POKOUSANý, ZRANěNý PO SRážCE S AUTEM A STřEPY V TěLE. ŠPANěLSKO řEší ZáHADNOU SMRT TURISTY

Policisté na Mallorce v letovisku Magaluf řeší případ záhadného úmrtí pětačtyřicetiletého irského turisty Michaela Granta. Byl nalezen s kousanci na těle a zraněními jako po srážce autem. Informoval o tom web The Mirror. Grant trénoval děti ve fotbalovém klubu St Joseph's AFC Waterford. Ten sdílel na Facebooku dojemnou vzpomínku.

Pětačtyřicetiletý Grant, který trávil rodinnou dovolenou v letovisku Magaluf na Mallorce, byl v pondělí nalezen mrtvý poblíž pláže Punta Ballena. „Původní domněnka byla, že tragédie souvisí s tím, co požil – popíjel totiž alkohol. Ohledání jeho těla před pitvou ale přineslo několik překvapení,“ uvedl podle webu The Mirror nejmenovaný zdroj obeznámený s vyšetřováním.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Osm školáků znásilnilo postiženou dívku, chrání je však španělský zákon. Rodina mluví o pekle

Koroner zjistil, že muž měl zranění nohy odpovídající srážce s autem a také stopy po kousnutí na paži a rameni. Zároveň na jeho těle našel hlubokou ránu se sklem uvnitř. Vyšetřovatelé nyní čekají na výsledky pitvy, aby zjistili, zda se potvrdí původní podezření, že rekreant utrpěl infarkt po náročném dni plném zábavy, nebo zda za jeho smrt mohou i jiné okolnosti.

„Zranění na noze pana Granta odpovídají přejetí autem. Na první pohled se nezdá, že by zranění byla život ohrožující. Existuje i možnost, že smrt nebyla nešťastnou náhodou,“ konstatoval zmíněný zdroj. Grantovu manželku, blízké i přátele čeká výslech. Vyšetřovatelé chtějí sestavit podrobný obraz posledních hodin jeho života.

Policie také shání záznamy z kamer v oblasti, aby našla řidiče podezřelého z jeho sražení. Připouští možnost, že mezi nimi došlo ke konfrontaci.

Podle informací rady města Calvia zaměstnanec místního podniku zalarmoval policii poté, co viděl muže, kterému nebylo dobře, potácel se na ulici a následně zkolaboval. „Přijela policie a osobu resuscitovala, oživit se jí už nepodařilo. Vyšetřování nyní převzala civilní garda,“ uvedla městská rada. „Zatím se nezdá, že by úmrtí souviselo s trestným činem. Pro určení příčiny však bude klíčová pitva,“ dodal zdroj z civilní gardy.

Grant byl podle webu web Sky News hlavním trenérem dětí v irském fotbalovém klubu St Joseph's AFC Waterford. Ten se se svým zaměstnancem rozloučil dojemnou zprávou. „S těžkým srdcem vás informujeme o náhlém a šokujícím úmrtí našeho člena klubu a hlavního dětského trenéra Michaela Granta. Jak mnozí z vás vědí, Michael byl pro nás víc než jen trenér – byl to milovaný přítel. Nyní potřebujeme čas, abychom zdrcující ztrátu zpracovali. Jeho obětavost, vášeň a láska k dětem byla patrná ve všem, co dělal,“ napsal klub ve svém prohlášení na Facebooku.

„Vyjadřujeme upřímnou soustrast Michaelově rodině: jeho manželce Leanne, jejich dětem Kayleigh, Niamh, Shay a Sophii, jeho rodičům Samovi a Marii, bratrům, sestrám a širší rodině. Naše myšlenky a modlitby jsou s nimi v tomto neuvěřitelně těžkém období. Michael byl významnou součástí jejich života a jeho ztráta je pro každého z nás hluboce osobní. Michaeli, spi klidně, drahý příteli. Budeš nám navždy chybět, ale tvůj odkaz a láska nebudou nikdy zapomenuty a budou v našem klubu žít navždy,“ dodal klub.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Hořím, hořím,“ křičeli zasažení. Muž poleptal v Německu 14 lidí kyselinou sírovou

2024-07-03T15:14:14Z dg43tfdfdgfd