OSLAVTE ZELENý čTVRTEK POřáDNě ZELENýM MENU

Dnes slavíme Zelený čtvrtek. A to znamená jediné – zelené jídlo! Díky této tradici by si tak lidé konzumující zelenkavé pokrmy měli zajistit zdraví na celý rok. Za nás je to ale také možnost, jak vytvořit nevšední menu plné hrášku, špenátu nebo dalšího chutného lupení.

Naše menu odstartujeme polévkou, protože ty se mezi zelenými jídly řadí mezi favority. Hrášek, špenát, někdy třeba i medvědí česnek nebo chřest. Zkrátka záleží, co máte zrovna doma v kuchyni.

A nebo si uvařte perfektní brokolicový krém s krutony:

Kompletní recept najdete ZDE

Následují menší jídla a jednohubky, které opět se zelenou rozhodně počítají! Naprostou klasikou jsou pomazánky z hrášku. S těmi vždy zabodujete! Nechybí ale ani špenátové palačinky, které svým barevným provedením překvapí děti i dospělé. Zkusit můžete i hráškové placičky nebo smaženky.

Od drobných pochutin se přesuneme k bezmasému jídlu. V tomto případě tu kralují těstoviny, gnocchi, ale vybrali jsme pro vás i recept na jednoduchý špenátový koláč se sýrem.

Máte rádi brynzu? Pak si můžete doma uvařit tyto jednoduché špenátové palačinky právě s tímto sýrem:

Kompletní recept najdete ZDE

A kdo má naopak rád maso, může si ke kousku kuřete nebo třeba jehněčího připravit hrášek vařený, ale klidně také jako chutné pyré.

Když se řekne zelená, vybaví se nám kromě hlavních chodů také nápoje. A to konkrétně smoothies, do kterých bez problému dostanete slušnou porci zeleného špenátu. Kombinovat ho můžete s okurkou, avokádem, ale i dalším ovocem. Nebo si rovnou připravit pestrou smoothie misku.

A na závěr tu máme dezert, který zakončí celou zelenou plejádu pochoutek. Mechový dort! Je nevšední, efektní a chuťově nezapomenutelný. Kdo by ale na tuto sladkost přece jen nebyl, máme tu i špenátové palačinky slečny koaly.

A komu by to přece jen nestačilo, máme tu nálož dalších zelených receptů:

Zdroj: autorský text

2024-03-28T07:46:43Z dg43tfdfdgfd