Trending:


Ivana (36): Manžel má problém s tím, že se po mateřské vracím do práce. Nejraději by mě měl stále doma

Ivana se moc těšila na návrat do pracovního procesu, na mateřské strávila pět let. Bohužel ale zjistila, že se tím jejímu manželovi rozpadne představa spokojeného domova. Nejraději by ji měl stále doma.


V Braníku spadl při bouřce strom na dva lidi, muže vážně zranil

Praha - V pražském Braníku dnes večer spadl strom na dva lidi. Zhruba třicetiletý muž má vážný úraz hlavy, žena lehký úraz obličeje, uvedli zdravotničtí záchranáři na sociální síti X. Přes hlavní město dnes večer přešla silná bouřka, spadlý strom zastavil vlaky na jedné trati a silný vítr provoz lanové dráhy v zoologické zahradě.


Řekové jako lenoši? Kdepak, budou mít šestidenní pracovní týden

Řecko pluje proti proudu západní řeky. Za cenu stabilizace a upevnění pracovních sil chtějí pro sebe Řekové více práce. Místo pěti všedních dní budou pracovat dnů šest, i v sobotu.


Ruské Iskandery údajně zničily dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Počet Rusů, kteří souhlasí s jaderným útokem proti Ukrajině, stále roste

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


"Tady neválčíme, vydělávají všichni." Gangy z Východu využívají na praní peněz Čechy

Ruskojazyčné skupiny shánějí lidi s českým bankovním účtem, kteří jím nechají protéct statisíce korun. Reportéři Aktuálně.cz systém zmapovali.


V Českém Švýcarsku dosejí druhově méně pestré louky sesbíranými semeny

Srbská Kamenice (Děčínsko) - Správa národního parku České Švýcarko doseje druhově méně pestré louky semeny sesbíranými v jiných lokalitách. Přebytky nabídne místním zemědělcům, kteří si tak budou moci své louky také zpestřit. ČTK to řekl mluvčí správy parku Tomáš Salov.


Evropa bude vypadat výrazně jinak, říká Dostál. Prozradil, s kým by Stačilo! šlo do vlády

Piráti po vstupu do Fialovy vlády rezignovali na boj s korupcí a rozmohla se u nich snaha mluvit jiným do životů. Jejich voliči zestárli, pořídili si hypotéky a děti, řeší jiné problémy a na LGBT nemají čas ani náladu. Nejen to v rozhovoru prohlásil někdejší kandidát na ministra zdravotnictví za Piráty a nynější europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál.


Odvrácená strana Tenerife. Ženu našli zohavenou v moři, mladý Brit záhadně zmizel

Mladý Brit volal přítelkyni, že se ztratil a nemá vodu. Od té doby ho nikdo neviděl. První díl seriálu o lidech, kteří zmizeli beze stopy.


Za moudrou tváří se skrývala bolest. Expert odhalil vzhled faraona Ramesse II.

Brazilský odborník Cícero Moraes se svým týmem zrekonstruoval tvář jednoho z nejslavnějších panovníků starověku, egyptského faraona Ramesse II. Velikého. Ukázal světu, jak vypadal v den smrti. Kromě toho poukázal na řadu zdravotních problémů, kterými vládce trpěl, včetně abscesu v ústech, který mu způsoboval bolesti.


Bojoval se svou orientací a zajímala ho víra. Výstava přináší nový pohled na Zrzavého

Nová výstava představuje národního klasika Jana Zrzavého jako člověka, který se zabýval vírou, bojoval se svou sexualitou i tělem.


VIDEO: „Alláh akbar,“ křičel muž, který se chtěl v Praze zapálit. Další chtěl skočit z římsy

Pražští policisté během jedné noci ze soboty na neděli vyjížděli k dvěma případům, kdy dotyční vyhrožovali sebevraždou. Jeden muž ve svém bytě v Podolí vykřikoval Alláh akbar, polil se benzinem a vyhrožoval, že se zapálí. Zatímco druhý muž seděl na římse domu v Praze 1 a chtěl skočit. Policisté se museli dostat v jednom případě přes okno do bytu a v druhém případě pomocí vysokozdvižné plošiny a oba muže zpacifikovali.


Vivien Babišová se vysmála tátovi. Natočila jeho jízdu na kole bez schopnosti řadit

Prodloužený víkend a pěkné počasí přímo vyzývají k času strávenému venku. Bývalý premiér Andrej Babiš (69) se rozhodl spojit příjemné se zdraví prospěšným a vzal své děti na cyklistický výlet. Nemohl ale tušit, že dcera Vivien (23) z něj udělá internetovou senzaci. Natočila, jak se mu směje za to, že usilovně šlape na kole, protože na něm neumí řadit.


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


KVÍZ: Zvládnete tyto otázky státních maturit z ČJ? Když dáte 8, jste skvělí

Maturity v posledních letech procházejí nejrůznějšími změnami. Jednak kvůli odlišným představám ministrů, jednak kvůli pandemii koronaviru. Společná část „zkoušky dospělosti“ byla v režii státu, konkrétně její podobu diktoval CERMAT (Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání). Dnes se kompetence opět z velké části navrátily školám.


Jaké letničky vysadit do truhlíků místo muškátů: kravinec nebo plačící begonie udělají na vašem balkoně velkou parádu

Většina balkonů a okenních parapetů už hýří všemi barvami. Pravda, mezi top balkonové rostliny patří stále muškáty a petunie se surfiniemi, ale pokud se nebojíte změny a rádi své sousedy překvapujete, vyzkoušejte zkrášlit svůj balkon i méně tradičními druhy. Nabízí se třeba kravinec nebo plačící begonie. Že jste o těchto rostlinách nikdy neslyšeli? Tak to je další důvod proč vám je musíme představit, třeba se právě ony stanou vašimi favority a...


Mádl s pivem ve středu pozornosti, syn Bartošky s tajemnou kráskou či rozjuchaná Polívková. Divoká party na závěr Varů

Na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se konala divoká party v hotelu Pupp za přítomnosti mnoha hvězd. Žofie Dařbujánová předvedla nepřehlédnutelný outfit, který více odhaloval než ukazoval, syn Jiřího Bartošky Janek se bavil v doprovodu krásné dámy a zamilovaná Jitka Schneiderová si v dobré náladě dopřávala pivo. Kdo to nejvíc rozjel na parketu a kdo byl středem pozornosti? To zachytila přítomná redakce eXtra.cz.


Kupka: Jste spíš Patrioti pro Rusko. Požádejte na ministerstvu o zrušení ANO, opáčil Nacher

Byla to sólová akce, Viktor Orbán slouží jako užitečný idiot Vladimíra Putina. V pořadu Partie Plus na CNN Prima NEWS tak zhodnotil cestu maďarského premiéra do Moskvy ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Místopředseda poslaneckého klubu hnutí ANO Patrik Nacher ale podotkl, že Orbán je jako jediný evropský politik schopný hovořit jak s Ukrajinou, tak s Ruskem. Odmítl, že by hnutí ANO Orbánovu návštěvu Kremlu tolerovalo kvůli společné frakci...


Rusko hlásí zničení částí Patriotů, Kyjev dříve informoval o ruském zásahu maket

Moskva/Kyjev - Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech - včetně lokace u Južneho - makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.


Rusko po údajném ukrajinském útoku vyhlásilo ve Voroněžské oblasti výjimečný stav

V některých částech ruské Voroněžské oblasti byl v neděli vyhlášen výjimečný stav po údajném útoku dronem ze strany Ukrajiny. Tento útok způsobil požár ve skladu s výbušninami, informoval gubernátor oblasti Alexandr Gusev. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Múza Felixe Slováčka obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


Vyšší poplatky za studny? Lidé byli nepříčetní, popsal hydrogeolog. Bartoš slibuje nápravu

Nový stavební zákon přinesl mnoho změn, mezi nimi i změnu poplatku za studny. Ten vzrostl více než třicetinásobně, místo stovek korun zaplatí lidé tisíce. Ozývají se hlavně nespokojení majitelé domů, kteří včas nestihli zažádat o povolení studny. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nyní prohlašuje, že se zasadí o to, aby se poplatek znovu snížil.


Stará se o manželku na plicní ventilaci. Státu šetří statisíce, nemá za to nic

Někdejší sanitář Fakultní nemocnice Motol Martin Zelinka (46) se už sedm let doma stará o manželku Evu (44), která je na umělé plicní ventilaci. Státu svou péčí šetří statisíce, nemá za to ani korunu.


Lidé v panice opouštěli halu. Na festivalu v Jihlavě se v tlačenici zranilo sedm lidí

Na festivalu v Jihlavě se v noci na dnešek v tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu zranilo několik lidí. Lidé stan v panice opouštěli, když se začala prohýbat jeho střecha, informovala policie ráno na síti X. Podle mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka v jihlavské nemocnici skončilo s lehkým zraněním sedm lidí. Stejný počet zraněných ČTK potvrdili i pořadatelé. Policie původně uvedla, že zraněných je nejméně 12. Festival...


Američtí bankéři věří, že Le Penová dnes pohoří

ANALÝZA: Strana Marine Le Penové v dnešním druhém kole francouzských parlamentních voleb pohoří, spočetli specialisté americké investiční banky Jefferies. Semkla se totiž proti ní „národní fronta“ – či, jak praví prezident Emmanuel Macron, „republikánská fronta“ – sestávající z nebývale širokého konglomerátu stran a politických proudů, od centristů právě Macronových třeba po komunisty, Zelené či propalestinskou ultralevici. Le Penová podle banky...


Macronův den D: Velký zájem o 2. kolo voleb ve Francii. Prezidentovi hrozí výprask

Francouzští voliči dnes hlasují ve druhém kole předčasných parlamentních voleb, které patrně výrazně zkomplikují vládnutí prezidenta Emmanuela Macrona. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové, které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Výbuch ruského skladu


Ve Francii začalo druhé kolo parlamentních voleb

V neděli v 8:00 se ve Francii otevřely volební místnosti pro druhé kolo předčasných parlamentních voleb, které by mohly představovat významný moment v historii země a ovlivnit evropskou politiku, uvedl server France24.


Srážka aut na Klatovsku: Šest lidí je zraněných, všichni skončili v nemocnici

Vážná nehoda se stala v sobotu odpoledne u Velkého Boru na Klatovsku. Při srážce dvou osobních automobilů byli zraněni všichni účastníci nehody. Sanitky odvezly do nemocnice šest osob, jedna je ve středně těžkém stavu.


Ašchabad: Oáza tradic, perla pouště a brána Střední Asie

Ašchabad, hlavní město Turkmenistánu, je fascinující metropole, která se rozprostírá na okraji pouště Karakum. Toto město, jehož jméno v překladu znamená „město lásky,“ je známé svou bohatou historií, extravagantní architekturou a rychle se rozvíjející ekonomikou. Ašchabad je jedinečné místo, kde se setkává tradiční kultura s moderními prvky, což z něj činí nezapomenutelnou destinaci pro cestovatele.


Vladimír Menšík svou chalupu koupil za 3500 korun. Udělal z ní luxusní letní sídlo

Legendární český herec a bavič Vladimír Menšík trávil každé léto na své chalupě poblíž České Lípy. Jak to v jeho prázdninovém sídle vypadalo a jaký byl chalupář?


Pozor při cestě do Chorvatska: Jiná pravidla pro přepravu dětí i zabavení řidičáku kvůli únavě

V letních měsících lidé často absolvují autem delší a náročnější trasy. A mezi pasažéry bývají i jejich malé ratolesti. Reportérka Alex Hrdinová zjišťovala, na co si při delších přesunech dávat pozor a jak se v jednotlivých evropských státech liší pravidla pro cestování s dětmi. Dopravní expert zároveň prozradil, proč je důležité v Chorvatsku při řízení auta působit odpočatě.


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


Vědci odhalili odpověď na otázky, proč kočky škrábou nábytek a jak tomu zabránit

Ankara - Kočičí škrábance na křeslech a skříních nebo rozdrásané koberce; ostré drápy těchto domácích mazlíčků mohou popudit nejednoho majitele. Ve studii prezentované v časopise Frontiers in Veterinary Science nyní vědci z mezinárodního týmu dospěli k závěru, že na škrábání kočičích mazlíčků má vliv jejich osobnost, herní chování, noční aktivita, nedostatek rutiny a v neposlední řadě také přítomnost dětí v domácnosti.


Downing Street stavěl Cromwellův špion, dveře s číslem 10 jdou otevřít jen zevnitř

Nejslavnější dveře světa v Downing Street mají svá tajemství. A nejde jen o barvu nebo číslovku 10.


Slavný doktor pro CNN: Biden by měl po fiasku jít na důkladné vyšetření a zveřejnit výsledky

Americký prezident Joe Biden by měl před nadcházejícími volbami podstoupit důkladné neurologické vyšetření a testy svých kognitivních schopností, výsledky by pak bylo správné zveřejnit. Pro stanici CNN to konstatoval slavný neurolog Sanjay Gupta, který tím reagoval na nepřesvědčivý výkon 81letého Bidena při červnové debatě.


Nespokojení obyvatelé chorvatského ráje Čechů: Kvůli turistům se tu nedá žít!

Split je v současnosti plný turistů, ale podle slov tamních obyvatel se noční život v centru města vytratil. Místní si stěžují na to, že staré město je na úkor zábavy a aktivit pro místní podřízeno pouze cestovnímu ruchu.


Nemocný Bartoška dojal na závěrečném ceremoniálu ve Varech. Herecké legendy mu děkovaly, sám v rozloučení naznačil obavy

Závěrečný ceremoniál Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl ve znamení dojemných momentů. Kromě ceny za přínos kinematografii pro Ivana Trojana nabitý sál tleskal také prezidentovi festivalu Jiřímu Bartoškovi, který bojuje s rakovinou a o jehož zdraví se mnozí strachovali. Na místě vše sledovala redakce eXtra.cz.


Poplach v Třebotově u Prahy. Místní hlásili střelbu, na místě zasahovala policie

Ve středočeské obci Třebotov nedaleko Prahy zasahovala v sobotu v podvečer policie poté, co byla svědky nahlášená domnělá střelba. Do akce byl zapojen i vrtulník, informovala agentura AKTU.cz.


Na Kutnohorsku po nárazu auta do stromu zemřelo dítě, další dva zranění

Starkoč (Kutnohorsko) - Po nárazu osobního auta do stromu u obce Starkoč na Kutnohorsku dnes odpoledne zemřelo dítě, řidička a druhé dítě z auta utrpěly středně těžká zranění. Na místo letěl vrtulník záchranné služby z Hradce Králové. Silnice I/17 je nyní kvůli vyšetřování nehody uzavřená, řidiči musí použít objízdnou trasu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a záchranné služby.


Srážka dvou motorek v Rakousku: Vážná zranění utrpěli Čech (61) a Česka (60)

Při srážce dvou motocyklů na silnici nedaleko rakouské obce Altaussee v sobotu večer utrpěli vážná zranění tři lidé, včetně 61letého Čecha a 60leté Češky. Informovala o tom rakouská policie.


Sledujte speciál k volbám ve Francii. Jak se země změní a čekají ji nepokoje?

Francie ve druhém kole rozhoduje o vítězi předčasných parlamentních voleb. Zodpovězena bude otázka, kolik mandátů v Národním shromáždění po nedělním druhém kole získá opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) – strana Marine Le Penové. Sledujte od 20:15 speciální vysílání CNN Prima NEWS, které doprovodí názory expertů i živé vstupy z Francie.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Libor (32): Matčina vážná nemoc završila můj tragický život. Pomohla mi až moudrá rada starého pána u rybníka

Libora od mládí stíhá jedna pohroma za druhou, jen se oklepe z jednoho nepříjemného zážitku, už řeší jiný. Až rozhovor se starým mužem u rybníka mu změnil pohled na svět.


Francie volí. První odhady výsledků budou už večer

Ve Francii v neděli začalo hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Ornella Koktová podráždila fanoušky: Na dovolené vytasila svůdné křivky

Ornella Koktová (31) odcestovala na dovolenou do Itálie na ostrov Capri, kam vzala i svoji kamarádku. Děti nechala doma. Fanouškům se pochlubila i svůdnými vnadami.


Na někdejším nádraží v Bubenči se otevře volnočasové centrum

Praha - V bývalé nádražní budově v Praze-Bubenči se 28. srpna slavnostně otevře kulturní a volnočasové centrum Stanice 6. Bude to přesně na den deset let poté, co tam zastavil poslední vlak. Ve zrekonstruovaných prostorech nedaleko Stromovky vznikne multifunkční sál, galerie, bistro na peronu či půjčovna kol, pořádat se tu budou koncerty, výstavy, sportovní aktivity, debaty a různé komunitní akce. V radničním časopise Šestka o otevření centra...


Požáry na řeckých ostrovech: Evakuovali i české turisty! Češka: Na vlastní kůži to není OK

Již na začátku prázdnin se s požáry potýkají na řadě řeckých ostrovů - zasáhly Lesbos, Chios i turisty oblíbený a vyhledávaný Kos. Do uhašení požárů se zapojilo více než 100 hasičů, 11 letadel a 5 vrtulníků. Podle Češky Martiny museli někteří lidé během evakuace spát na fotbalovém stadionu, svědkyně z Velké Británie hovořila o apokalypse. Informovalo o tom britské zpravodajství Sky News.


ON-LINE: Francouzi volí parlament. Le Penová se tvrdě opřela do fotbalisty Mbappého

Ve Francii v neděli v osm hodin ráno začalo hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Hlasovat bude možné do 18:00, ve velkých městech o dvě hodiny déle. Ještě v průběhu večera mají být známy výsledky hlasování. Lídryně RN Marine Le Penová v rozhovoru pro CNN naznačila, že v případě vítězství její strany by klesla podpora Ukrajiny. Mimo...