OTEC PřI ZáCHRANě čTYřLETéHO SYNA POLOžIL žIVOT. ZRANěNíM PO POžáRU DOMU NAKONEC PODLEHL

Dvě oběti, otec se svým malým synem. Taková je konečná bilance požáru rodinného domu ve Wiganu ve Velké Británii. K tragédii došlo v neděli 14. dubna kolem půl třetí ráno. Do bezpečí se dostal 45letý Barry Mason, hrdinsky však znovu vběhl do budovy, aby vynesl svého čtyřletého syna Ethana. Při záchraně chlapce položil vlastní život. Ethan dva dny bojoval v nemocnici o přežití: utrpěl popáleniny na více než 85 procentech těla. Svůj boj však v úterý prohrál. Informují o tom zahraniční média.

Podle informací záchranných služeb došlo k požáru v neděli v noci. Plameny se podle vyšetřovatelů začaly šířit z kuchyně, než dosáhly až ke střeše, píše web Manchester Evening News.

ČTĚTE TAKÉ: Dominanta Kodaně v plamenech. Kamera zachytila pád hořící věže historické budovy burzy

Obyvatelé domu se okamžitě snažili dostat ven do bezpečí. Mezi nimi byl i Barry Mason. Ten se však podle výpovědí příbuzných okamžitě, jakmile nenašel svého syna, rozběhl do plamenů. Čtyřletého chlapce z hořícího domova vynesl, sám však utrpěl natolik vážná zranění, že v den tragédie zemřel. Podle informací webu Mirror byli čtyři lidé ošetřeni, malý Ethan zamířil do nemocnice.

Zlepšení stavu chlapci nepomohlo

Jak uvedla jeho teta Jessica Wilsonová na platformě GoFundMe, chlapec utrpěl vážné popáleniny na 86 procentech těla. „Zničujícím způsobem jsme ztratili mého švagra a můj krásný malý synovec utrpěl závažné popáleniny. Poslední, co tento muž udělal, bylo běžet zpět do hořícího domu a zachránit svého malého chlapce,“ líčila.

Ethan okamžitě podstoupil několik operací a byl uveden do umělého spánku. „Těchto několik dní je zásadních. Nyní má zhruba desetiprocentní šanci, že svůj boj vyhraje. Všichni jsou naprosto zlomení, má sestra a její další děti ztratily úplně vše,“ vysvětlovala, proč se rozhodla založit sbírku. Lidé rodině poslali více než 600 tisíc korun.

Stav malého chlapce se podle aktualizace na platformě začal zlepšovat. „Večer byl Ethan znovu na operaci, kdy se lékaři snažili obnovit proud krve do jedné z jeho nohou. Co jsem slyšela, dopadlo to dobře. Stále je v umělém spánku a nějakou dobu bude. Počáteční diagnóza 85 procent popálenin jeho těla byla nyní snížena na 70. Vím, že to nezní jako velký rozdíl, ale mírně to zvyšuje jeho šance,“ líčila s nadějí.

Ta se však v úterý odpoledne rozplynula. „Čtyřletý chlapec, který byl o víkendu při požáru domu na Warrington Road ve Wiganu zraněn, nyní bohužel zemřel,“ informovali v prohlášení policisté z Velkého Manchesteru. „Je to zničující událost a všichni myslíme na rodinu tohoto mladého chlapce, který měl celý život před sebou,“ doplnil detektiv Lee Gridley.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Druhý život. Web CNN Prima NEWS nabídne jedinečný seriál o nelehkých osudech hokejistů

Policisté se na základě prvotních závěrů vyšetřování domnívají, že požár nevznikl úmyslně.

2024-04-17T07:23:54Z dg43tfdfdgfd