman Vojtek: Archivní klenot starý 50 let!

Z města La Paz se rodina přestěhovala do Santa Cruz, kde bydlí v paneláku v 15. patře a Edita se kromě rodiny věnuje módnímu návrhářství, ve kterém je velmi úspěšná. Její barevné modely se prodávají v různých obchodních centrech a navíc šije svatební šaty. 

Všechno se dělá ručně a vše musí být velmi zdobné. Já bych si něco takového na sebe nevzala, ale zákaznice to vyžadují. Šaty se dají koupit od 800 dolarů do dvou tisíc (18 - 48 tisíc korun),“ pochlubila se Blesku návrhářka, která na křtu své knihy měla model ze své dílny. 

2024-04-29T03:05:13Z dg43tfdfdgfd