Trending:


Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě

Připravte si čínské placičky, směs masa marinovanou v pikantní směsi. Ať už si k nim dáte hranolky, pečené brambory, nebo třeba domácí chléb, pochutnáte si k obědu či večeři nebo i při oslavě.


Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

Praha - Na fasádu obchodního domu Máj na pražské Národní třídě dělníci namontovali druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. Kolem 16:00 dělníci stahovali jeřáb a zbývalo jim pouze vrátit desky tvořící fasádu domu pod letadlem. První plastika byla na fasádu Máje ve Spálené ulici připevněna v sobotu. Kdy začnou plastiky hýbat mechanickými křídly, není jasné. Dnes to ještě nebude,...


Nemůžeme Ukrajince nutit na frontu, odmítli Lipavský i Bžoch nápad TOP 09

Vydávání Ukrajinců z Česka na frontu není reálné. V pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS se na tom shodli ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) a poslanec Jaroslav Bžoch (ANO). Podle šéfa české diplomacie nemůžeme nikoho nutit nastoupit do armády, protože to nedovolují mezinárodní smlouvy. Politik ANO uvedl, že případná shoda na daném tématu by musela přijít v rámci celé Evropské unie.


Zaorálek označil poradce Petra Pavla za pokrytce: Pracuje pro peněženku Putina, prohlásil

Lubomír Zaorálek se vyjádřil ke svému sporu s Petrem Kolářem, který pracuje jako poradce prezidenta Petra Pavla. Vše odstartovalo Zaorálkovo obvinění, že Kolář „pracuje pro peněženku Vladimira Putina“ kvůli práci v konzultantské společnosti, která spolupracovala i s ruskou Gazprombank. Do Zaorálka se následně pustil Kolářův syn a poslanec Ondřej, který ho počastoval neslušnými výrazy. "Ty výrazy jsou absurdní. Mně vadilo, že on v tom pak pokračoval, a proto jsem řekl, že jestli nepřestane, tak z toho udělám nějaké další kroky, protože si to nenechám líbit," uvedl Zaorálek v pořadu eXtra Host.


Chceme rychleji stavět? Zrušme zbytečnosti. Výjimka, kterou úředníci vždy schválí, jenom brzdí

Poslanecká sněmovna v první polovině května schválila novelu zákona o ochraně zemědělského půdního fondu. Ten má zabezpečit nejcennější zemědělskou půdu před výstavbou různých skladišť a továren. Zní to rozumně. Asi každý preferujeme, aby se tyto stavby objevovaly hlavně na brownfieldech, a nikoli na polích.


Glosa | Události Petra Nutila: Slovenská jízda na tygrovi a nová Železná opona

Atentát na Roberta Fica mě, stejně asi jako každého normálního člověka, šokoval. Násilí a podobné útoky jsou zcela zavrženíhodné a odporné a je nutno je co nejdůrazněji odsoudit. K tomu už bylo jinde a jindy řečeno prakticky vše.


Nad Portugalskem prolétl meteor


Pavel Novotný po výrocích o Slováčkové? Ministr mu ukazuje dveře!

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.


Ukrajinci ničí jeden ruský pancíř za druhým


Rusové po útoku ukrajinských dronů zastavili provoz ropné rafinerie

Rusové museli v neděli po masivním dronovém útoku pozastavit provoz ropné rafinérie ve Slavjansku v Krasnodarské oblasti na jihu země. Obě strany konfliktu v noci podnikly vzdušné údery proti nepříteli.


Odborníci chtějí urychlit ochranu lužních lesů u Dyje

Břeclav - Odborné společnosti chtějí urychlit ochranu lužních lesů podél dolních toků řek Moravy a Dyje, osm jich kvůli tomu podepsalo společné prohlášení. Oblasti se přezdívá Moravská Amazonie, v přípravě je, že se lokalita stane chráněnou krajinnou oblastí. Podle odborných společností, které zastupují 9000 členů, se stav lokality ale stále zhoršuje, požadují co nejrychlejší vyhlášení sítě maloplošných zvláště chráněných území. Společnosti o...


Putinův favorit a osobní strážce. Oblíbený bodyguard Ďumin šplhá v Kremlu vysoko

Alexej Ďumin bude nově působit jako poradce ruského vůdce Vladimira Putina.


Němce rozčílilo drastické zdražení kebabu. Levice žádá cenový strop, Scholz je striktně proti

Německá vláda čelí překvapivé krizi. Mladí lidé v zemi jsou nespokojeni kvůli vysoké ceně kebabu, která se za poslední dva roky zdvojnásobila.


Pěsti do břicha i kopy. Miss Červová popsala brutální napadení před smrtí maminky

S tím, že tragicky ztratila maminku, se finalistka České Miss Essens Vanesa Červová svěřila již v roce 2022. V úterý 14. května však na sociální síti detailně popsala, co smrti její milované osoby předcházelo. V rozsáhlém příspěvku líčí, jak měl její maminku v Praze údajně napadnout cyklista, terčem útoku se stala i sama finalistka soutěže krásy. O pár dní později její maminka zemřela. Podle Červové státní zástupce navrhuje tříletý trest s...


Petr Hladík na tiskové konferenci


Baalbek: Tajemství starověké metropole, známý div Libanonu

Ve východním Libanonu, na úpatí Antilibanonských hor, leží Baalbek, jedno z nejzáhadnějších a nejvíc fascinujících archeologických nalezišť světa. Toto starobylé město, kdysi známé jako Héliopolis (Město Slunce), představuje neocenitelný klenot lidské historie a architektury.


ŘSD získalo stavební povolení na kratičký úsek dálnice, o který vedlo letité spory

Ředitelství silnic a dálnic získalo stavební povolení na dostavbu pravého jízdního pruhu dálnice D3 u Tábora. Jde přibližně o 400 metrů dlouhý úsek obchvatu města, kde je kvůli právnímu sporu o pozemky už několik let provoz svedený jen do jednoho směru. Po nabytí právní moci stavebního povolení se může začít stavět, uvedl na síti X ředitel ŘSD Radek Mátl. Předpokládaná délka prací je 40 dní, orientační náklady na stavbu jsou 14,5 milionu korun s...


Tragédie na Dunaji. Dva mrtví po srážce lodí, obětí ale bude zřejmě více

Na Dunaji v Maďarsku došlo v noci na neděli k tragické srážce lodí. Nejméně dva lidé jsou po smrti, dalších pět osob se pohřešuje, uvedla maďarská policie podle AP.


Už žádné boty od Bystroně. Filharmonici po ruské aféře skončí s firmou poslance AfD

Česká filharmonie už nebude spolupracovat s firmou poslance německé strany AfD Petra Bystroně, která jí řadu let dodává koncertní obuv. Filharmonikům vadí Bystroňova role v aféře Voice of Europe kolem možného uplácení evropských politiků Ruskem. Německá policie minulý týden prohledala Bystroňovy nemovitosti a kancelář. Podle německých médií mohl Bystroň právě přes svou firmu ruské platby „vyprat“. Sám


Nejkontroverznější momenty Nobelovy ceny

O Nobelově ceně se od jejího vzniku vedou bouřlivé debaty, od napomáhání ve válce až po slavné přehlížení. Zde jsou některé z nejdivočejších kontroverzí, které nejvýznamnější světovou cenu otřásly. Klikněte na.


Online: Zemřel skutečný přítel Ruska, řekl Putin ke smrti Raísího. Země chystá nové prezidentské volby

Íránská státní televize uvedla kolem 5:00 SELČ, že na místě, kde se nachází vrak vrtulníku, na jehož palubě cestoval prezident Ebrahím Raísí, nejsou žádné známky života. Napsaly to zahraniční agentury. Vrak vrtulníku záchranáři nalezli dnes brzy ráno. Nejmenovaný íránský představitel agentuře Reuters řekl, že vrtulník, který měl nehodu v neděli, zcela shořel. Všichni lidé na palubě asi zemřeli, dodal. O pár hodin později íránská státní telvize...


Výhody sponzorování zvířete

Široká veřejnost může přispět k ochraně přírody mnoha způsoby. Jedním z nejoblíbenějších způsobů je symbolické sponzorování zvířete. Příspěvky charitativním organizacím, jako je Světový fond na ochranu přírody, pomáhají pozitivně ovlivňovat ochranu přírody. Na oplátku jsou sponzoři odměněni certifikáty, dárkovými balíčky a pravidelnými informacemi o zvířeti, které si vybrali k adopci. Přemýšlíte o sponzorování volně žijících zvířat? Klikněte a věnujte nějaký čas prověření těchto nápadů na sponzorství a adopci.


Českem se prohnaly bouřky


Život po havárii v Černobylu: Ukrajinské město duchů zvané Pripjať

Město Pripjať po černobylské jaderné katastrofě zamrzlo v čase a dnes je považováno za fascinující a děsivý úkaz starého Sovětského svazu. Opuštěné město pohltila příroda, které se navzdory vysoké radiaci daří již více než 35 let. Zajímá vás víc? Tak klikněte a prohlédněte si galerii fotek tohoto strašidelného ukrajinského města.


Legendární americká zbraň v akci. Ukrajinec si počkal na okupanty, pak je rozprášil salvou

Zuřivé boje v Charkovské oblasti daly vyniknout legendární americké zbrani, která si pamatuje i druhou světovou válku. Kulomet M2 Browning účinně posloužil ukrajinskému vojákovi z elitní 3. útočné brigády, který rozehnal skupinu ruských okupantů. Ti se blížili k jeho pozici, po chvíli na ně spustil smrtící salvu. Video zveřejnila brigáda na svém Telegramu, okolnosti z fronty však není možné nezávisle ověřit.


Írán se po smrti prezidenta chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.


Válka na Ukrajině má ničivý dopad na životní prostředí. Putinova vina je nezměrná

V době, kdy svět řeší dopady klimatické změny, válka na Ukrajině situaci rapidně a surově zhoršuje.


Situaci v Íránu po smrti Raísího sleduje celý svět

Země celého světa pozorně sledují vývoj situace po nehodě vrtulníku s íránským prezidentem Ebráhimem Raísím na palubě, který se v neděli zřítil nedaleko státní hranice s Ázerbájdžánem. Uvedla to agentura Reuters.


Lze vás donutit jít do války? Stalo se to už dříve

Koncept nucené vojenské služby formoval národy, určoval generace a vyvolával debaty po celém světě. Branná povinnost je kontroverzní součástí obranných strategií a společenských struktur od systému ilkum ve starověké Mezopotámii až po moderní odvody. Je to praxe, která se v průběhu věků vyvíjela a odrážela měnící se potřeby, technologický pokrok a etické aspekty naší společnosti. Klikněte a prozkoumejte různé přístupy k branné povinnosti po celém světě, její hluboké dopady na společnost a to, jaká může být budoucnost této odvěké praxe.


Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší média po oznámení o zničení minolovky

Kyjev - Ruská Černomořská flotila dál řídne, píší ukrajinská média po oznámení ukrajinského námořnictva o potopení ruské minolovky Kovrovec v noci na dnešek. Námořnictvo se zdrželo podrobností, podobně i ukrajinský generální štáb, který se o zničení lodi zmínil v situačním přehledu, a ukrajinské ministerstvo obrany poblahopřálo bojovníkům, kteří se postarali o "další špatný den Černomořské flotily". Ruská strana se nevyjádřila, což však v...


První dámy, které se zabývaly okultismem

Mnoho slavných lidí se zabývá okultismem a první dámy Spojených států nejsou výjimkou. Od let spiritualismu a seancí až po čtení z ruky, astrologii a vše mezi tím, bylo několik žen, které vnesly esoterické praktiky a nadpřirozeno do Bílého domu. V této galerii se dozvíte, které první dámy se zabývaly okultismem, a jejich fascinující příběhy. Klikněte na.


U Hrušovan na Chomutovsku se srazila tři auta. Na místě zasahovali hasiči i záchranná služba

Záchranné složky zasahovali u nehody tří aut u obce Hrušovany na Chomutovsku v Ústeckém kraji. Záchranáři odvezli jednoho zraněného. Komunikace je zprůjezdněna jedním jízdním pruhem. Dopravu na místě koordinují policisté.


Jiří Strach: Díky filmu Svatá utekla Jiřina Bohdalová hrobníkovi z lopaty

Režisér Jiří Strach natočil s Jiřinou Bohdalovou strhující snímek Svatá, který Česká televize odvysílala v neděli 19. května. Komorní drama o bolavé minulosti i o složitých zákoutích mezilidských vztahů napsal pro herečku scenárista Marek Epstein a věnoval jí ho k devadesátým narozeninám. Přípravy zabraly téměř dva roky, přičemž samotný film se natáčel loni v srpnu a září. Jen krátce před tím si Jiřina Bohdalová procházela těžkým onemocněním, a...


Juraj C. nebyl osamělým vlkem? Policie má i jinou vyšetřovací verzi atentátu na Fica

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích.


Těžká nehoda policejního auta v Praze: Hlídka jela do akce, po srážce skončila na střeše

V pražských Modřanech havarovalo v neděli odpoledne policejní auto. S majáky vyjíždělo k případu, když se na křižovatce srazilo s dalším autem. Tři lehce zranění byli předáni záchranné službě, informuje Policie ČR.


Utajené manželství Vlastimila Harapese. Před Zagorovou si vzal hvězdu z Návštěvníků, se Strupkovou přitom měli oba jinou orientaci

Vlastimil Harapes (†77) o své orientaci sice nikdy veřejně nemluvil, ale jeho záliba v mužích nešla přehlédnout. I přes svůj osudový vztah s dramatikem Josefem Topolem (†80) byl dvakrát ženatý. Zatímco o zpěvačce Haně Zagorové (†75) všichni věděli, o herečce Eleně Strupkové (75) nikoli. Podle informací Blesku byla přitom právě Elena jeho vůbec první manželka.


Svaz: Česko potřebuje zvýšit kapacitu železniční infrastruktury

Praha - Česko potřebuje zvýšit kapacitu důležitých úseků železniční infrastruktury, aby byly až čtyřkolejné. Problémem jsou zejména takzvaná úzká hrdla, tedy úseky frekventovaných tratí, které mají horší průjezdnost. V tiskové zprávě to dnes uvedl Svaz osobních železničních dopravců SVOD Bohemia. Kromě přidání kolejí Česko podle svazu potřebuje také elektrifikovat více úseků tratí a vystavět vysokorychlostní tratě. Pokud zvyšování kapacity tratí...


Už žádné selfies! U švýcarského vodopádu stojí davy turistů, radnice plánuje zavést do obce vstupné

Malebná švýcarská horská vesnička Lauterbrunnen láká ke krátkému výletu mnoho turistů. Jejich cílem je nejčastěji místo kolem téměř 300metrového vodopádu Staubbach, u kterého si lidé rádi fotí selfies.Tamní radnici a místní ale nápor turistů příliš netěší. Ve hře je tak možné zpoplatnění vstupu do města, jako je tomu nově například v italských Benátkách.


Hanychová hned po soudu naložila Soukupovi! Řekla, co je nejsmutnější

Agáta Hanychová se smířila s výsledkem soudního sporu ohledně dcery Rozárky s bývalým partnerem Jaromírem Soukupem. Prakticky hned po verdiktu ale zahájila protiútok. Co je podle ní nejsmutnější?


Na návštěvě pohádkového domu na venkově: Jasně žlutá kuchyně a na zahradě stromový dům

Otevřete s námi dveře do historie a prozkoumejte tento okouzlující statek ve východním Sussexu, jehož kořeny sahají až do 15. století. Nechte se okouzlit domem i jeho okolím.


Místo učňáků mají být všeobecná lycea. Chceme nerozčílit ambiciózní rodiče, míní expert

Ministerstvo školství plánuje zřídit všeobecná lycea. Nový obor by mohl být alternativou všeobecného vzdělávání při současné vysoké poptávce po gymnáziích. Nebyl by výběrový a výuka na něm by nebyla tak náročná. Hospodářským novinám (HN) to řekl náměstek ministra školství Jiří Nantl (ODS). Alespoň zkušebně by se podle něj první všeobecná lycea mohla otevřít od školního roku 2025/2026.


Havaroval vrtulník s iránským prezidentem


Nejdivnější poslední jídla věznů před popravou

Vězni odsouzení k smrti mají v Americe před popravou právo na poslední jídlo dle jejich přání. Jeden by si myslel, že si budou přát oblíbená jídla z dětství nebo luxusní chody, ale často byly jejich požadavky dost překvapující. Muž jménem Michael Dewayne Smith byl popraven 4. dubna 2024 po 20 letech v cele smrti za dvojnásobnou vraždu. Byl držen v oklahomské věznici, která vězňům večer před popravou dopřává poslední jídlo podle jejich výběru. Jedenačtyřicetiletý muž se tohoto práva údajně vzdal a nechal si donést jen zbytky z vězeňské jídelny. Smith se také rozhodl, že nepronese žádná poslední slova. Prohlédněte si tuto galerii plnou těch nejpodivnějších posledních jídel, o která si kdy vězni řekli.


Šéf hasičů: Požár v Českém Švýcarsku nemusel být tak katastrofální. Ve vedení padaly hlavy

Následky požáru v Českém Švýcarsku možná nemusely být tak katastrofální. Generální ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček nebyl spokojen s prací některých svých podřízených, a tak někteří důstojníci přišli o svá místa. Exkluzivně pro CNN Prima NEWS to prozradil v novém pořadu Spáleniště.


Íránský prezident a ministr zahraničí zemřeli při nehodě vrtulníku

Při nedělní nehodě vrtulníku zemřeli prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján. Zprávy místních médií potvrdila íránská státní televize. Vrak vrtulníku záchranáři nalezli až brzy ráno a íránská státní televize později uvedla, že na místě nejsou patrné známky života.


Státní podnik Lesy ČR oznámí hospodářské výsledky za rok 2023

Hradec Králové - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) dnes dopoledne na tiskové konferenci zveřejní výsledky hospodaření za loňský rok. Za první tři čtvrtletí roku 2023 podniku klesl hrubý zisk o 37 procent na 4,63 miliardy korun ze 7,39 miliardy ve stejném období roku 2022. Hlavním důvodem poklesu zisku bylo snížení těžby dřeva po odeznění kůrovcové kalamity. Částečně se projevil pokles cen dříví. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.


Postrach ostravských parkovišť dopaden. Za noc vykradl i tři auta, škoda jde do statisíců

Ostravští policisté dopadli nenapravitelného vykradače aut. Dlouhé týdny byl postrachem majitelů vozů, do akce šel, i když viděl v autě sebemenší drobnost. Napáchal škody téměř za půl milionu.


Pohřebiště ruských tanků. Ukrajinští lovci pancířů ukázali záběry, jak drtí obrněnce

Desítky zničených tanků, obrněných transportérů i bojových vozidel. V Doněcké oblasti se pomalu rozrůstá pohřebiště ruské pancéřované techniky. Ničení nepřátelských pancířů má na svědomí zkušená 47. mechanizovaná brigáda, která v současnosti mimo jiné brání úsek poblíž města Pokrovsk. Ukrajinská armáda zveřejnila několik záběrů, které ukazují lovce ruských tanků v akci. Okolnosti videí v době války nelze nezávisle ověřit.


Slováci trestají schvalování atentátu na Fica! Tři lidé byli obviněni

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu.


Lesy ČR snížily těžbu po konci kůrovcové kalamity, čistý zisk kvůli tomu klesl o čtvrtinu

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) loni klesl čistý zisk o 24 procent na 3,84 miliardy korun z 5,03 miliardy korun v roce 2022. Hlavním důvodem poklesu zisku bylo snížení těžby dřeva po odeznění kůrovcové kalamity. Vyplývá to z materiálu pro dnešní tiskovou konferenci vedení podniku k loňským hospodářským výsledkům. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v Česku.