Trending:


VIDEO: „Alláh akbar,“ křičel muž, který se chtěl v Praze zapálit. Další chtěl skočit z římsy

Pražští policisté během jedné noci ze soboty na neděli vyjížděli k dvěma případům, kdy dotyční vyhrožovali sebevraždou. Jeden muž ve svém bytě v Podolí vykřikoval Alláh akbar, polil se benzinem a vyhrožoval, že se zapálí. Zatímco druhý muž seděl na římse domu v Praze 1 a chtěl skočit. Policisté se museli dostat v jednom případě přes okno do bytu a v druhém případě pomocí vysokozdvižné plošiny a oba muže zpacifikovali.


Jak přijít o řidičák během tří vteřin? Netrpělivý řidič na Jablonecku ukázal návod


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Pozor při cestě do Chorvatska: Jiná pravidla pro přepravu dětí i zabavení řidičáku kvůli únavě

V letních měsících lidé často absolvují autem delší a náročnější trasy. A mezi pasažéry bývají i jejich malé ratolesti. Reportérka Alex Hrdinová zjišťovala, na co si při delších přesunech dávat pozor a jak se v jednotlivých evropských státech liší pravidla pro cestování s dětmi. Dopravní expert zároveň prozradil, proč je důležité v Chorvatsku při řízení auta působit odpočatě.


Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


Srážka dvou motorek v Rakousku: Vážná zranění utrpěli Čech (61) a Češka (60)

Při srážce dvou motocyklů na silnici nedaleko rakouské obce Altaussee v sobotu večer utrpěli vážná zranění tři lidé, včetně 61letého Čecha a 60leté Češky. Informovala o tom rakouská policie.


V Bruselu se uskuteční ustavující zasedání frakce Patrioti pro Evropu

Brusel - V Bruselu se dnes uskuteční ustavující zasedání připravované frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), o jejíž založení v Evropském parlamentu usiluje hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše, maďarská národněkonzervativní strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a pravicově populistická Svobodná strana Rakouska (FPÖ). Pro založení frakce v EP je potřeba 23 europoslanců z nejméně sedmi členských států EU. Patrioti pro...


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


Kritika české potravinářské komory za výrok o cukru. Jste jak tabáková lobby, zlobí se lidé

Vztah mezi obezitou a spotřebou cukru nebyl prokázán, uvedla Potravinářská komora ČR. Výrok vzbudil bouřlivé reakce na sociálních sítích. Komora se tímto způsobem brání návrhu zvýšit daň u slazených nápojů. Vlivu cukru na lidské zdraví se od května věnuje i pracovní skupina ministerstva zdravotnictví.


Na někdejším nádraží v Bubenči se otevře volnočasové centrum

Praha - V bývalé nádražní budově v Praze-Bubenči se 28. srpna slavnostně otevře kulturní a volnočasové centrum Stanice 6. Bude to přesně na den deset let poté, co tam zastavil poslední vlak. Ve zrekonstruovaných prostorech nedaleko Stromovky vznikne multifunkční sál, galerie, bistro na peronu či půjčovna kol, pořádat se tu budou koncerty, výstavy, sportovní aktivity, debaty a různé komunitní akce. V radničním časopise Šestka o otevření centra...


Lidé v panice opouštěli halu. Na festivalu v Jihlavě se v tlačenici zranilo sedm lidí

Na festivalu v Jihlavě se v noci na dnešek v tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu zranilo několik lidí. Lidé stan v panice opouštěli, když se začala prohýbat jeho střecha, informovala policie ráno na síti X. Podle mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka v jihlavské nemocnici skončilo s lehkým zraněním sedm lidí. Stejný počet zraněných ČTK potvrdili i pořadatelé. Policie původně uvedla, že zraněných je nejméně 12. Festival...


Lvíče Le Penové a idol žen, který podporuje Ukrajinu. Kdo je Bardella, možný premiér Francie?

Francie není moc daleko od toho, aby si do čela dosadila nejmladšího premiéra ve svých dějinách. Vážným uchazečem o tento post je Jordan Bardella, teprve 28letý politik z krajně pravicového Národního sdružení (NS). Šéfem vlády se po víkendových volbách teoreticky může stát jinoch, který vyrůstal v osmém patře paneláku uprostřed problematické čtvrti. Hvězda sociálních sítí, miláček prvovoličů, který chce omezovat imigraci, byť má sám...


Putinova atomová hrozba „malým zemím Evropy“. Válka vstupuje do nebezpečnější fáze, píše AP

Možná to bude znít překvapivě, válka na Ukrajině ale vstupuje do ještě nebezpečnější fáze. Alespoň podle posledních prohlášení ruského prezidenta Vladimira Putina, který varuje Západ i „malé evropské státy“ včetně Česka, aby ve vojenské podpoře Kyjeva nezacházely moc daleko, nebo Kreml může přistoupit k jaderné odvetě.


Polský premiér Tusk: Volby ve Francii jsou zklamáním pro Moskvu a úlevou pro Kyjev

Polský premiér Donald Tusk označil výsledky druhého kola francouzských parlamentních voleb za „zklamání pro Moskvu“ a „úlevu pro Kyjev“. Představitel německých sociálních demokratů (SPD) Nils Schmid uvedl, že „nejhorší bylo zažehnáno“. Oba ve stejném duchu komentovali skutečnost, že krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové nezískalo ve francouzském Národním shromáždění většinu.


Gretu Thunbergovou odvedla policie. Na aktivisty v Haagu vytáhli vodní děla

Švédská aktivistka Greta Thunbergová byla zatčena v Nizozemsku, kde protestovala po boku radikálního hnutí Extinction Rebellion (XR) proti fosilním palivům, píše britský deník Daily Mail. Policie musela použít vodní dělo.


Deportace jsou mrtvé, Palestina má právo na uznání, prohlásil Starmer

Nový britský premiér Keir Starmer v sobotu oznámil, že jeho vláda nebude pokračovat v plánu předchozí konzervativní vlády na deportaci žadatelů o azyl do Rwandy. Starmer také řekl, že uznání palestinského státu je "nepopiratelným právem" Palestinců. Uvedl to server BBC.


Zeměpisný Jazyk: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Zánětlivý stav ovlivňující povrch jazyka. Vyznačuje se cestovní mapou jako skvrny na povrchu jazyka. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky geografického jazyka zahrnují: Hladké, nepravidelné skvrny na horním povrchu jazyka Změny velikosti, tvaru a umístění oprav Bolest a ...


Le Penová nepovolí Ukrajině použití dalekonosných francouzských zbraní proti Rusku

Francouzské krajně pravicové Národní sdružení (RN) nepovolí Ukrajině použití dalekonosných francouzských zbraní proti ruským okupačním silám, pokud se po aktuálních parlamentních volbách dostane do vlády. Podle serveru Kyiv Post to uvedla bývalá předsedkyně RN Marine Le Penová.


Obří predátor likvidoval kořist „agresivní sešívačkou“. Vědci popsali tvora z dávných dob

Vědci popsali fosilie obřího, mloku podobného tvora, který opanoval vody před příchodem prvních dinosaurů. Predátor byl větší než člověk a měl velkou plochou hlavu s tlamou plnou ostrých zubů. Jenom jeho lebka měřila přes 60 centimetrů, píše agentura AP.


Vladimire, jak se máte? Orbán položil Putinovi tři otázky o míru. Prozradil i odpovědi

Pane prezidente Vladimire Vladimiroviči, jak se máte? Přesně tak měl začít páteční dialog Viktora Orbána s Putinem v Moskvě. Orbán to řekl během nekonfrontačního rozhovoru pro švýcarský týdeník Die Weltwoche. Maďarský premiér šéfovi Kremlu kromě jiného položil tři otázky týkající se mírových jednání s Ukrajinou, která se již třetím rokem brání ruské agresi. Jak Putin, odpovědný za rozpoutání nejkrvavějšího konfliktu v Evropě od druhé světové...


Rusko hlásí zničení částí Patriotů, Kyjev dříve informoval o ruském zásahu maket

Moskva/Kyjev - Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech - včetně lokace u Južneho - makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.


Pád části stromu na dva lidi v Braníku byla podle policie nešťastná náhoda

Praha - Policie eviduje sobotní pád části stromu na dva lidi v pražském Braníku jako nešťastnou náhodu. V situaci, při které dvojice utrpěla zranění, podle policie nešlo o cizí zavinění ani nedbalost. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Vrchní část stromu v sobotu večer při bouřce spadla na muže a ženu, muž je vážně zraněný.


Sledujte speciál k volbám ve Francii. Jak se země změní a čekají ji nepokoje?

Francie ve druhém kole rozhoduje o vítězi předčasných parlamentních voleb. Zodpovězena bude otázka, kolik mandátů v Národním shromáždění po nedělním druhém kole získá opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN) – strana Marine Le Penové. Sledujte od 20:15 speciální vysílání CNN Prima NEWS, které doprovodí názory expertů i živé vstupy z Francie.


Kvůli rekonstrukci sloupků je zavřená Brána gigantů na Pražském hradě

Praha - Brána gigantů, oddělující areál Pražského hradu od Hradčanského náměstí, je ode dneška na sedm týdnů uzavřená. Důvodem je výměna bezpečnostních sloupků. Znovu se brána otevře v posledním srpnovém týdnu. Slavnostní střídání stráží dočasně nahradí vystoupení Hudby Hradní stráže na třetím hradním nádvoří.


Jak nám francouzští trockisti a komunisti zachránili Green Deal

Předběžné výsledky z Francie včera říkaly, že prezidentu Emmanuelu Macronovi jeho pokus zastavit nástup krajní pravice vypsáním předčasných voleb vyšel. Národnímu sdružení (RN) Marine Le Penové zatarasil cestu k moci doslova celý zbytek politické scény. Tato národní fronta, jak vznikla mezi oběma koly voleb, sahá od většiny zbytkových gaullistických republikánů přes macronovský střed až po levicový blok Nová lidová fronta (Zelení, Mélenchonova...


Konec „kufrové krize“: Z Prahy měla odletět poslední zavazadla. Lety jsou však stále zpožděné

Všechna zpožděná zavazadla už měla z Letiště Václava Havla odletět do cílových destinací za svými majiteli. V neděli byla podle mluvčí pražského letiště odeslána poslední várka na Kanárské ostrovy. Letiště se ale stále potýká s přetíženým letovým provozem. Průměrné zpoždění letů dosahuje aktuálně 45 minut.


„Vrah z fakulty chtěl zabít co nejvíc lidí jako Breivik. Časová osa chybí,“ říká Žáček

Hostem Echa Pavla Štrunce byl předseda sněmovního bezpečnostního výboru Pavel Žáček (ODS) a tématem policejní zásah při střelbě na Filozofické fakultě UK. Co se dozvěděl během slyšení bezpečnostního výboru?


Rusko pomocí Iskanderů údajně zničilo dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Nemoc a ztráta vědomí?! Trable Putinova spojence Lukašenka na summitu v Kazachstánu

Běloruský diktátor a spojenec Vladimira Putina Alexandr Lukašenko během nedávného summitu v Kazachstánu omdlel, tvrdí běloruský politolog Dmitrij Bolkunec. A dodává, že se něco podobného nestalo poprvé. Objevují se však nové spekulae o špatném zdravotním stavu Lukašenka. Informoval o tom britský deník The Mirror.


VIDEO: Desítky lidí vyrabovaly benzinku. Policie přijela po devíti hodinách, tvrdí majitel

Desítky lidí v pátek brzy ráno vyplenily miniprodejnu na čerpací stanici poblíž mezinárodního letiště San Francisco v kalifornském Oaklandu. Rabování trvalo podle majitele obchodu 40 minut, přičemž přivolaná policie na místo dorazila až po devíti hodinách, informovala televizní stanice Fox News.


Francie volí. Účast je nejvyšší za 40 let, první odhady výsledků budou už večer

Ve Francii v neděli začalo hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Volby se těší dlouho nevídanému zájmu voličů. Do 17:00 SELČ odevzdalo svůj hlas 59,7 procenta oprávněných voličů. Podle agentury AP tak dnes volební účast bude patrně nejvyšší za více než 40 let. Poslední volební místnosti se uzavřou ve velkých městech ve 20:00. Favoritem je opoziční Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně...


Zdravé opalování neexistuje, říká Arenberger a varuje před rakovinou. Čím mazat spáleniny?

Zdravé opalování neexistuje, pobyt na sluníčku ale můžeme udělat bezpečnější. V pořadu K Věci na CNN Prima NEWS to řekl bývalý ministr zdravotnictví a dermatovenerolog Petr Arenberger. Když už dojde ke spálení, doporučil namazat postižená místa řeckým jogurtem a při stravování se vyhnout kořeněným jídlům, například z čínské nebo japonské kuchyně.


Zapomeňte na focení letenky na sociální sítě, říká mluvčí Čedoku. Co vše po zveřejnění hrozí?

V dnešní době je sdílení zážitků na sociálních sítích běžnou součástí našich životů. Při odletu na dovolenou nebo služební cestu jsou lidé často natolik nadšení, že se chtějí pochlubit fotkou letenky či palubní vstupenky se svými sledujícími. „To však skrývá vážná rizika,“ upozornila pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková.


Le Penová neuspěla. Volby ve Francii překvapivě ovládla levice

Levicová Národní lidová fronta (NFP) překvapivě zvítězila v předčasných parlamentních volbách ve Francii, předstihla centristickou alianci prezidenta Emmanuela Macrona i krajně pravicovou stranu Národní sdružení (RN). Uvedl to server France24.


Asociace: Za letní tábory letos zaplatí rodiče o pět až sedm pct více než loni

Praha - Zájem o letní dětské tábory je letos podle Asociace dětské rekreace zhruba stejný jako loni, letos za ně ale rodiče oproti loňsku zaplatí o pět až sedm procent víc. Na sportovní tábory nicméně přispívá většina zdravotních pojišťoven, z ankety ČTK vyplývá, že loni poskytly přes 93,3 milionu korun. Některé pojišťovny přispívají až 1500 korunami, což je šestina průměrné ceny za dvoutýdenní pobyt. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) upozornila...


Macronův den D: Utrpěl těžkou porážku?! Vítěz voleb ve Francii je ale překvapivý, ukazují odhady

Emmanuel Macron neuspěl. Druhé kolo parlamentních voleb ve Francii zřejmě nečekaně vyhrál levicový blok Nová lidová fronta. Podle povolebních odhadů by mohl získat 175 až 205 křesel, uvedla stanice BFM TV. Na druhém místě je centristický vládní tábor prezidenta Emmanuela Macrona Spolu, který by mohl obsadit až 175 křesel. Favorizované krajně pravicové Národní sdružení (RN), které jasně vyhrálo v prvním kole, skončilo podle odhadů třetí a získá...


Francouzský premiér Attal v reakci na výsledky voleb podá demisi

Francouzský premiér Gabriel Attal dnes večer oznámil, že v pondělí ráno podá demisi. Distancoval se tak od prezidenta Emmanuela Macrona, který ho jmenoval do čela vlády, jak uvedli komentátoři stanice BFM TV.


Pravda o životě v Česku: Podrobné srovnání krajů podle mzdy, důchodů, nemocí či zaměstnanosti

Český statistický úřad vydal nedávno porovnání údajů z jednotlivých krajů za loňský rok. A rozdíly jsou někdy opravdu veliké. Najdeme je nejen v oblasti financí, ale i v pohybu obyvatelstva nebo v jejich zdraví. Ukazují se tak kraje, kde je život lehčí a delší, i takové, kde je to pro změnu obráceně.


Počet Rusů, kteří souhlasí s jaderným útokem proti Ukrajině, stále roste

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


Napětí v Barceloně roste: Místní zaútočili na turisty! Vytáhli na ně pistolky s vodou a transparenty

Nespokojenost s vlivem turismu na oblíbená města návětšvníků sílí v Chorvatsku i Španělsku. Kvůli zhoršující se situaci se v Barceloně sešli demonstranti. Rozzlobení protestující postříkali turisty vodními pistolemi a vyzývali je k odchodu.


Orbán je na návštěvě v Číně, bude jednat se Si Ťin-pchingem

Peking/Budapešť - Maďarský premiér Viktor Orbán dnes přicestoval do Číny, kde bude jednat s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Orbán oznámil přílet do Pekingu na sociální síti X a setkání s prezidentem potvrdilo čínské ministerstvo zahraničí, píše agentura AFP. Minulý týden Orbán mimo jiné jednal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským či ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem. Stalo se tak krátce poté, co Maďarsko začalo předsedat...


Policie vyšetřuje zranění na festivalu jako obecné ohrožení z nedbalosti

Jihlava - Případ lidí zraněných v noci na dnešek na jihlavském hudebním festivalu vyšetřuje policie jako obecné ohrožení z nedbalosti, uvedla její mluvčí Dana Čírtková. Organizátoři jsou přesvědčeni, že všechna bezpečnostní opatření dodrželi. V tlačenici u východu velkého nafukovacího stanu, jehož střecha se začala krátce po půlnoci v bouřce prohýbat, se podle posledních údajů zranilo 17 lidí, které ošetřila jihlavská nemocnice. Dva z nich jsou...


Nejslavnější případ pohřešovaného muže z YouTube: Běžel z letiště, zmizel v lese

Před 10 lety obletěly doslova celý svět záběry z bezpečnostních kamer na mezinárodním letišti ve Varně v Bulharsku, na nichž byl vidět jakoby bez důvodu prchající mladík, který se zoufalým během snažil dostat pryč z letiště a nakonec zamířil k nedalekému lesu. Onen mladý muž se jmenoval Lars Joachim Mittank a záběry z letištních kamer jsou posledním záznamem jeho života. Jeho osud je dodnes neznámý.


Pět demokratů z Kongresu Bidena vyzvalo k odstoupení z kampaně, prezident odmítá

Filadelfie (USA) - Amerického prezidenta Joea Bidena v návaznosti na jeho slabý výkon v předvolebním televizním duelu s republikánem Donaldem Trumpem už pět demokratických zákonodárců vyzvalo k odstoupení z kampaně. Číslo se podle agentury AP může zvýšit v příštích dnech, kdy Kongres zasedne a demokraté budou mít možnost záležitost probrat osobně.


Exploze a výjimečný stav v Rusku: Trosky dronů spadly na sklad výbušnin ve Voroněžské oblasti

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Server Ukrajinska pravda s odvoláním na své zdroje z ukrajinské tajné služby SBU píše, že útočily ukrajinské drony a exploze otřásly muničním skladem.


Rusko oznámilo, že obsadilo další obec v Doněcké oblasti

Rusko v neděli oznámilo, že obsadilo další obec v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, uvedl to server BBC.


Ve Francii začalo druhé kolo parlamentních voleb

V neděli v 8:00 se ve Francii otevřely volební místnosti pro druhé kolo předčasných parlamentních voleb, které by mohly představovat významný moment v historii země a ovlivnit evropskou politiku, uvedl server France24.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Bojoval se svou orientací a zajímala ho víra. Výstava přináší nový pohled na Zrzavého

Nová výstava představuje národního klasika Jana Zrzavého jako člověka, který se zabýval vírou, bojoval se svou sexualitou i tělem.


Každý třetí Rus by byl pro jaderný úder proti Ukrajině, vyplývá z průzkumu

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.