NěžNý OBR JAN LIBíčEK: DOBROSRDEčNý TLOUšTíK, KTERý DěLAL STOJKY A NA JEDEN ZáTAH VYPIL DVě PIVA

Oblíbeného herce Jana Libíčka nešlo přehlédnout. Mohla za to jeho až nezdravá náklonnost k jídlu, která mu kromě vážných zdravotních problémů také přivodila smrt. Co se stalo?

Jan Libíček byl filmový a divadelní herec, který ztvárnil zejména kladné charaktery, k nimž ho předurčovala jeho silná postava a baculatá a dobrácká tvář.

Skvělý herec, ale také kovaný komunista Josef Větrovec: Kvůli dceři zatratil vlastní matku. Dohnal ji tak k sebevraždě

Mrštný tlouštík

Jan Libíček miloval tři věci - houbaření, jídlo a pivo. K obědu si klidně dal tři porce a k tomu tři piva, přičemž první dvě vypil na jeden zátah. Také nikdy nejel na žádný divadelní zájezd bez řádné zásoby štanglí salámů. Prakticky nebylo chvíle, co by něco nejedl, zavzpomínal pro web ženy.iprima.cz jeho kolega Jiří Krampol.

Přesto byl až neuvěřitelně ohebný. Když divákům na různých setkáních vypravoval, jak ve škole miloval tělocvik, všichni se mu smáli. Když ale pak najednou vyskočil a udělal před všemi hvězdu a pak stojku, oněměli úžasem.

Skromná herecká hvězda Antonín Novotný: Pohledný mladík dobyl svět filmu i kosmonautiky

Vlastní děti neměl

S manželkou Zdenou měl opravdu krásný vztah. Vlastní děti neměl, jen Zdena měla z prvního manželství dvě dcery, o které se Libíček staral jako o vlastní. Ale ani ony nebo jeho žena ho nedokázaly krotit v nočních nájezdech na ledničku.

Přejídáním si léčil své komplexy méněcennosti. Kromě nadváhy ho celý život trápila ztráta rodičů. Otec velmi brzy podlehl zákeřné nemoci. Maminka se zase nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který prodělala během bombardování. Zbytek života strávila v léčebnách pro choromyslné.

Jaký byl v soukromí legendární herec Jiří Sovák: Vlastního syna zatratil, jiného "přijal" za svého

Prokleté Menšíkovo mléko

Janu Libíčkovi začaly pomalu selhávat ledviny. Také trpěl silnou cukrovkou. Přesto se zúčastnil natáčení filmu Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Před scénou s Jaromírem Hanzlíkem zrovna dopil zkažené mléko po Vladimíru Menšíkovi. Pak zkolaboval. Již předtím měl problémy s močením, ale jelikož měl panickou hrůzu z lékařů, nenechal se vycévkovat.

Když na místo dorazili záchranáři, ještě se probral. Když je uviděl, dal se na útěk. Za krátkou chvíli znovu ztratil vědomí. Než ho však stačili dovézt do nemocnice, praskl mu močový měchýř. Zemřel tak na celkovou sepsi. Dožil se pouhých 42 let.

Na film Světáci s Janem Libíčkem se můžete podívat v sobotu 4. května v 16:30 na FTV Prima.

Nejlepší Silvestry Vladimíra Menšíka: Slavný herec prý řekl, že když ho chtějí, ať koukají pořádně zaplatit

Zdroje informací:Wikipedia.org: Jan LibíčekCnn.iprima.cz: Jan Libíček zemřel během natáčení. Vypil zkažené mléko po Menšíkovi a zkolabovalŽeny.iprima.cz: Jan Libíček vážil 150 kilo, přesto z fleku dělal stojky. Nevlastní dcery považoval za své

Související články

2024-05-04T09:21:56Z dg43tfdfdgfd