Trending:


Ruské Iskandery údajně zničily dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Politolog Petr Drulák o volbách ve Francii


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Slavný doktor pro CNN: Biden by měl po fiasku jít na důkladné vyšetření a zveřejnit výsledky

Americký prezident Joe Biden by měl před nadcházejícími volbami podstoupit důkladné neurologické vyšetření a testy svých kognitivních schopností, výsledky by pak bylo správné zveřejnit. Pro stanici CNN to konstatoval slavný neurolog Sanjay Gupta, který tím reagoval na nepřesvědčivý výkon 81letého Bidena při červnové debatě.


Stříbrný nevkus partnerky Podhůrského, Dařbujánová ukázala bradavky a úlet Krobotové. Největší hastroši zakončení Varů

Slavnostní zakončení filmového festivalu v Karlových Varech je za námi. Ne všechny dámy však měly dobrou ruku ve výběru rób. Například partnerka Zdeňka Podhůrského vypadala ve stříbrných šatech spíše lacině, stejně tak zpěvačka Žofie Dařbujánová.


Narozeninová party se změnila v krveprolití. Mladík postřílel čtyři lidi, další zranil. Pak se zabil

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si spáchal sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


Lidé z Třebotova u Prahy hlásili střelbu, na místě zasahovala policie


Ve Francii začalo druhé kolo parlamentních voleb

V neděli v 8:00 se ve Francii otevřely volební místnosti pro druhé kolo předčasných parlamentních voleb, které by mohly představovat významný moment v historii země a ovlivnit evropskou politiku, uvedl server France24.


Macronův den D: Velký zájem o 2. kolo voleb ve Francii. Prezidentovi hrozí výprask

Francouzští voliči dnes hlasují ve druhém kole předčasných parlamentních voleb, které patrně výrazně zkomplikují vládnutí prezidenta Emmanuela Macrona. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové, které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Francouzi vybírají nové poslance ve druhém kole voleb, účast je velká

Paříž - Francouzští voliči dnes hlasují ve druhém kole předčasných parlamentních voleb, které patrně výrazně zkomplikují vládnutí prezidenta Emmanuela Macrona. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové, které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Tragické následky bouřek: Větev zabila muže na Nymbursku, na dva lidi v Praze spadl strom

V pražské ulici U kempinku došlo v sobotu k pádu stromu na dvě osoby. Lehké poranění utrpěla mladá žena. Zhruba 30letého muže s mnohočetnými poraněními museli záchranáři uvést do umělého spánku. Informovala o tom záchranná služba na sociální síti X. Kvůli bouřkám, které v sobotu prošly Prahou, vyjížděli hasiči ke 12 událostem. Tragické následky měla bouřka na Nymbursku. Padající větev tam zabila postaršího muže.


Vědci odhalili odpověď na otázky, proč kočky škrábou nábytek a jak tomu zabránit

Ankara - Kočičí škrábance na křeslech a skříních nebo rozdrásané koberce; ostré drápy těchto domácích mazlíčků mohou popudit nejednoho majitele. Ve studii prezentované v časopise Frontiers in Veterinary Science nyní vědci z mezinárodního týmu dospěli k závěru, že na škrábání kočičích mazlíčků má vliv jejich osobnost, herní chování, noční aktivita, nedostatek rutiny a v neposlední řadě také přítomnost dětí v domácnosti.


Ornella Koktová vytasila ženské zbraně: Fanoušci jsou k uvytržení

Ornella Koktová (31) odcestovala na dovolenou do Itálie na ostrov Capri, kam vzala i svoji kamarádku. Děti nechala doma. Fanouškům se pochlubila i svůdnými vnadami.


Nespokojení obyvatelé chorvatského ráje Čechů: Kvůli turistům se tu nedá žít!

Split je v současnosti plný turistů, ale podle slov tamních obyvatel se noční život v centru města vytratil. Místní si stěžují na to, že staré město je na úkor zábavy a aktivit pro místní podřízeno pouze cestovnímu ruchu.


Le Penová nepovolí Ukrajině použití dalekonosných zbraní proti Rusku, pokud vyhraje

Francouzské krajně pravicové Národní sdružení (RN) nepovolí Ukrajině použití dalekonosných francouzských zbraní proti ruským okupačním silám, pokud se po aktuálních parlamentních volbách dostane do vlády. Podle serveru Kyiv Post to uvedla bývalá předsedkyně RN Marine Le Penová.


Múza Felixe Slováčka obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


Lidé si připomněli v Betlémské kapli v Praze výročí mučednické smrti Jana Husa

Praha - Lidé si dnes v zaplněné Betlémské kapli v Praze připomněli výročí mučednické smrti Jana Husa, jenž v ní počátkem 15. století kázal. Středověký církevní reformátor byl pro své názory upálen před 609 lety v německé Kostnici. Při tradiční bohoslužbě zazněly modlitby a přímluvy i za spravedlivý mír pro Ukrajinu, Izrael a Pásmo Gazy a za ochranu klimatu. Patriarcha Církve československé husitské Tomáš Butta poukázal na Husovo úsilí o soulad a...


Odvrácená strana Tenerife. Ženu našli zohavenou v moři, mladý Brit záhadně zmizel

Mladý Brit volal přítelkyni, že se ztratil a nemá vodu. Od té doby ho nikdo neviděl. První díl seriálu o lidech, kteří zmizeli beze stopy.


Voroněžská oblast hlásí exploze ve skladu, podle médií v něm byla munice

Voroněž (Rusko) - Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Server Ukrajinska pravda s odvoláním na své zdroje z ukrajinské tajné služby SBU píše, že útočily ukrajinské drony a exploze otřásly muničním skladem. Oblastní gubernátor Alexandr Gusev na...


Policisté zasahovali v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Vladimír Menšík svou chalupu koupil za 3500 korun. Udělal z ní luxusní letní sídlo

Legendární český herec a bavič Vladimír Menšík trávil každé léto na své chalupě poblíž České Lípy. Jak to v jeho prázdninovém sídle vypadalo a jaký byl chalupář?


Naděje na klid zbraní v Gaze: Hamás slevil ze svých požadavků, izraelské zdroje mluví o „šanci“

Palestinské hnutí Hamás slevilo ze svého požadavku, aby se Izrael nejprve zavázal k eventuálnímu uzavření trvalého příměří, než podepíše dohodu o klidu zbraní. V sobotu o tom informovala agentura Reuters, podle jejíchž zdrojů Hamás přijal americký návrh na pokračování rozhovorů o příměří. Izraelské zdroje obeznámené s průběhem jednání v Dauhá nyní hovoří o „skutečné šanci“ na uzavření příměří.


Evropa bude vypadat výrazně jinak, říká Dostál. Prozradil, s kým by Stačilo! šlo do vlády

Piráti po vstupu do Fialovy vlády rezignovali na boj s korupcí a rozmohla se u nich snaha mluvit jiným do životů. Jejich voliči zestárli, pořídili si hypotéky a děti, řeší jiné problémy a na LGBT nemají čas ani náladu. Nejen to v rozhovoru prohlásil někdejší kandidát na ministra zdravotnictví za Piráty a nynější europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál.


"Tady neválčíme, vydělávají všichni." Gangy z Východu využívají na praní peněz Čechy

Ruskojazyčné skupiny shánějí lidi s českým bankovním účtem, kteří jím nechají protéct statisíce korun. Reportéři Aktuálně.cz systém zmapovali.


V pražských Řepích někdo střílel. Lidé utíkali, zasahovala policie se samopaly

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Francie volí. Účast je vysoká, první odhady výsledků budou už večer

Ve Francii v neděli začalo hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.


Rusko vyhlásilo výjimečný stav v části Voroněžské oblasti

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.


Výbuch ruského skladu


Dvanáct zraněných v hromadné tlačenici na festivalu v Jihlavě. Lidem padal na hlavu stan, ve strachu o život se drali ven

Na hudebním festivalu v Jihlavě došlo u vchodu do party stanu k tlačenici, která má za následek 12 zraněných lidí. Návštěvníci dostali paniku, když se po výpadku proudu začal strop stanu propadat, a snažili se utéct ven. Za všechno mohla podle pořadatelů bouře, která se místem prohnala, jak uvádí ČTK.


Tvůrkyně obsahů pro dospělé je hospitalizována po provedení “vodního půstu”; pochopitelné

Mikaela Testa, modelka a tvůrkyně dospělého obsahu z Austrálie, musela být hospitalizována poté, co podstoupila "vodní půst z Redditu". The post Tvůrkyně obsahů pro dospělé je hospitalizována po provedení “vodního půstu”; pochopitelné appeared first on Instafamosos.


To tu ještě nebylo: Ve Splitu se nemůžete ani vykoupat, zuří i místní. Fekálie jsou tentokrát marginální problém

To tu ještě nebylo: Ve Splitu se nemůžete ani vykoupat, zuří i místní. Fekálie jsou tentokrát marginální problém. Split, malebné město na dalmatském pobřeží Chorvatska, se potýká s neobvyklou krizí, kvůli které jsou místní obyvatelé i turisté na nohou.


Sledujte speciál k volbám ve Francii. Jak se země změní a čekají ji nepokoje?

Francie ve druhém kole rozhoduje o vítězi předčasných parlamentních voleb. Zodpovězena bude otázka, kolik mandátů v Národním shromáždění po nedělním druhém kole získá opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) – strana Marine Le Penové. Sledujte od 20:15 speciální vysílání CNN Prima NEWS, které doprovodí názory expertů i živé vstupy z Francie.


Během jedné noci řešili pražští policisté dvě barikádové situace


Jaké letničky vysadit do truhlíků místo muškátů: kravinec nebo plačící begonie udělají na vašem balkoně velkou parádu

Většina balkonů a okenních parapetů už hýří všemi barvami. Pravda, mezi top balkonové rostliny patří stále muškáty a petunie se surfiniemi, ale pokud se nebojíte změny a rádi své sousedy překvapujete, vyzkoušejte zkrášlit svůj balkon i méně tradičními druhy. Nabízí se třeba kravinec nebo plačící begonie. Že jste o těchto rostlinách nikdy neslyšeli? Tak to je další důvod proč vám je musíme představit, třeba se právě ony stanou vašimi favority a...


Film Vlny připomněl i význam Milana Weinera. Měl dramatický a pohnutý osud

Film Vlny režiséra Jiřího Mádla, který líčí události roku 1968 optikou tehdejší zahraniční redakce Československého rozhlasu, přiblížil českým divákům poprvé také zajímavou osobnost šéfredaktora této stanice Milana Weinera. Muže s neobyčejně dramatickým a pohnutým osudem, bez nějž by události legendárního Pražského jara roku 1968 probíhaly nejspíše jinak, než jak se odehrály.


Srážka aut na Klatovsku: Šest lidí je zraněných, všichni skončili v nemocnici

Vážná nehoda se stala v sobotu odpoledne u Velkého Boru na Klatovsku. Při srážce dvou osobních automobilů byli zraněni všichni účastníci nehody. Sanitky odvezly do nemocnice šest osob, jedna je ve středně těžkém stavu.


Ivana (36): Manžel má problém s tím, že se po mateřské vracím do práce. Nejraději by mě měl stále doma

Ivana se moc těšila na návrat do pracovního procesu, na mateřské strávila pět let. Bohužel ale zjistila, že se tím jejímu manželovi rozpadne představa spokojeného domova. Nejraději by ji měl stále doma.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Původní zpráva | Úspěch labouristů je mimořádný, mají před sebou náročnou cestu. Ambice se mohou lišit od reality, říká expertka

Britové mají od pátku nového premiéra a v souladu s každým očekáváním a průzkumem jím není nikdo jiný než Keir Starmer z Labouristické strany. Ta ovládla britské parlamentní volby se ziskem 412 křesel z 650 možných. Co bude následovat nyní pomohla pro EuroZprávy.cz vysvětlit také jedna z předních expertek na britskou politiku.


Downing Street stavěl Cromwellův špion, dveře s číslem 10 jdou otevřít jen zevnitř

Nejslavnější dveře světa v Downing Street mají svá tajemství. A nejde jen o barvu nebo číslovku 10.


Vzdal se a prosil o pomoc, vojáci pak Rusa „prostě střelili do hlavy“, přináší svědectví NYT

Někteří příslušníci bojových skupin tvořených dobrovolníky ze zahraničí se na Ukrajině měli dopouštět násilí na zajatých ruských vojácích. Podle výpovědí bývalých členů zahraničních jednotek docházelo od počátku ruské agrese k porušování Ženevských úmluv, včetně vraždění vzdávajících se bojovníků. Svědectví přinesl americký deník The New York Times (NYT). Z usmrcování zajatců jsou podezřelí také ruští okupanti.


VIDEO: „Alláh akbar,“ křičel muž, který se chtěl v Praze zapálit. Další chtěl skočit z římsy

Pražští policisté během jedné noci ze soboty na neděli vyjížděli k dvěma případům, kdy dotyční vyhrožovali sebevraždou. Jeden muž ve svém bytě v Podolí vykřikoval Alláh akbar, polil se benzinem a vyhrožoval, že se zapálí. Zatímco druhý muž seděl na římse domu v Praze 1 a chtěl skočit. Policisté se museli dostat v jednom případě přes okno do bytu a v druhém případě pomocí vysokozdvižné plošiny a oba muže zpacifikovali.


Počet Rusů, kteří souhlasí s jaderným útokem proti Ukrajině, stále roste

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


Vyšší poplatky za studny? Lidé byli nepříčetní, popsal hydrogeolog. Bartoš slibuje nápravu

Nový stavební zákon přinesl mnoho změn, mezi nimi i změnu poplatku za studny. Ten vzrostl více než třicetinásobně, místo stovek korun zaplatí lidé tisíce. Ozývají se hlavně nespokojení majitelé domů, kteří včas nestihli zažádat o povolení studny. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nyní prohlašuje, že se zasadí o to, aby se poplatek znovu snížil.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Tunis mimo resorty: street art, boho kavárny a ráj pro filmové fans

Znamená po vás Tunis nevýraznou dovolenou ve znamení pohodlného pobytu v hotelovém resortu? Opusťte brány hotelu a poznejte, že tato země nabízí mnohem víc, než jste si dosud mysleli. My vám povíme, kde se ukrývají skutečné tuniské klenoty, do kterých zavítal i Luke Skywalker a Gladiátor.


Ašchabad: Oáza tradic, perla pouště a brána Střední Asie

Ašchabad, hlavní město Turkmenistánu, je fascinující metropole, která se rozprostírá na okraji pouště Karakum. Toto město, jehož jméno v překladu znamená „město lásky,“ je známé svou bohatou historií, extravagantní architekturou a rychle se rozvíjející ekonomikou. Ašchabad je jedinečné místo, kde se setkává tradiční kultura s moderními prvky, což z něj činí nezapomenutelnou destinaci pro cestovatele.


Srážka dvou motorek v Rakousku: Vážná zranění utrpěli Čech (61) a Česka (60)

Při srážce dvou motocyklů na silnici nedaleko rakouské obce Altaussee v sobotu večer utrpěli vážná zranění tři lidé, včetně 61letého Čecha a 60leté Češky. Informovala o tom rakouská policie.


Požáry na řeckých ostrovech: Evakuovali i české turisty! Češka: Na vlastní kůži to není OK

Již na začátku prázdnin se s požáry potýkají na řadě řeckých ostrovů - zasáhly Lesbos, Chios i turisty oblíbený a vyhledávaný Kos. Do uhašení požárů se zapojilo více než 100 hasičů, 11 letadel a 5 vrtulníků. Podle Češky Martiny museli někteří lidé během evakuace spát na fotbalovém stadionu, svědkyně z Velké Británie hovořila o apokalypse. Informovalo o tom britské zpravodajství Sky News.


Mádl s pivem ve středu pozornosti, syn Bartošky s tajemnou kráskou či rozjuchaná Polívková. Divoká party na závěr Varů

Na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se konala divoká party v hotelu Pupp za přítomnosti mnoha hvězd. Žofie Dařbujánová předvedla nepřehlédnutelný outfit, který více odhaloval než ukazoval, syn Jiřího Bartošky Janek se bavil v doprovodu krásné dámy a zamilovaná Jitka Schneiderová si v dobré náladě dopřávala pivo. Kdo to nejvíc rozjel na parketu a kdo byl středem pozornosti? To zachytila přítomná redakce eXtra.cz.