NOVé INFORMACE V PříPADU POTRATU NA BULOVCE: OZVAL SE PRáVNíK, POLICIE ZAHáJILA TRESTNí říZENí

Policie v pátek na sociální síti X zveřejnila výzvu, aby se jí ozvaly pacientky, které zdravotníci v pondělí zaměnili v pražské Fakultní nemocnici Bulovka a jedna z nich kvůli tomu potratila. Po druhé hodině odpoledne kriminalisté informovali, že se jim ozval právní zástupce jedné z pacientek. Policisté ihned zahájili úkony trestního řízení. Policie případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Nemocnice se rodině omluvila a je připravena poskytnout pacientce odškodnění.

Páteční výzva policie byla úspěšná. „Děkujeme médiím za zveřejnění výzvy směřované poškozeným ženám. V průběhu dnešního dne nás kontaktoval právní zástupce jedné z poškozených, který ženu zastupuje,“ informovala policie v pátek odpoledne na sociální síti X. Případem se začala zabývat ve čtvrtek ihned po zveřejnění informací v médiích.

Chvíli poté doplnili, že již zahájili úkony trestního řízení. „Kriminalisté na základě nově získaných informací ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ napsala policie.

Zdravá těhotná žena, která v pražské nemocnici potratila, přišla podle zjištění CNN Prima News na běžnou kontrolu. Druhé ženě měli lékaři provést takzvanou kyretáž, která se provádí například při léčbě nemocné dělohy, ovšem zákrokem lze i ukončit těhotenství.

Ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek oznámilo, že událost považuje za neomluvitelné selhání lidského faktoru. Nemocnice se rodině omluvila a je připravena poskytnout pacientce odškodnění. „Viníci byli postaveni mimo službu,“ uvedl mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.

Podle informací CNN Prima News byly obě ženy cizinky, které trvale žijí v Česku.

2024-03-29T14:28:11Z dg43tfdfdgfd