Zprávy

Trending:


Před obecní úřad v Řeporyjích někdo navezl hnůj, policie to vyšetřuje

Praha - Před obecní úřad v Praze Řeporyjích v noci na dnešek někdo vysypal hnůj. Policie se případem zabývá pro podezření z přestupku a zjišťuje, kdo za tím stojí. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Podle fotografií a informací serveru iDNES.cz hnůj přivezli před úřad aktivisté podporující zemědělské protesty a do hnoje umístili ceduli se snímkem řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) a nápisem "Máme spolu nevyřízené účty". K akci se...


Polský stát v poslední době podle Tuska překazil pokusy o sabotáže

Varšava - Polský stát v posledních měsících překazil snahy o přípravu sabotážních akcí a založení požárů. Dnes to bez dalších podrobností řekl polský premiér Donald Tusk. Varoval také, že Rusko se snaží zasahovat do blížících se voleb do Evropského parlamentu, a oznámil, že vláda na činnost tajných služeb vyčlení dodatečných 100 milionů zlotých (579,6 milionu korun).


Na sněhovém poli Mapa republiky v Krkonoších je okolo čtyř metrů sněhu

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl dnes ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Sněhové pole připomínající prvorepublikové Československo s Podkarpatskou Rusí odtává od východu na západ, až nakonec zůstávají "střední Čechy", v místě tzv. nivační...


Pohřeb Simony Postlerové: S herečkou se loučí rodina, blízcí, Zawadská i Goščíková

S herečkou a dabérkou Simonou Postlerovou (†59) se 14. května rozloučí rodina a blízcí, ale i veřejnost. Umělkyni, která ráda navštěvovala kostely, kde hledala útočiště, na její poslední cestě vyprovodí hned 6 farářů.


Ivan Kytka: Útoky verbální žíravinou, Babiš a unesená Poslanecká sněmovna

KOMENTÁŘ. Existuje patrně v poslaneckých hlavách jakási pomýlená představa, že kvalitu či hloubku parlamentní demokracie lze měřit počtem hlasování, pozměňovacích návrhů, faktických připomínek, sérií nekonečných obstrukcí nebo snad dokonce počtem instancí, při kterých většina přehlasuje menšinu. Nutno hned na úvod zdůraznit, že tomu tak ve skutečnosti není. Stručný pohled do nic neodpouštějících stenografických záznamů naznačuje, že


Největší říše ve světových dějinách

V rozsáhlé historii lidské civilizace se objevilo několik impozantních výdobytků a odkazů, které utvářely strukturu krajiny našeho světa. Od starověkého světa až po úsvit novověku ovládaly říše většinu lidských dějin. A přestože impéria již neexistují, nemůžeme se ubránit zvědavosti, jak velká ve skutečnosti byla. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a podívejte se, které říše se pyšnily největšími územími.


Hrady CZ nabízejí naposledy Lucii s Kollerem, Let It Roll populární Rudimental

Praha - Na putovním festivalu Hrady CZ zahraje naposledy v původní sestavě kapela Lucie. Mezi taháky akce Let It Roll na milovickém letišti patří uskupení Rudimental. Anglická elektronická skupina se do Česka vrátí po pěti letech. Hrady CZ zahájí 12. a 13. srpna na středočeském hradě Točník. Drum & bassový Let It Roll od 1. do 3. srpna představí téměř 200 umělců, z toho polovinu ze zahraničí. ČTK o tom informovali mediální zástupci festivalů.


Nejméně 17 zraněných po ruském útoku na Charkov, uvedly úřady

Kyjev - Nejméně 17 zraněných si dnes vyžádal ruský vzdušný útok na Charkov, uvedl šéf oblastní správy Oleh Syněhubov na sociální síti. Starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov dříve oznámil devět zraněných poté, co Rusové zasáhli výškovou budovu s mnoha byty v centru Charkova.


Gruzínský parlament schválil kontroverzní zákon o zahraničním vlivu

Tbilisi - Gruzínský parlament dnes ve třetím a závěrečném čtení schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, který prosazuje vládní strana Gruzínský sen, informují zahraniční agentury. V ulicích hlavního města Tbilisi proti předloze už týdny demonstrují desetitisíce lidí. Tajemník prezidentky Salome Zurabišviliové už dříve avizoval veto hlavy státu, nicméně Gruzínský sen má dostatek poslanců, aby ho přehlasoval.


Just: Jmenování Bělousova ministrem je pro nás špatné. Patří k nejtvrdší linii, dodal Svoboda

Nástup Andreje Bělousova do funkce ruského ministra obrany je pro Ukrajinu i Západ špatnou zprávou, v pořadu 360° na CNN Prima NEWS to uvedl spolupracovník redakce v Moskvě Jiří Just. Podle jeho slov to značí, že se země připravuje na dlouhou válku.


U Zlína řádí medvědi: Potuluje se tam samec a samice s mládětem. Policie varuje obyvatele

Policie apeluje na obyvatele Zlína, ať jsou v lesích opatrní. Mají se tam totiž potulovat hned tři medvědi, jak vyplývá z fotopastí. Ze záběrů je pravděpodobné, že jde o dospělého samce a medvědici s mládětem. Na medvědy upozornili svědci pro web TN.cz.


Jak nebezpečná jsou letadla Boeing?

9. května 2024 sjel Boeing 737-300 při startu z letištní dráhy v africkém Senegalu. Tato nehoda byla posledním případem z řady nehod letadel Boeing. Ve skutečnosti bylo jen v roce 2024 zaznamenáno ne méně než sedm technických závad, což dále prohloubilo krizi, které výrobce čelí v souvislosti se svou bezpečností. V této galerii zkoumáme časovou osu významných nehod a incidentů společnosti Boeing, z nichž mnohé byly důsledkem chyby pilota, ale jiné byly identifikovány v důsledku selhání přístrojů a součástek. Klikněte a zjistěte, jak nebezpečnou bilanci výrobce má.


Nová výstraha před požáry. Hrozit mají až do víkendu, uvedl ČHMÚ

Meteorologové už v úterý prodloužili platnou výstrahu před nebezpečím požárů na většině území České republiky. Alespoň v některých regionech zůstane v platnosti až do víkendu, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).


Petr Bartovský se stane ředitelem Vojenského zpravodajství od 1. července

Praha - Petr Bartovský se stane ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) od letošního 1. července. V úřadu nahradí Jana Berouna, který ve funkci skončí ke 30. červnu. Předání funkce se uskuteční u příležitosti oslav Dne ozbrojených sil. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo ministerstvo obrany. Bartovského jmenování do funkce schválila vláda v dubnu, předtím jeho nominaci projednal sněmovní výbor pro obranu.


Putinovo zoufalství, komentuje Washington změny v ruském vedení

Spojené státy prohlásily, že změna ve vedení ruského ministerstva obrany nařízená šéfem Kremlu Vladimirem Putinem svědčí o jeho zoufalství v souvislosti s invazí na Ukrajinu. Uvedla to agentura AFP.


Ze zvláštní daně pro banky se stává vládní rozbuška. STAN, Piráti a lidovci hledají podporu

Banky a jejich rostoucí zisky jsou stále lákavější politickou kořistí. Obratným manévrováním unikají citelnějšímu zdanění a dráždí tak hnutí STAN, Piráty a lidovce. Po loňském neúspěšném pokusu vlády dosáhnout na mimořádné zisky finančních domů přicházejí tyto koaliční strany s návrhem nové bankovní daně. Narážejí ale na ODS a TOP 09, pochopení nenalézají ani v opozičních řadách. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) navíc hodlá platnost...


Johana (18): Na sociální síti mi začala bývalá spolužačka posílat divné zprávy. Pak mi došlo, že už je rok mrtvá

Johaně se jednou večer ozvala spolužačka, kterou skoro neznala. Přicházely jí od ní divné zprávy a pak někdo bouchal na dveře. Jolaně postupně docházelo, že dotyčná je už rok po smrti a někdo si z ní asi vystřelil. Nebo šlo o hlas ze záhrobí?


Seznamte se s “rituálem hněvu”, novým trendem, který se stává virálním mezi ženami

V tzv. "rituálech hněvu" ženy platí za to, aby mohly křičet a lámat kusy dřeva, aby mohly vyjádřit všechny své negativní pocity. The post Seznamte se s “rituálem hněvu”, novým trendem, který se stává virálním mezi ženami appeared first on Instafamosos.


Země, kde jsou legální sňatky osob stejného pohlaví

Ze 195 zemí světa je pouze ve 36 zemích legální manželství osob stejného pohlaví. Naproti tomu ve více než 60 zemích světa jsou sexuální aktivity osob stejného pohlaví nezákonné. Od roku 2000, kdy Nizozemsko jako první země legalizovalo manželství osob stejného pohlaví, se svět změnil. První severoamerickou zemí, která homosexuální sňatky legalizovala, se stala Kanada (v roce 2005), první a stále jedinou africkou zemí Jihoafrická republika (2006), první skandinávskou zemí Norsko (2009), první zemí Latinské Ameriky Argentina (2010), první asijsko-pacifickou zemí Nový Zéland (2013) a v květnu 2019 se první asijskou zemí, která legalizovala stejnopohlavní manželství, stal Tchaj-wan. Pak je tu více než 20 zemí, ve kterých se o tomto tématu stále diskutuje. Thajsko je na dobré cestě stát se první zemí v jihovýchodní Asii, která přijme zákon o rovnosti manželství. Dne 27. března thajská Sněmovna reprezentantů schválila návrh zákona o legalizaci manželství osob stejného pohlaví, 400 hlasů bylo pro a pouze 10 proti. Ačkoli je to velký krok, návrh zákona musí ještě schválit Senát a král Rama X. To znamená, že může reálně trvat několik měsíců, než budou homosexuální sňatky v Thajsku legální. Země se snaží upevnit si svou pověst země, která podporuje LGBTQ+. Vede kampaň za pořádání WorldPride 2028. Pojďte se s námi vydat na duhovou cestu a projděte si tuto galerii, kde najdete seznam zemí, kde je legální vzít si osobu stejného pohlaví.


Kostel v Gruntě na Kolínsku spustil po rozsáhlé obnově pravidelné prohlídky

Grunta (Kolínsko) - Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Gruntě na Kolínsku, kde na konci dubna skončila rozsáhlá rekonstrukce, si mohou lidé prohlédnout v pravidelné otvírací době. Součástí obnovy kostela, který byl kvůli závažné poruše statiky v havarijním stavu, bylo také restaurování vzácné secesní výmalby. Práce zahájené loni v březnu vyšly farnost na víc než 42 milionů korun, 90 procent částky pokryly fondy Evropského hospodářského prostoru...


Soud ve čtvrtek otevře případ největšího lesního požáru v historii ČR

Ústí nad Labem - Krajský soud v Ústí nad Labem se ve čtvrtek začne zabývat největším lesním požárem v historii ČR, vznikl v létě 2022 v národním parku České Švýcarsko. Obžaloba z jeho založení viní bývalého dobrovolného strážce rezervace, kterému v případě prokázání viny hrozí až 15 let vězení. Obviněný z obecného ohrožení a poškození cizí věci údajně způsobil ještě několik menších požárů, například loňský požár rozhledny na Vlčí hoře ve...


Žalobkyně žádá v kauze úmrtí dítěte v Černuci tři podmíněné tresty

Kladno - Žalobkyně Klára Loudová žádá v případu úmrtí malého dítěte při závodech trucků v Černuci na Kladensku podmíněné tresty za usmrcení z nedbalosti pro pořadatele, řidiče vozu a strýce, jenž chlapce ve chvíli tragédie hlídal. Teta by měla být zproštěna, uvedla Loudová v závěrečné řeči. Pořadateli navrhuje podmíněný trest 24 měsíců, řidiči 18 měsíců a strýci 18 měsíců a k tomu peněžité tresty. Strýcův obhájce navrhl zproštění obžaloby....


Státní zástupce navrhl obžalovat 3 muže včetně Baláka za špatnou správu majetku

Rakovník - Státní zástupce dnes podal k rakovnickému okresnímu soudu obžalobu na tři lidi včetně bývalého ředitele Lesní správy Lány Miloše Baláka pro porušení povinnosti při správě cizího majetku. ČTK to sdělil okresní státní zástupce Lukáš Hossinger. Kauza se týká traktoru patřícího Balákově manželce, podle policistů jej dali opravit za peníze Lesní správy Lány, což je příspěvková organizace Kanceláře prezidenta republiky. Náklady byly asi...


Blízcí oplakávají Simonu Postlerovou. Dcera pronesla dojemnou řeč, promluvil i Trojan

Česká umělecká scéna se stále jen těžko vzpamatovává z nečekané smrti herečky a dabérky Simony Postlerové, která zemřela ve věku 59 let. Kolegové, kamarádi a rodina přišli vzdát herečce hold do pražského Divadla na Vinohradech, kde se ke slovu dostalo hned několik řečníků. Vzpomínky doprovázel pláč nesoucí se celým sálem.


S Postlerovou se na Vinohradech rozloučili herečtí kolegové

V Divadle na Vinohradech v Praze se lidé v úterý rozloučili s náhle zesnulou herečkou Simonou Postlerovou. Dlouholetá členka souboru vinohradského divadla zemřela během prvního květnového víkendu, bylo jí 59 let.


Rusko nasadilo do provozu mezikontinentální balistické střely Bulava. Mohou nést jaderné hlavice

Rusko nasadilo do provozu mezikontinentální balistické střely Bulava, informuje agentura Reuters, která se odvolala na vyjádření na výrobce těchto zbraní pro ruská média.


Komentátor Antoš měl autonehodu. Leží ve vážném stavu, policie obvinila řidiče

Mistr republiky s pražskou Slavií je naštěstí mimo ohrožení života, za mikrofonem České televize se už v dalším průběhu mistrovství světa neobjeví.


EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.


Na mé práci mě baví její různorodost, říká mluvčí zastoupení ČR v Bruselu

Brusel - Jak vypadá nový balíček protiruských sankcí, jaká pracovní skupina řeší změny pravidel společné zemědělské politiky, ale i to, jaké oslavy se v Bruselu chystají v souvislosti s výročím rozšíření Evropské unie. Na všechna tato témata dokáže v Bruselu odpovědět či sehnat odpověď Alice Krutilová, tisková mluvčí Stálého zastoupení ČR při EU. Její rady i pomoc si chválí i zahraniční novináři, kteří často komplikované dění v unijních...


Scholz mírní očekávání od červnové mírové konference o Ukrajině

Německý kancléř Olaf Scholz mírní očekávání od červnové mírové konference o Ukrajině, která se bude konat ve Švýcarsku. "Neměli bychom mít přehnaná očekávání, nejdeme tam dohadovat ukončení války," prohlásil Scholz v rozhovoru s německým magazínem Stern.


Při útoku na vězeňskou dodávku ve Francii zahynuli dva dozorci, vězeň uprchl

Incarville (Francie) - Skupina čtyř ozbrojených mužů ve dvou vozidlech přepadla dnes poblíž francouzské obce Incarville severozápadně od Paříže vůz vězeňské služby, informovala dnes agentura AFP. Při útoku zahynuli nejméně dva vězeňští dozorci a tři utrpěli vážná zranění. Vůz převážel muže, který byl v minulosti odsouzený za pokus o vraždu a drogové zločiny, a ten je nyní na svobodě, píší deníky Le Parisien a Le Figaro.


Polární záře v ČR: Kdy se můžeme dočkat další podívané?

Výjimečně dobré podmínky pro pozorování polární záře nastaly v pátek večer a v noci na sobotu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozornil, že lidé mají počítat s tím, že úkaz bude na obloze k vidění i v nadcházejících letech.


Ozbrojenci přepadli u Paříže vůz vězeňské služby. Osvobodili drogového dealera, 2 lidé zemřeli

Skupina čtyř ozbrojených mužů ve dvou autech přepadla v úterý poblíž francouzské obce Incarville severozápadně od Paříže vůz vězeňské služby, informovala dnes agentura AFP. Při útoku zahynuli nejméně dva vězeňští dozorci a tři utrpěli vážná zranění. Vůz převážel muže, který byl v minulosti odsouzený za pokus o vraždu a drogové zločiny, a ten je nyní na svobodě, píší deníky Le Parisien a Le Figaro.


Pavel s manželkou Evou zakončí první kolo návštěv po krajích na Pardubicku

Praha - Prezident Petr Pavel s manželkou Evou příští týden v úterý a ve středu navštíví Pardubický kraj. Jde o poslední ze 14 krajů, do kterého dosud oficiálně nezavítal. Jednat bude s hejtmanem Martinem Netolickým (SOCDEM), navštíví továrnu na výrobu výbušnin a střeliva Explosia nebo Centrum leteckého výcviku.


Agáta s Prachařem se dosoudili: Herec se v botách od Diora rozčiloval nad výší alimentů pro Miu

Herec Jakub Prachař (40) se v úterý 14. května dostavil k soudu, kde se řešil spor s jeho exmanželkou Agátou Hanychovou (39). Ta na jednání nepřišla, místo toho poslala svou právničku. Podle informací Expresu měl Prachař, který se oblékl velmi stylově a luxusně, zpočátku dobrou náladu, jenže pak se rozčílil kvůli výši alimentů na dceru Miu.


Pavel ve čtvrtek jmenuje Ženíška novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu.


Töpfer popřál zemřelé Postlerové do nebeské premiéry herecké 'zlom vaz'

Praha - Herečtí kolegové, rodina i veřejnost se dnes dopoledne ve zcela zaplněném Divadle na Vinohradech zúčastnili posledního rozloučení s herečkou Simonou Postlerovou. Již hodinu před obřadem přicházeli do divadla, kde zesnulá působila přes 30 let, první smuteční hosté. Před katafalk s rakví, u které stála čestná stráž, pokládali květiny a poté mlčky seděli v přítmí hlediště. Postlerová zemřela nečekaně 5. května ve věku 59 let.


Fiala: Pakt je začátkem, k důraznějšímu čelení migraci vyzve skupina zemí

Praha - Migrační pakt, který dnes definitivně potvrdily členské státy EU, je podle českého premiéra Petra Fialy (ODS) prvním krokem k řešení nelegální migrace, který ale nestačí. Proto Česká republika spoluzaložila skupinu zemí, jež chtějí nelegální migraci čelit důrazně. Cílem je přesunout řešení migrace mimo hranice EU, a to cíleným bojem proti převaděčství, vytvářením návratových center nebo uzavíráním strategických partnerství se státy, ze...


ÚS dal Aleně Vitáskové šanci na vyšší odškodnění za stíhání v solární kauze

Brno - Ústavní soud (ÚS) dal bývalé předsedkyni Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleně Vitáskové šanci na vyšší odškodnění za nezákonné stíhání v kauze licencí pro solární elektrárny. Justice porušila její práva na soudní ochranu a náhradu škody. Znovu musí rozhodnout Obvodní soud pro Prahu 2. Vitásková žádala od státu za nemajetkovou újmu 48,55 milionu korun. Získala jen 600.000 korun, z toho 450.000 jí přiznalo ministerstvo spravedlnosti...


Ukrajina v noci na dnešek zničila všech 18 dronů, Rusko 25 raket

Ukrajina v noci na dnešek zničila všech 18 dronů, kterými na ni útočilo Rusko, uvedlo ukrajinské letectvo. Na druhé straně Rusko informovalo o 25 raketách, které její protivzdušná obrana zničila nad Belgorodskou oblastí. O události informovala agentura Reuters.


Cermat opravil chyby v pořadí uchazečů o studium SŠ, řekl ředitel Krejčí

Praha - Cermat opravil chyby v pořadí uchazečů o studium, které mu daly některé školy. ČTK to řekl ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. Chyby jsou podle něj opravené od dnešního rána. Týkaly se asi deseti až 15 škol, v součtu to byly desítky uchazečů, uvedl. Výsledky přijímacího řízení na střední školy se mají uchazeči dozvědět ve středu v systému DiPSy a na veřejně přístupném místě ve škole.


Na Ukrajinu už proudí nová americká pomoc, řekl Blinken v Kyjevě

Americký ministr zahraničí Antony Blinken na úterním setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v Kyjevě prohlásil, že na Ukrajinu už začal přijíždět nový balíček amerických zbraní a další dodávky jsou na cestě. Uvedla to agentura Reuters.


Země s největším poklesem počtu obyvatel

Organizace spojených národů předpovídá, že do roku 2050 dosáhne světová populace 9,7 miliardy a do roku 2100 se dále zvýší na 10,4 miliardy. Tento růst je částečně způsoben poklesem úmrtnosti a prodloužením průměrné délky života. Některé regiony, zejména v Evropě, se však potýkají s poklesem počtu obyvatel v důsledku nižší porodnosti a trendu vzniku menších rodin. Předpokládá se, že do roku 2050 se počet obyvatel 61 zemí nebo oblastí sníží nejméně o 1 %, a to zejména v důsledku nízké porodnosti a také vysoké míry emigrace. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se, zda je vaše země v 'top' dvacítce zemí s klesajícím počtem obyvatel.


Přijímačky 2024: Kde hledat výsledky, kdy budou, jak na druhé kolo a odvolání

Velký den se blíží. Už ve středu 15. května zveřejní organizace CERMAT výsledky prvního kola přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči a jejich rodiče je najdou jak v elektronickém systému DiPSy, tak na webových stránkách a informačních deskách škol. Neúspěšní uchazeči mohou zároveň vyhlížet termín druhého kola, systém jim umožní vidět přehled škol s volnými místy. Kde najdete důležité informace, jaké jsou závěrečné termíny a co si pohlídat...


Nad Prahou proletí vrtulníky. Flora láká vojenské nadšence

Opět po roce se mohou příznivci a nadšenci armády těšit na prezentační a náborovou akci v pražském obchodním centru Atrium Flora pod názvem Army den. V sobotu 18. května se od 9 do 18 hodin představí návštěvníkům armádní profesionálové, příslušníci Hradní stráže, Vojenské policie, studenti vojenských škol a vojáci aktivní zálohy. Bohatý program bude zpestřen ve 12 hodin přeletem transportních vrtulníků W-3A Sokol a Mi-17 nad budovou centra.


Rusko tvrdí, že kontroluje části Vovčansku, Ukrajina to rozporuje

Kyjev/Moskva - Ruská armáda uvádí, že její síly získaly kontrolu nad západní a severní částí města Vovčansk v Charkovské oblasti, napsala dnes ruská státní agentura TASS. Agentura Reuters ale s odvoláním na ukrajinskou armádu uvedla, že situace v obci, která leží severovýchodně od druhého největšího města země Charkova, je pod kontrolou.


Nevysvětlitelné záhady: Tajemství bermudského trojúhelníku není odhaleno dodnes

Prostor mezi floridským městem Miami, portorickým San Juan a Bermudskými ostrovy tvoří tajemný trojúhelník opředený mnoha záhadami. Dodnes nejsou uspokojivě vysvětleny, a přitom se jedná o mizení celých letadel nebo posádek lodí.


USA: Putin svým posledním krokem dokázal, že je zoufalý

Spojené státy prohlásily, že změna ve vedení ruského ministerstva obrany nařízená šéfem Kremlu Vladimirem Putinem svědčí o jeho zoufalství v souvislosti s invazí na Ukrajinu. Uvedla to agentura AFP.


ČHMÚ: Pro severní polovinu Čech platí nebezpečí vzniku požárů až do pátku

Praha - Kvůli pokračujícímu suchému a větrnému počasí bude v části ČR hrozit nebezpečí vzniku a šíření požárů po většinu týdne. Do čtvrtka platí toto riziko pro všechny kraje v Čechách s výjimkou jihozápadních okresů a pro západ Moravy a do pátku ještě pro severovýchodní polovinu Čech. ČTK to dnes sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který tak prodloužil své předchozí upozornění na požáry.


ONLINE: Mše svatá za Simonu Postlerovou (†59): V kostele, který opustila!

Po posledním rozloučení v Divadle na Vinohradech otevře své brány i kostel sv. Ludmily na náměstí Míru v Praze, kde se za herečku Simonu Postlerovou (†59), která byla silně věřící, odslouží mše svatá.