Zprávy

Trending:


Guterres volá po zastavení války v Pásmu Gazy

Generální tajemník OSN António Guterres v neděli žádal okamžité zastavení války mezi Izraelem a hnutím Hamás v Pásmu Gazy, propuštění rukojmí a navýšení humanitární pomoci to této palestinské enklávy. Uvedla to agentura AFP.


Heretcký herec z filmu „The Big Lebowski“ je napaden neznámým útočníkem na ulicích New Yorku

Herec Steve Buscemi, 66 let, se minulý týden procházel kolem zálivu Kips, když ho neznámý útočník napadl ve světle dne - jedna z posledních nevyprovokovaných útoků v pěti obvodech, uvedli policejní zdroje na webu NYPost. The post Heretcký herec z filmu „The Big Lebowski“ je napaden neznámým útočníkem na ulicích New Yorku appeared first on Instafamosos.


Letuška popsala nejhorší zvyky pasažérů. Nejodpornější věc v letadle je toaletní papír, říká

Někteří cestující mají v letadle opravdu divné zvyky. O ty nejnepříjemnější se na sociální síti TikTok podělila americká letuška Cher Killoughová. Varovala například před tekutinami ponechanými v úložném prostoru nad hlavou (to by se v Evropě nestalo) a vysvětlila, proč by muži neměli chodit při turbulencích na toaletu.


Nechvalně proslulý pašerák lidí byl zatčen v Iráku, pomohla ho najít BBC

Londýn/Sulajmáníja (Irák) - Jeden z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v Evropě známý pod přezdívkou Škorpion byl zatčen v Iráku. Jeho zatčení následovalo poté, co se ho podařilo vystopovat investigativnímu týmu britské BBC, uvedla stanice.


První slova Horvátha o nehodě, při níž zemřel Kellner: Všude byla krev, držel se za hrudník

Zpráva o smrti nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56) přišla v roce 2021 jako blesk z čistého nebe. Vyšlo na povrch, že spolu s dalšími lidmi nepřežil havárii vrtulníku na Aljašce u ledovce Knik. Více než tři roky po nehodě nyní o hrozivé tragédii, při níž zemřelo pět osob, promluvil pro web Alaska’s News Source jediný přeživší David Horváth (51).


Černý kašel v ČR: Zemřeli další dva lidé, šlo o seniory

V Česku přibylo během uplynulého týdne 1 210 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Letos už eviduje celkem 13 449 případů nemoci. Od ledna zemřelo pět pacientů s diagnostikovaným černým kašlem.


Na hlavním tahu z Prahy do Karlových Varů se srazila tři auta a kamion. Jeden člověk zemřel

Na silnici I/6 u Čichalova na Karlovarsku se v pondělí odpoledne srazila tři osobní auta a kamion. Při nehodě jeden člověk zraněním podlehl, další tři se zranili, sdělil mluvčí záchranné služby Radek Hes. Na místě zasahovaly i dva vrtulníky záchranné služby. Dopravu z hlavního tahu na Karlovy Vary policisté odkláněli. Před 21:00 na sociální síti X informovali, že silnice je již zcela průjezdná.


Poslankyně Amália Barrosová zemřela ve věku 39 let

Poslankyně Amália Barrosová (PL-MT), známá svou činností v otázkách týkajících se očního zdraví a toxoplasmózy, zemřela ve věku 39 let. Poslankyně byla hospitalizována v kritickém stavu v nemocnici Vila Nova Star v São Paulu, kde bojovala s uzlem na slinivce břišní. Nemocnice je stejná, která nedávno poskytovala péči bývalému prezidentovi Jairu Bolsonarovi. The post Poslankyně Amália Barrosová zemřela ve věku 39 let appeared first on...


Tragédie na Jihlavsku: Zřítilo se dvojmístné letadlo, pilot pád nepřežil

Na Jihlavsku se v pondělí odpoledne zřítilo ultralehké dvojmístné letadlo. Jeden člověk zemřel, podle prvních informací policie to byl pilot. V letadle zřejmě cestoval sám, sdělila mluvčí policie Michaela Lébrová.


Ústavní soud vyhlásí, jak rozhodl o odškodném za stíhání Vitáskové

Brno - Ústavní soud dnes vyhlásí, jak rozhodl o stížnosti bývalé předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové. Žádala od státu 48,55 milionu korun jako odškodnění za nemajetkovou újmu způsobenou trestním stíháním v kauze licencí pro solární elektrárny. Získala jen 600.000 korun, z toho 450.000 jí přiznalo ministerstvo spravedlnosti a 150.000 korun vysoudila.


Čtveřici převaděčů hrozí osm let vězení. Kontroly na německých hranicích budou přísnější

Kriminalisté navrhli obžalovat čtyři převaděče. Ti se snažili přes Česko propašovat syrské migranty do Německa. Saský ministr vnitra Armin Schuster zároveň oznámil, že hraniční kontroly na hranici s Českem budou pokračovat a mají být ještě přísnější. Už teď jsou na dálnici do Německa dlouhé kolony.


Mor, lepra a COVID-19: Nejhorší pandemie v historii

Různé nemoci sužují lidstvo odjakživa. Naštěstí medicína pokročila a stále se vyvíjí. Nemoci, které byly dříve smrtelné, jde dneska léčit, zlepšila se i prevence obecně. Čas od času nás ale může zaskočit epidemie, která má ničivé důsledky, jak ukázala historie. V této galerii se podíváme na nejhorší pandemie, které kdy svět zažil.


V Británii obvinili tři muže podezřelé ze špionáže pro tajné služby Hongkongu

Londýn - Britská policie zatkla trojici mužů obviněných ze zahraničního vměšování a napomáhání tajné službě Hongkongu, bývalé britské kolonie nyní pod správou Číny. Podle stanice Sky News jsou obviněnými Matthew Trickett (37), Peter Wai (38) a Chung Biu Yuen (63) a dnes stanou před soudem v londýnském Westminsteru.


Reliéf s nápisem Moskva-Praha v metru na Andělu bude aktualizován o vysvětlující tabulku

Vedení pražského magistrátu nechá k bronzové plastice s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra B Anděl doplnit vysvětlující tabulku. Bude na ní uvedeno, že tehdejší Československo bylo okupováno Sovětským svazem a přátelství mezi oběma zeměmi bylo pouze propagandistickým tvrzením. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Město zároveň spolu s dopravním podnikem (DPP) a Galerií hlavního města Prahy (GHMP) vypíše výtvarnou...


Benátky připluly do Prahy! Unikátní loď Bissona Praga Nepomuceno je plovoucí umělecké dílo

Pražské svatojánské slavnosti letos ozvláštní vzácná osmiveslice Bissona Praga Nepomuceno. Loď byla v pondělí spušetěna na hladinu Vltavy, aby v dalších dnech místo Benátčanů vozila Pražany. Bissona Praga se do Česka podívá po pěti letech, kdy jí čeští řezbáři předali Italům, kde od té doby reprezentuje Prahu i celé Česko.


Ve Francii zapsali do vesnické školy čtyři ovce, aby splnili kvótu na počet žáků

Paříž - Ve Francii zapsali rodiče malých dětí ke studiu ve vesnické škole také čtyři ovce, aby splnili požadavek úřadů na minimální počet žáků. Chtěli tak vyjádřit svůj protest proti předpisům, kvůli nimž hrozí jejich škole uzavření, napsala dnes stanice BFM TV.


Vichr smetl obří billboard na domy a benzínku. Nejméně 8 mrtvých a desítky zraněných v Indii

Nejméně osm lidí zahynulo, 64 utrpělo zranění a více než 40 dalších patrně zůstalo uvězněno pod obřím billboardem, který se dnes zřítil během bouřky v indické Bombaji. Informovala o tom indická média a tiskové agentury.


Tragédie! Nehodu autobusu nepřežili úspěšní studenti, mohly selhat brzdy

Tragická nehoda autobusu se o víkendu stala v Indonésii. Havaroval totiž autobus se středoškoláky, kteří právě úspěšně zakončili studium. Nejméně jedenáct lidí zemřelo, desítky dalších skončily v péči zdravotníků.


Senior přecházející na červenou se pohádal se strážníkem. Poslal ho někam a strčil mu do kola

Drama na přechodu pro chodce se odehrálo na pražské Pankráci – jednaosmdesátiletý senior tam riskoval, že ho něco srazí, a pak byl agresivní na strážníka, který ho na nebezpečnou situaci upozornil. Nakonec se do sporu museli vložit státní policisté.


Pavel se dnes sejde s kandidátem na ministra pro vědu Ženíškem

Praha - Prezident Petr Pavel se dnes po poledni sejde s kandidátem TOP 09 na ministra pro vědu, výzkum a inovace Markem Ženíškem. Předseda sněmovního zahraničního výboru už o svých prioritách v pátek hovořil s premiérem Petrem Fialou (ODS), který obratem na Hrad poslal návrh na jmenování Ženíška ministrem.


Světlaně Nálepkové šlo o život: Skončila jsem v nemocnici s otokem mozku a parazity, líčí

Herečka Světlana Nálepková (63) promluvila o svém zranění, které si přivodila na treku v Indii. Bylo to sice už dávno, přesto vzpomínky jsou děsivé. Šlo jí totiž o život, jak prozradila v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.


Cermat hlásí problém


Kdo zemřel v Bílém domě?

Za více než 200 let historie v Bílém domě žily, pracovaly a navštívily ho tisíce lidí. Kolik z nich tam ale skutečně zemřelo? Je to překvapivě málo, ale jsou mezi nimi i prezidenti, první dámy a mnoho dalších. Nedávno, 4. května 2024, narazil do brány Bílého domu motorista a zemřel. Co však víme o těch, kteří zemřeli v oficiálním sídle POTUS ve Washingtonu? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o lidech, kteří zemřeli v Bílém domě, a jejich příbězích.


Detaily tragické nehody manžela moderátorky Svobody: Oživování trvalo desítky minut

Posádky záchranářů z Tábora a Veselí nad Lužnicí mířily v neděli k tragické dopravní nehodě na Táborsku, při které zemřel devětatřicetiletý cyklista. Mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová pro CNN Prima NEWS uvedla, že resuscitace probíhala desítky minut, ale neúspěšně. Jak se následně ukázalo, šlo o mediálního manažera Ondřeje Křivku, manžela modelky a moderátorky Petry Svobody.


U Volgogradu vykolejil vlak. Rusové hovoří o zásahu zvenčí, na místě pravidelně útočí drony

V jihoruské Volgogradské oblasti v úterý vykolejil nákladní vlak, podle ruských železnic je na vině „zásah nepovolaných osob“. Informovala o tom agentura RIA Novosti, podle níž se událost obešla bez zranění. Vlaková doprava v místě byla zastavena.


Smrtelná nehoda uzavřela Pražský okruh


Kolonisté Měsíce by se mohli udržovat v kondici běháním po „zdi smrti“

Výzkum již dávno ukázal, že dlouhodobější pobyt v prostředí mikrogravitace astronautům způsobuje závažné zdravotní problémy, mezi něž patří např. úbytek...


Žádný lepší návrh důchodové reformy ANO nepředložilo, řekl Petr Pavel v debatě

Po delší přestávce se Deník opět vrací k pravidelnému seriálu pod názvem Co můžeme čekat od prezidenta. Co se odehrálo na Pražském hradě 28. března při schůzce zástupců koalice a opozičního hnutí ANO? Průběh přiblížil její přímý účastník a iniciátor Petr Pavel.


Smrtelný střet na Pražském okruhu: Srazily se dva kamiony, provoz je omezen a tvoří se kolony

Nehoda dvou kamionů v pondělí dopoledne uzavřela Pražský okruh u Černého Mostu, jeden člověk na místě zemřel. Nehoda se stala před 09:30 u sjezdu na D11. Vyplývá to z informací policie, hasičů a záchranářů.


Výměna v čele ruského resortu obrany podle ISW dokládá přípravy na dlouhou válku

Washington - Navržení dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády, ekonoma Andreje Belousova na post ministra obrany nasvědčuje tomu, že prezident Vladimir Putin podniká kroky k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro vleklou válku na Ukrajině a budoucí konfrontaci s NATO. Ve své poslední analýze k vývoji ruské invaze na Ukrajinu to napsal americký Institut pro výzkum války (ISW). Belousov v čele resortu obrany nahradí Sergeje...


Hrůzy, které se skrývají za architekturou proti bezdomovcům

V srdci našich měst se nachází bojiště, kde návrháři vedou válku proti nejzranitelnějším lidem v naší společnosti: bezdomovcům. Po mnoho let se městská krajina vyvíjela tak, že rozdělovala celé komunity a veřejná prostranství, aby je lidé bez domova nemohli využívat, a tato designérská rozhodnutí odrážejí stinné stránky našich zásad. Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii a podívejte se, jak architektura zaměřená proti bezdomovcům ve skutečnosti zanedbává všechny.


Abolici pro kancléře Zeman prezentoval jako »žádný problém«, ale… Fiala: Mynář nic nedostal a vzpomínky nekomentuji!

S výbušným tvrzením, že měl od nastupujícího premiéra Petra Fialy (59, ODS) přislíbenou abolici pro svého kancléře Vratislava Mynáře (56), přišla v aktuálním pořadu Hráči bývalá hlava státu. Podle Miloše Zemana (79) Fiala své slovo nedodržel. Blesk požádal o reakci šéfa vlády, ten ale do údajných vzpomínek nechtěl zabrušovat. Hlavní je podle něj to, že abolice se Mynář nedočkal.


Jsme nejblíž katastrofě. Jadernou válkou hrozí už i Putinův spojenec Lukašenko

Vůdce Běloruska Alexandr Lukašenko přijel do Moskvy, kde se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Když hovořil s novináři, nechal se slyšet: „K jaderné katastrofě jsme blíže než kdy dříve. Nemáme v plánu na nikoho zaútočit, ale všichni by měli pochopit, že úder vrátíme.“ V podobném duchu se nedávno vyjádřil také bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv. Informoval o tom britský deník Daily Mail.


Top 15 měst pro digitální nomády v roce 2024

Práce na dálku se skutečně rozjela, hlavně díky pandemii COVID-19. Mnoho míst díky tomu vytvořilo skvělé zázemí pro digitální nomády, které často lákají na takové věci, jako jsou daňové úlevy nebo víza. Díky tomu do svých měst lákají stále nové lidi, kteří tam žijí a pracují na dálku. Ale o jaká místa tedy jde? V této galerii jsme na základě informací z Nomad Capitalist sestavili 15 nejlepších destinací pro digitální nomády.


Výzkum o sexuálních prioritách Čechů


Ukrajinci se nepřipravili, Rusům dali příležitost. Druhé největší město je v ohrožení

Ukrajina zaspala v budování obranných linií a dochází jí vojáci i munice. Charkov ale Rusové jen tak nedobudou, míní bezpečnostní analytik.


Otec dostal 56 let vězení za vraždu dcery: Po ostatcích dívky policie v USA stále pátrá

Padesát šest let vězení. To je úhrnný trest pro Američana Adama Montgomeryho, který brutálně zavraždil svou pětiletou dceru a její ostatky ukryl na několika dosud neznámých místech, informuje americká CNN. Případ, který otřásl Spojenými státy, se stal v prosinci 2019. Muž tehdy dívku ubil k smrti v autě.


Ukrajina připouští taktické úspěchy Rusů severu země, vyměnila velitele

Kyjev - Ruské jednotky mají v bojích o město Vovčansk na severu Charkovské oblasti taktické úspěchy, operační situace tam je složitá a dynamicky se mění. Dnes to k situaci na frontě v Charkovské oblasti, kde Rusové v pátek zahájili novou ofenzivu, uvedl generální štáb ukrajinské armády. Vedení ukrajinské armády také podle médií vyměnilo velitele odpovědného za tento region.


Blinken dorazil do Kyjeva, chce ujistit Ukrajince o americké podpoře

Kyjev - Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V Kyjevě se sejde mimo jiné s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským ve snaze ujistit představitele země o pokračující americké podpoře země čelící ruské ofenzivě. Informovaly o tom tiskové agentury.


Češi mají méně sexu než dříve, ukazuje průzkum. Snižuje se ale věk konzumentů pornografie

Češi mají sex méně často než před jedenácti lety. Ukazuje to unikátní celorepublikový průzkum odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Průměrný počet pohlavních styků je u nás nižší než jeden za poslední měsíc. Příčinou může být stárnutí populace a méně partnerských vztahů v mladším věku. Data ukázala i to, že sedmnáct procent žen bylo k sexu někdy přinuceno násilím. Jen zlomek z nich, šest procent, šel na policii.


Fiala tvrdí, že Evropská unie nedosáhla v otázce nelegální migrace dostačujícího pokroku

Premiér Petr Fiala tvrdí, že Evropská unie nedosáhla v otázce nelegální migrace dostačujícího pokroku a stojí teprve v polovině cesty. Migrační pakt v pondělí před plánovaným setkáním s italskou premiérkou Giorgií Meloniovou označil za nedostatečný krok.


Ohromující hinduistické chrámy, které musíte vidět, abyste uvěřili

Hinduismus je třetím nejrozšířenějším náboženstvím na světě a podle mnoha vědců je nejstarším náboženstvím na světě. Hinduistické náboženství je rozšířeno na indickém subkontinentu a v některých částech jihovýchodní Asie, kde se uctívá v chrámech různých stylů, barev a na různých místech. Prohlédněte si tuto galerii a podívejte se na některé z těchto úchvatných náboženských staveb.


Přístup k internetu se pojí s větším pocitem pohody, tvrdí studie

Londýn - Přístup k internetu a jeho používání je spojeno s vyšší mírou životní spokojenosti a sociální pohody. Podle serveru BBC News to vyplývá ze studie Oxfordského internetového institutu (OII), který zkoumal údaje ze 168 zemí.


Bývalá Miss Šebestová měla těžkou nehodu. Zasahovaly dvě sanitky a vrtulník

Po srážce dvou osobních aut mezi slovenskými obcemi Malacky a Studienka skončili se zraněními čtyři lidé – odvážely je sanitky a vrtulník. Účastnicí nehody byla jako spolujezdkyně také bývalá Miss Slovensko Magdaléna Šebestová. Podle informací webu Nový Čas je v pořádku.


Král Karel III. předal Williamovi vojenský titul. Sám ho držel po 32 let

Britský král Karel III. v pondělí předal svému synovi, princi Williamovi, vojenský titul plukovník Armádního vzdušného sboru, který držel po 32 let. Neokázalá ceremonie v armádním leteckém muzeu na jihu Anglie byla vzácným vystoupením panovníka a následníka trůnu na veřejnosti poté, co se 75letý Karel III. i 41letý William vrátili k plnění svých povinností.


Rusové připravují ekonomiku na nekonečnou válku, říká Podoljak

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".


Filozofická fakulta v Brně zpřístupní protiletecký kryt s původním vybavením

Brno - Filozofická fakulta Masarykovy univerzity v Brně zpřístupní protiletecký kryt pod areálem v ulici Arna Nováka. V krytu civilní obrany z 50. let minulého století zůstalo původní dobové vybavení včetně komunikačního zařízení, ventilace či ochranných pomůcek. Muzeologové z pozůstatků původního vybavení sestavili stálou expozici. Zájemci si ji prohlédnou v sobotu při muzejní noci. Termín si musejí zamluvit.


Rusko hlásí dronové útoky na Lipeckou, Belgorodskou a Kurskou oblast

Ukrajinský dronový útok způsobil v noci na pondělí požár elektrické rozvodny v ruské Lipecké oblasti, tvrdí tamní gubernátor Igor Artamonov. Nálet bezpilotních letadel hlásili i představitelé Belgorodské a Kurské oblasti, píše agentura Reuters.


Masakr na silnici v Asii: Autobusu s maturanty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Oslava maturity se v Indonésii proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Následně přejel do protisměru, kde se střetl s několika projíždějícími auty a motorkami. V troskách zahynulo 11 lidí, povětšinou studentů. Další desítky se zranily, informuje AP.


Ukrajinští velitelé se hádají. Rusové změnili taktiku a táhnou na Charkov, píše list

Ukrajinské úřady evakuují občany v Charkovské oblasti. Důvodem je postup ruské armády k druhému největšímu městu Ukrajiny. Podle listu The New York Times jí stačí dobýt vesničku Lypci a dostane se na dostřel od Charkova. Analýza rovněž popisuje ruskou taktiku a neshody v řadách ukrajinských velitelů.