MEDVěD NA SLOVENSKU ROZSáPAL 300KILOVéHO BýKA. ÚTOčIL KOUSEK OD DOMU, říKAJí ZDěšENí FARMářI

Souboj dvou těžkých vah zvířecí říše zaskočil chovatele skotu na východním Slovensku, kde divoký medvěd zaútočil na 300kilového býka. Píše o tom zpravodajský web Noviny.sk s tím, že dotčená rodina farmářů Hudákových je po útoku zděšena – celý incident se totiž odehrál jen kousek od jejich obydlí. Místo nyní budou sledovat odborníci.

Manželé Hudákovi podle pozůstatků ihned poznali, že na pastvě útočila právě obávaná šelma. Zanedlouho jim jejich domněnku potvrdili také odborníci. „Ohodnotili jsme situaci a ano, potvrdilo se, že zvíře bylo stržené medvědem,“ řekl pro web noviny.sk Jozef Zima ze Zásahového týmu sever pro medvěda hnědého.

ČTĚTE TAKÉ: Další útok medvěda na Slovensku: Šelma napadla houbaře, ten ji postřelil. Zvíře ještě nechytili

Šelma napadla 300 kilogramů vážícího sedmiměsíčního býka nedaleko rodinných domů v zastavěné části obce na východním Slovensku. „Bylo to v blízkosti obydlí. Farma je u domu majitelů, je to v intravilánu obce. Jedná se o choulostivou záležitost,“ sdělil Zima.

Farmáři Hudákovi, kteří chovají skot více než 20 let, dosud nemuseli problém s medvědy řešit. V důsledku útoku však nyní přišli o býka, jehož hodnota byla zhruba 20 tisíc korun. Další necelé čtyři tisíce budou muset zaplatit za kafilérii.

Zásahový tým na místě nainstaloval fotopasti a nyní zvažuje další postup. „Lokalitu budeme monitorovat. Podle toho, jak se situace vyvine, zvolíme další postup,“ doplnil Zima.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvěd řádil v centru Liptovského Mikuláše. Šelma zranila nejméně pět lidí, včetně desetileté dívky

2024-04-19T09:55:17Z dg43tfdfdgfd