Trending:


Rusko po údajném ukrajinském útoku vyhlásilo ve Voroněžské oblasti výjimečný stav

V některých částech ruské Voroněžské oblasti byl v neděli vyhlášen výjimečný stav po údajném útoku dronem ze strany Ukrajiny. Tento útok způsobil požár ve skladu s výbušninami, informoval gubernátor oblasti Alexandr Gusev. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Rusové útočí po celé frontě, Ukrajince se snaží zatlačit hlavně u Pokrovska

Rusové stále aktivně útočí po celé frontové linii, své největší údery směřují na Lyman severozápadně od Luhanska a Pokrovsk západně u Doněcka. Podle sobotní zprávy ukrajinského generálního štábu se počet vojenských střetů podél frontové linie zvýšil na 83, uvedla agentura Unian. Rusko hlásí dobytí ukrajinské vesnice Sokil.


Downing Street stavěl Cromwellův špion, dveře s číslem 10 jdou otevřít jen zevnitř

Nejslavnější dveře světa v Downing Street mají svá tajemství. A nejde jen o barvu nebo číslovku 10.


Výbuch ruského skladu


Na někdejším nádraží v Bubenči se otevře volnočasové centrum

Praha - V bývalé nádražní budově v Praze-Bubenči se 28. srpna slavnostně otevře kulturní a volnočasové centrum Stanice 6. Bude to přesně na den deset let poté, co tam zastavil poslední vlak. Ve zrekonstruovaných prostorech nedaleko Stromovky vznikne multifunkční sál, galerie, bistro na peronu či půjčovna kol, pořádat se tu budou koncerty, výstavy, sportovní aktivity, debaty a různé komunitní akce. V radničním časopise Šestka o otevření centra...


Co má společného město Chrast s knihou Codex gigas

Na úpatí Českomoravské vrchoviny se rozprostírá město Chrast, jehož historie se začala psát ve 2. polovině 13. století. Za jeho založením stáli nejspíš mniši z Podlažického kláštera, který se do českých dějin zapsal jako místo vzniku jedné z největších rukopisných knih světa Codex gigas. Historické jádro Chrasti je městskou památkovou zónou.


Vivien Babišová se vysmála tátovi. Natočila jeho jízdu na kole bez schopnosti řadit

Prodloužený víkend a pěkné počasí přímo vyzývají k času strávenému venku. Bývalý premiér Andrej Babiš (69) se rozhodl spojit příjemné se zdraví prospěšným a vzal své děti na cyklistický výlet. Nemohl ale tušit, že dcera Vivien (23) z něj udělá internetovou senzaci. Natočila, jak se mu směje za to, že usilovně šlape na kole, protože na něm neumí řadit.


Tusk zesměšnil Orbána po jeho setkání s Putinem

Polský premiér Donald Tusk se na sociálních sítích dotázal, zda se někdo cítí bezpečněji po setkání maďarského premiéra Viktora Orbána s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.


Sledujte speciál k volbám ve Francii. Jak se země změní a čekají ji nepokoje?

Francie ve druhém kole rozhoduje o vítězi předčasných parlamentních voleb. Zodpovězena bude otázka, kolik mandátů v Národním shromáždění po nedělním druhém kole získá opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) – strana Marine Le Penové. Sledujte od 20:15 speciální vysílání CNN Prima NEWS, které doprovodí názory expertů i živé vstupy z Francie.


Řekové jako lenoši? Kdepak, budou mít šestidenní pracovní týden

Řecko pluje proti proudu západní řeky. Za cenu stabilizace a upevnění pracovních sil chtějí pro sebe Řekové více práce. Místo pěti všedních dní budou pracovat dnů šest, i v sobotu.


Nemocný Bartoška dojal na závěrečném ceremoniálu ve Varech. Herecké legendy mu děkovaly, sám v rozloučení naznačil obavy

Závěrečný ceremoniál Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl ve znamení dojemných momentů. Kromě ceny za přínos kinematografii pro Ivana Trojana nabitý sál tleskal také prezidentovi festivalu Jiřímu Bartoškovi, který bojuje s rakovinou a o jehož zdraví se mnozí strachovali. Na místě vše sledovala redakce eXtra.cz.


Poplach v Třebotově u Prahy. Místní hlásili střelbu, na místě zasahovala policie

Ve středočeské obci Třebotov nedaleko Prahy zasahovala v sobotu v podvečer policie poté, co byla svědky nahlášená domnělá střelba. Do akce byl zapojen i vrtulník, informovala agentura AKTU.cz.


Rusko pomocí Iskanderů údajně zničilo dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Zelenskyj: Ukrajina má novou strategii pro zatlačení Ruska v Černém moři

Ukrajina plánuje snížit ruský vliv v západní části Černého moře pomocí nové národní námořní strategie, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve videoprojevu v sobotu večer. Uvedl to server Kyiv Independent.


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


„Francie Francouzům“ i „rasisto“. V zemi stoupá napětí, štáb Primy natočil incident na ulici

Francouzi budou již v neděli rozhodovat v druhém kole parlamentních voleb o budoucnosti své země. V prvním kole výrazně zvítězila lepenstická nacionalistická strana Národní sdružení (RN) vedená Jordanem Bardellou. Vládnoucí politici dělají vše možné, aby ji zastavili. Dusnou atmosféru v zemi zachytil štáb CNN Prima NEWS v městečku Meaux východně od Paříže.


Asociace: Za letní tábory letos zaplatí rodiče o pět až sedm pct více než loni

Praha - Zájem o letní dětské tábory je letos podle Asociace dětské rekreace zhruba stejný jako loni, letos za ně ale rodiče oproti loňsku zaplatí o pět až sedm procent víc. Na sportovní tábory nicméně přispívá většina zdravotních pojišťoven, z ankety ČTK vyplývá, že loni poskytly přes 93,3 milionu korun. Některé pojišťovny přispívají až 1500 korunami, což je šestina průměrné ceny za dvoutýdenní pobyt. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) upozornila...


Tunis mimo resorty: street art, boho kavárny a ráj pro filmové fans

Znamená po vás Tunis nevýraznou dovolenou ve znamení pohodlného pobytu v hotelovém resortu? Opusťte brány hotelu a poznejte, že tato země nabízí mnohem víc, než jste si dosud mysleli. My vám povíme, kde se ukrývají skutečné tuniské klenoty, do kterých zavítal i Luke Skywalker a Gladiátor.


Múza Felixe Slováčka obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


Francouzi vybírají nové poslance ve druhém kole voleb, účast je velká

Paříž - Francouzští voliči dnes hlasují ve druhém kole předčasných parlamentních voleb, které patrně výrazně zkomplikují vládnutí prezidenta Emmanuela Macrona. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové, které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Jaderný útok na Ukrajinu? Za oprávněný ho dnes považuje každý třetí Rus, uvádí průzkum

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


V Řepích zasahovali policisté se samopaly. Na ulici někdo střílel

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Vědci odhalili odpověď na otázky, proč kočky škrábou nábytek a jak tomu zabránit

Ankara - Kočičí škrábance na křeslech a skříních nebo rozdrásané koberce; ostré drápy těchto domácích mazlíčků mohou popudit nejednoho majitele. Ve studii prezentované v časopise Frontiers in Veterinary Science nyní vědci z mezinárodního týmu dospěli k závěru, že na škrábání kočičích mazlíčků má vliv jejich osobnost, herní chování, noční aktivita, nedostatek rutiny a v neposlední řadě také přítomnost dětí v domácnosti.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Bojoval se svou orientací a zajímala ho víra. Výstava přináší nový pohled na Zrzavého

Nová výstava představuje národního klasika Jana Zrzavého jako člověka, který se zabýval vírou, bojoval se svou sexualitou i tělem.


Ostře sledovaná komise ke střelbě na FF UK: Většina rodin si ji nepřála, teď chtějí odpovědi

„Aby ta událost v Klánovickém lese a na filozofické fakultě aspoň dodatečně měla trochu smysl, je nutné zjistit, co se opravdu stalo,“ říká otec jedné ze studentek Filozofické fakulty UK, která přišla při prosincovém útoku střelce na univerzitě o život. I další rodiče si chtějí být jistí, že všichni udělali maximum pro záchranu jejich dětí a že policie pátrání po vrahovi nepodcenila. Navíc, když se objevují závažné rozpory ve vyjádřeních...


V Braníku spadl při bouřce strom na dva lidi, muže vážně zranil

Praha - V pražském Braníku dnes večer spadl strom na dva lidi. Zhruba třicetiletý muž má vážný úraz hlavy, žena lehký úraz obličeje, uvedli zdravotničtí záchranáři na sociální síti X. Přes hlavní město dnes večer přešla silná bouřka, spadlý strom zastavil vlaky na jedné trati a silný vítr provoz lanové dráhy v zoologické zahradě.


Budoucnost české gastronomie v Prostřeno! Učni raději vaří pod dozorem učitelů

Repríza Prostřeno! bude tentokrát speciálně s budoucími kuchaři, možná šéfkuchaři. Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Bude to souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.


Stříbrný nevkus partnerky Podhůrského, Dařbujánová ukázala bradavky a úlet Krobotové. Největší hastroši zakončení Varů

Slavnostní zakončení filmového festivalu v Karlových Varech je za námi. Ne všechny dámy však měly dobrou ruku ve výběru rób. Například partnerka Zdeňka Podhůrského vypadala ve stříbrných šatech spíše lacině, stejně tak zpěvačka Žofie Dařbujánová.


Američtí bankéři věří, že Le Penová dnes pohoří

ANALÝZA: Strana Marine Le Penové v dnešním druhém kole francouzských parlamentních voleb pohoří, spočetli specialisté americké investiční banky Jefferies. Semkla se totiž proti ní „národní fronta“ – či, jak praví prezident Emmanuel Macron, „republikánská fronta“ – sestávající z nebývale širokého konglomerátu stran a politických proudů, od centristů právě Macronových třeba po komunisty, Zelené či propalestinskou ultralevici. Le Penová podle banky...


VIDEO: „Alláh akbar,“ křičel muž, který se chtěl v Praze zapálit. Další chtěl skočit z římsy

Pražští policisté během jedné noci ze soboty na neděli vyjížděli k dvěma případům, kdy dotyční vyhrožovali sebevraždou. Jeden muž ve svém bytě v Podolí vykřikoval Alláh akbar, polil se benzinem a vyhrožoval, že se zapálí. Zatímco druhý muž seděl na římse domu v Praze 1 a chtěl skočit. Policisté se museli dostat v jednom případě přes okno do bytu a v druhém případě pomocí vysokozdvižné plošiny a oba muže zpacifikovali.


Lidé si připomněli v Betlémské kapli v Praze výročí mučednické smrti Jana Husa

Praha - Lidé si dnes v zaplněné Betlémské kapli v Praze připomněli výročí mučednické smrti Jana Husa, jenž v ní počátkem 15. století kázal. Středověký církevní reformátor byl pro své názory upálen před 609 lety v německé Kostnici. Při tradiční bohoslužbě zazněly modlitby a přímluvy i za spravedlivý mír pro Ukrajinu, Izrael a Pásmo Gazy a za ochranu klimatu. Patriarcha Církve československé husitské Tomáš Butta poukázal na Husovo úsilí o soulad a...


Srážka dvou motorek v Rakousku: Vážná zranění utrpěli Čech (61) a Česka (60)

Při srážce dvou motocyklů na silnici nedaleko rakouské obce Altaussee v sobotu večer utrpěli vážná zranění tři lidé, včetně 61letého Čecha a 60leté Češky. Informovala o tom rakouská policie.


Macronův den D: Velký zájem o 2. kolo voleb ve Francii. Prezidentovi hrozí výprask

Francouzští voliči dnes hlasují ve druhém kole předčasných parlamentních voleb, které patrně výrazně zkomplikují vládnutí prezidenta Emmanuela Macrona. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové, které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Ruské ostřelování zabilo v Chersonské oblasti tři civilisty, uvedla Ukrajina

Kyjev - Ruské ostřelování během dnešního dne zabilo v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny tři civilisty. Podle agentury Reuters to uvedly ukrajinské úřady. Stalo se tak na dvou místech v okolí správního střediska Chersonu. Oblast se podařilo Ukrajině dobýt téměř celou nazpět, ruská armáda však na toto území stále útočí.


Požáry na řeckých ostrovech: Evakuovali i české turisty! Češka: Na vlastní kůži to není OK

Již na začátku prázdnin se s požáry potýkají na řadě řeckých ostrovů - zasáhly Lesbos, Chios i turisty oblíbený a vyhledávaný Kos. Do uhašení požárů se zapojilo více než 100 hasičů, 11 letadel a 5 vrtulníků. Podle Češky Martiny museli někteří lidé během evakuace spát na fotbalovém stadionu, svědkyně z Velké Británie hovořila o apokalypse. Informovalo o tom britské zpravodajství Sky News.


Politolog Petr Drulák o volbách ve Francii


Komáří invaze v Plzni: Lidé jsou ze situace zoufalí


Nespokojení obyvatelé chorvatského ráje Čechů: Kvůli turistům se tu nedá žít!

Split je v současnosti plný turistů, ale podle slov tamních obyvatel se noční život v centru města vytratil. Místní si stěžují na to, že staré město je na úkor zábavy a aktivit pro místní podřízeno pouze cestovnímu ruchu.


Ašchabad: Oáza tradic, perla pouště a brána Střední Asie

Ašchabad, hlavní město Turkmenistánu, je fascinující metropole, která se rozprostírá na okraji pouště Karakum. Toto město, jehož jméno v překladu znamená „město lásky,“ je známé svou bohatou historií, extravagantní architekturou a rychle se rozvíjející ekonomikou. Ašchabad je jedinečné místo, kde se setkává tradiční kultura s moderními prvky, což z něj činí nezapomenutelnou destinaci pro cestovatele.


Mádl s pivem ve středu pozornosti, syn Bartošky s tajemnou kráskou či rozjuchaná Polívková. Divoká party na závěr Varů

Na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se konala divoká party v hotelu Pupp za přítomnosti mnoha hvězd. Žofie Dařbujánová předvedla nepřehlédnutelný outfit, který více odhaloval než ukazoval, syn Jiřího Bartošky Janek se bavil v doprovodu krásné dámy a zamilovaná Jitka Schneiderová si v dobré náladě dopřávala pivo. Kdo to nejvíc rozjel na parketu a kdo byl středem pozornosti? To zachytila přítomná redakce eXtra.cz.


Plovoucí vesnice muslimských rybářů je skrytým klenotem Thajska, ale i zapáchající pastí na turisty

Jako přeneseni do jiného světa se cítíte na houpající se vesnici, která nabízí unikátní jak zážitky, ubytování, stánky se suvenýry, tak místní rybí produkty. Někteří návštěvníci ji považují za turistickou past kvůli špatné hygieně, opotřebované infrastruktuře a přemíře obchodů s předraženými výrobky. Navzdory všemu je plovoucí vesnice stále lákadlem pro cestovatele hledající nevšední dobrodružství.


Ivana (36): Manžel má problém s tím, že se po mateřské vracím do práce. Nejraději by mě měl stále doma

Ivana se moc těšila na návrat do pracovního procesu, na mateřské strávila pět let. Bohužel ale zjistila, že se tím jejímu manželovi rozpadne představa spokojeného domova. Nejraději by ji měl stále doma.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


VIDEO: Tisíce komárů terorizují obyvatele Plzně. Lidé jsou zoufalí, pomoc úřadů nepřichází


Vzdal se a prosil o pomoc, vojáci pak Rusa „prostě střelili do hlavy“, přináší svědectví NYT

Někteří příslušníci bojových skupin tvořených dobrovolníky ze zahraničí se na Ukrajině měli dopouštět násilí na zajatých ruských vojácích. Podle výpovědí bývalých členů zahraničních jednotek docházelo od počátku ruské agrese k porušování Ženevských úmluv, včetně vraždění vzdávajících se bojovníků. Svědectví přinesl americký deník The New York Times (NYT). Z usmrcování zajatců jsou podezřelí také ruští okupanti.


Pokud Le Penová vyhraje, nepovolí Ukrajině použití dalekonosných zbraní proti Rusku

Francouzské krajně pravicové Národní sdružení (RN) nepovolí Ukrajině použití dalekonosných francouzských zbraní proti ruským okupačním silám, pokud se po aktuálních parlamentních volbách dostane do vlády. Podle serveru Kyiv Post to uvedla bývalá předsedkyně RN Marine Le Penová.


Na Kutnohorsku po nárazu auta do stromu zemřelo dítě, další dva zranění

Starkoč (Kutnohorsko) - Po nárazu osobního auta do stromu u obce Starkoč na Kutnohorsku dnes odpoledne zemřelo dítě, řidička a druhé dítě z auta utrpěly středně těžká zranění. Na místo letěl vrtulník záchranné služby z Hradce Králové. Silnice I/17 je nyní kvůli vyšetřování nehody uzavřená, řidiči musí použít objízdnou trasu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a záchranné služby.


Lidé v panice opouštěli halu. Na festivalu v Jihlavě se v tlačenici zranilo sedm lidí

Na festivalu v Jihlavě se v noci na dnešek v tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu zranilo několik lidí. Lidé stan v panice opouštěli, když se začala prohýbat jeho střecha, informovala policie ráno na síti X. Podle mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka v jihlavské nemocnici skončilo s lehkým zraněním sedm lidí. Stejný počet zraněných ČTK potvrdili i pořadatelé. Policie původně uvedla, že zraněných je nejméně 12. Festival...


Francie volí. Účast je vysoká, první odhady výsledků budou už večer

Ve Francii v neděli začalo hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.