MLADíK V OSTRAVě ZUřIVě STRKAL DO LIDí: BABIčKU POSLAL DO KOLEJIšTě, DALší žENA SPADLA OBLIčEJEM NA ZEM

Na začátku dubna došlo v Ostravě k nepochopitelnému činu ze strany dvacetiletého mladíka. Ten prudce vrážel do náhodných kolemjdoucích na tramvajové zastávce Svinovské mosty, přičemž šestnáctiletý kluk skončil na zemi a jeho babička (69) spadla na koleje. Naštěstí všichni poškození skončili s lehkými zraněními. Podle informací na oficiálním webu policie byl mladík krátce poté zadržen, v případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi. 

Na ostravské tramvajové zastávce Svinovské mosty došlo na začátku dubna k hrozivému incidentu. Dvacetiletý muž strkal bezdůvodně do cizích lidí, kteří zrovna procházeli kolem zastávky. Podle informací policie vrazil do šestnáctiletého kluka a jeho nebohé babičky, která z tramvajového nástupiště spadla do kolejiště. Naštěstí kolem neprojížděla tramvaj.

Posléze mladík ještě strčil do třiasedmdesátiletého muže, který naštěstí dopadl na stěnu, a nikoliv na zem. O chvíli později ještě stihl strčit zezadu na zem třiapadesátiletou ženu.

Smrt miminka v porodnici v Jablonci: Nemocnice dává od úmrtí chlapečka ruce pryč

Hrozí mu až 10 let vězení

Na místo byly okamžitě vyslané hlídky, které začaly po neznámém pachateli pátrat. Při propátrávání okolí policisté z obvodního oddělení Ostrava – Poruba 1 si všimli muže, který odpovídal popisu možného pachatele. Pátrání bylo ukončeno velice rychle, zhruba 30 minut oo oznámení byl podezřelý zadržen. Při kontrole osoby se ukázalo, že se jedná o 20letého muže, který byl pod vlivem alkoholu. Policisté dechovou zkouškou u něho naměřili přes 2 promile alkoholu v dechu. Hlídce na místě sdělil, že měl strčit do několika lidí, protože měl nervy,“ uvedla policie na oficiálních stránkách.

„I přesto, že útoky byly velmi razantní, naštěstí nikdo z napadených neutrpěl vážná zranění. Žena, která spadla do kolejiště, byla se zraněním předána zdravotníkům, ale nebyla hospitalizována,“ dodali policisté. Komisař 4. oddělení obecné kriminality Ostrava zahájil trestní stíhání dvacetiletého mladíka a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu výtržnictví. Také byl komisařem podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. V případě odsouzení muži hrozí pobyt za mřížemi až na deset let. Obviněný se ke svému jednání doznal, vyjádřil lítost i s omluvou poškozeným.

Související články

2024-04-15T19:07:03Z dg43tfdfdgfd