TUCKER CARLSON OHLáSIL INTERVIEW SE ZELENSKýM. NIC NEBUDE, ZNí Z KYJEVA

Bývalý moderátor americké zpravodajské televize Fox News Tucker Carlson v příspěvku na sociální síti X oznámil, že připravuje rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Carlson, který byl z Fox News vyhozen loni v létě, přitom letos v únoru vydal téměř dvouhodinový rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Zelenského kancelář však uvedla, že k setkání s Carlsonem nedojde.

„Vypadá to, že máme rozhovor se Zelenským. Snažíme se o to už dva roky, a to se zvláštní intenzitou po únorovém rozhovoru s Putinem,“ uvedl ve svém příspěvku Carlson. „Jde o to přinést Američanům tolik potřebné informace o konfliktu, který zcela proměňuje postavení jejich země ve světě,“ vysvětlil svoji motivaci. Kdy přesně k rozhovoru má dojít, Carlson neupřesnil, uvedl pouze, že doufá, že se tak stane brzy.

Že by Zelenskyj s rozhovorem souhlasil, však již odmítl jeho tiskový tajemník Serhij Nykyforov. „Pan Tucker Carlson by měl pečlivěji prověřovat své zdroje uvnitř FSB. Prezident Ukrajiny má svůj rozvrh a Tuckera Carlsona v něm nenajdete,“ napsal Nykyforov v příspěvku na facebooku.

Čtěte také: Erdogan se setkal s Putinem. „Ankara je schopna vytvořit základ pro dohodu o příměří.“ Kreml ale říká NE

Carlson se v průběhu svého únorového rozhovoru s Putinem podle vlastních slov zejména zjistit, proč se ruský prezident na začátku roku 2022 rozhodl pro zahájení masivní invaze Ukrajiny. „Většina Američanů netuší, proč Putin vtrhl na Ukrajinu a jaké má nyní cíle. Nikdy neslyšeli jeho hlas. To je špatně,“ odůvodnil tehdy setkání Carlson.

Putin v rozhovoru označil za hlavní cíl invaze na Ukrajinu denacifikaci země. To sám americký moderátor později označil za hloupé. „Myslím, že to byla jedna z nejhloupějších věcí, které jsem kdy slyšel. Nechápal jsem, co to znamená. Denacifikace? Pouze říkám, že v roce 2024 neexistuje nacistické hnutí. Je to způsob, jak označit lidi za zlé. Nazývat je (Ukrajince) nacisty, to mi přišlo dětinské,“ vyjádřil se Carlson. O rozhovoru jsme dále psali zde a zde.

Bývalý moderátor Fox News přiznal, že se mu tato část rozhovoru s ruským prezidentem nelíbila, protože Putin se jednoduše snažil dehonestovat Ukrajinu. Carlson zároveň poznamenal, že během rozhovoru nabyl dojmu, že ruský prezident skutečně věří tomu, co říká.

Kreml uvedl, že Putin s rozhovorem souhlasil, protože přístup Carlsona, se liší od „jednostranného“ informování mnoha západních médií o konfliktu na Ukrajině. Sám Carlson, který je považován za blízkého americkému exprezidentovi Donaldu Trumpovi, dlouhodobě hovořil o tom, že velká část západního zpravodajství o válce je tendenční a vedena ve prospěch Kyjeva.

2024-07-04T07:40:55Z dg43tfdfdgfd