RUSOVé ZMASAKROVALI DVě UKRAJINSKé VESNICE. ZABILI KAžDéHO, KDO JIM NEDAL ALKOHOL

Dva ruští vojáci v opilosti zmasakrovali dvě ukrajinské vesnice – Abrykosivku a Podo-Kalynivku v Chersonské oblasti. Údajně zabili každého, kdo jim odmítl dát alkohol. Deník The Mirror napsal, že mezi oběťmi je celkem sedm osob, zpravodajství Nexta hovoří o pěti zavražděných. Byla mezi nimi i starostka Abrykosivky Ljubov Tymčaková (54), která s Rusy kolaborovala, a dva ruští vojáci. Mezi zavražděnými jsou také ukrajinští civilisté.

Dva ruští vojáci zmasakrovali v opilosti dvě ukrajinské vesnice. Zastřelili každého, kdo neměl alkohol, tvrdí se.

Alexander Osipov (34) a Alexander Kajgorodcev (37) ze 144. gardové motostřelecké divize podle místních zpráv přijeli do vesnic ve vojenském vozidle Patriot a zavraždili sedm lidí. „Zabili obyvatele a zapálili jim domy, pokud jim odmítli dát alkohol,“ uvádí zpráva.

Stalo se tak ve vesnicích, které jsou nyní kontrolovány Putinovou armádou. Mezi mrtvými byla i kolaborantka Ljubov Tymčaková (54), která byla ruskými okupanty dosazena na post starostky okupované vesnice Abrykosivka v Chersonské oblasti. Byla již dříve ukrajinskou úřednicí, nicméně změnila strany. Podle zpráv byl údajně zavražděn také Alexej Glinin (40), spolupracovník Tymčakové a ruský voják.

>

Opilci se snažili zločin zatajit

Mezi zastřelenými byl i Sergej Šuvajev (32) a ruský voják jménem Maxim. Těla obou mužů byla zapálena. V sousední vesnici Podo-Kalynivka byla údajně zabita i důchodkyně Valentina Starčenková (65).

Zpravodajství Nexta nicméně hovoří o pěti zavražděných. Jako první byla nalezena žena, které zemřela na střelná zranění, její tělo bylo místy popálené se stopami po výbuchu. O chvíli později byla nalezena další dvě těla – jejich lebky byly prasklé a jejich těla byla také popálená.

contenteditable="false" data-url="https://twitter.com/nexta_tv/status/1783551693730316419?ref_src=twsrc^tfw">

Osipov a Kajgorodcev se k vraždám přiznali. Kajgorodcev byl již v minulosti odsouzen za vraždu a ve věznici tehdy dostal další trest za obchod s drogami.

2024-04-30T03:23:07Z dg43tfdfdgfd