OLDřICH KAISER SE VE VARECH OBJEVIL S MANžELKOU. ÚSMěVY ROZDáVAL I S LíMCEM NA KRKU

Oldřich Kaiser na filmový festival do Karlových Varů vyrazil podpořit nový film Zahradníkův rok, v němž si zahrál i se svou nynější manželkou Dášou Vokatou. Byl v dobré náladě a úsměvy rozdával na všechny strany. Přítomné ale zarazilo, že má na krku límec.

Oldřich Kaiser ve filmu režiséra Jiřího Havelky Zahradníkův rok ztvárnil jednu z hlavních rolí, majitele malého zahradnictví. V roli jeho ženy se objevila hercova skutečná životní partnerka, písničkářka Dáša Vokatá. Pro ni to byla vůbec první filmová role. Právě ona byla u nich doma první, kdo si scénář přečetl a na základě toho svému muži doporučila nabídku přijmout.

Natáčení s manželkou si užíval

Pro Kaisera to přitom byla role poněkud specifická, neboť jeho postava ve filmu téměř vůbec nemluví. „Býval jsem velký zahradník, takže mě toto natáčení moc bavilo. Za to Dáša nikdy nestrčila ani prsty do hlíny a tady musela. Ten pohled na to byl velmi zajímavý,“ svěřil se Oldřich Kaiser s úsměvem na karlovarském festivalu novinářům. Proč má na krku límec ovšem neprozradil. Redakce webu Prima Ženy herce kontaktovala, ale telefon nezvedal.

Utajovaná svatba v Rakousku

Oldřich Kaiser se s Dášou Vokatou, bývalou přítelkyní básníka Ivana Martina Jirouse, seznámil v roce 2012 a po osmileté známosti si ji vzal za ženu. Přísně utajovaná svatba se konala v Rakousku ve Vídni, kde má písničkářka byt. Jednalo se o civilní obřad bez hostů. V manželství jim to stále klape a jsou jako dvě hrdličky. Dokonce vytvořili hudební duo. Vokatá hraje na kytaru a zpívá, všestranně nadaný Kaiser ji doprovází na pět hudebních nástrojů.

První manželkou Oldřicha Kaisera byla o čtyři roky starší herečka Naďa Konvalinková. V manželství, které skončilo po pětadvaceti letech rozvodem, se jim narodila dcera Karolína.

2024-07-04T15:39:25Z dg43tfdfdgfd