PO 14LETé POLINě ZE STříBRA SE SLEHLA ZEM. DíTě JE V OHROžENí, PROSí O POMOC POLICISTé

Policisté od úterý pátrají po čtrnáctileté ukrajinské dívce Polině Makarets, která odešla z bydliště ve Stříbře. Jelikož se do této chvíle nepodařilo zjistit, kde se dívka nachází a je mladší patnácti let, byla v policejních systémech vyhlášena jako dítě v ohrožení.

Policie se pátráním po čtrnáctileté dívce od počátku intenzivně zabývá. „Prověřili jsme řadu možných míst, kde by se mohla pohybovat či pobývat. Provedli jsme také celou řadu našich interních prověrek a realizovali i pátrací akce. Bohužel do současné doby se nám dívku nepodařilo nalézt, a proto bylo dnes rozhodnuto o pátrání po ní jako o dítěti v ohrožení. Předpokládáme, že i větší míra medializace může přispět k jejímu úspěšnému nalezení,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká na webových stránkách.

Pohřešovaná je 165 centimetrů vysoká, štíhlé postavy, má rovné středně dlouhé světle hnědé vlasy s ofinou a modré oči. Při odchodu z domu měla na sobě černou zimní bundu, šedé tričko, šedé kalhoty s výrazně širokými nohavicemi a laclem, který nosí volně u kolen, na nohou měla obuté bíločerné tenisky.

Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace o pohřešované, aby se přihlásili na kteroukoliv policejní služebnu. Informace mohou sdělit také na bezplatnou telefonní linku 158.

2024-04-18T07:15:39Z dg43tfdfdgfd