POTYčKA CIZINCů NA ŽIžKOVě SKONčILA POBODáNíM. PO úTOčNíKOVI NA úTěKU PáTRá POLICIE

Po útočníkovi, který v noci na pondělí napadl na pražském Žižkově cizince, pátrají policisté. Další muž se zranil, když se snažil incidentu zabránit a pořezal se o rozbité sklo. Policisté varují, že hledaný cizinec může být nebezpečný, a tak by se ho nikdo neměl sám pokoušet zadržet.

Rozblikaná policejní auta a natažená páska, za kterou nikdo nesmí. Kriminalisté i policisté se psy, kteří prohledávají okolí. Tak to vypadalo nad ránem na Žižkově v Praze. Policisté tam vyrazili řešit potyčku mezi třemi cizinci. „Jeden z poškozených utrpěl vážná zranění poté, co jej pachatel napadl nožem. Druhý z poškozených se snažil pachateli v dalším jednání zabránit a vlivem toho rozbil skleněnou výplň dveří, o kterou se následně poranil,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po dávce pervitinu vzal lovecký nůž a ubodal přítelkyni. Javorčák mířil hlavně na obličej

„V péči jsme měli dva pacienty, muže okolo 40 let. Jeden utrpěl bodná poranění zejména v oblasti horních končetin a pravděpodobně dolní části těla. Záchranáři ho ošetřili, zajistili a transportovali k další péči. Druhý z mužů utrpěl poranění v oblasti rukou a po zajištění byl také transportován do nemocnice,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Incidentu měl podle informací CNN Prima NEWS předcházet pokus útočníka dostat se do domu, kde má bydlet jeho bývalá přítelkyně. Napadený se ji údajně měl snažit bránit. Pachatel pak z místa rychle utekl, a proto okolí prohledávali i policisté se psy. „My jsme spali, nic jsme neslyšeli,“ uvedla sousedka.

„V současné chvíli se případem zabývají pražští kriminalisté, kteří získali poznatky k možné totožnosti pachatele. Podezřelým je čtyřicetiletý cizinec, který je vysoký zhruba 160 až 180 centimetrů, střední postavy. Policisté ale varují, aby se ho nikdo nepokoušel sám zadržet, protože může být nebezpečný,“ sdělila Soukupová. Pokud muže z obrázků výše poznáváte, volejte na linku 158 nebo se můžete ozvat i do redakce Krimi Zpráv na [email protected].

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena na Vyškovsku po potyčce pobodala partnera. Policie ji obvinila z pokusu o vraždu

2024-07-15T18:04:50Z dg43tfdfdgfd