NAPADENí A ZNáSILNěNí: PLZEňSKá POLICIE šETří úTOK NA DVě žENY. MOHLO JíT O STEJNéHO PACHATELE

Plzeňští policisté od pondělka vyšetřují dva násilné trestné činy. Neznámý muž způsobil jedné ženě zranění na hlavě, druhá byla znásilněna. Podle policistů mohlo jít o stejného pachatele.

Policie se od pondělka zabývá případem, kdy zatím neznámý muž napadl v Plzni pozdě večer v ulicích Radčická a Ke Slonům mladou ženu. Policisté o tom informovali na svém webu s tím, že muž ženě způsobil zranění v oblasti hlavy. „Poškozené se měl vyptávat na to, zda s ním nechce mít sex, načež žena začala křičet a dotyčný z místa utekl,“ uvedli policisté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Surový útok v pražské restauraci. Cizinec napadl jednoho z hostů, nožem ho bodal do zad

V úterý odpoledne navíc přijali oznámení od další ženy. „Ta sdělila, že byla ve stejné lokalitě v inkriminovanou dobu znásilněna,“ napsali policisté. Plzeňští kriminalisté tak nyní prověřují dva případy. „Je pravděpodobné, že by se tohoto protiprávního jednání mohl dopustit jeden a tentýž muž,“ uvedli policisté.

Podle první poškozené šlo o muže v černé mikině. Díky výslechu druhé ženy získali policisté další podrobnosti. Má jít o muže ve věku 20 až 25 let, který má krátce střižené blond vlasy a tvář bez vousů. Na sobě měl mít tmavou bundu na zip, pod ní bílé triko bez nápisů a černé kalhoty. „Na základě prověřování vyšla najevo i další informace, že se v obou případech měl dotyčný pohybovat v doprovodu dívky/ženy, která na sobě měla oblečenou červenou mikinu/bundu s kapucí,“ dodali policisté.

Z důvodu probíhajícího trestního řízení a s ohledem na ochranu obětí trestných činů není prý možné k případům sdělit podrobnější informace. „Jejich zveřejnění by mohlo narušit jeho zdárný průběh nebo vést k sekundární viktimizaci poškozených,“ vysvětlili policisté.

Ženám, které se musí pohybovat samy ve večerních nebo nočních hodinách, policisté doporučují, aby se vyhýbaly, pokud je to možné, odlehlým místům nebo lokalitám, které nejsou osvětleny. „V žádném případě nechceme vzbuzovat paniku, ale považujeme za důležité veřejnost na tyto skutky upozornit. Oběma případům věnujeme naši maximální pozornost a intenzivně pracujeme na vypátrání podezřelého,“ uvedli policisté.

Pokud byste měli jakékoliv informace, které by mohly přispět k objasnění popsaných skutků, ozvěte se na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž z Lounska střílející z okna skončil na psychiatrii. Stopy po kulkách se našly i u sousedů

2024-07-02T22:14:25Z dg43tfdfdgfd