KUřECí MASO PLNé ANTIBIOTIK MUSí PRYč Z PULTů, NEJEZTE HO. PENíZE VRáTíME, PíšE VELKý řETěZEC

Obchodní řetězec Makro Cash & Carry stáhl z prodeje mražená kuřata bez drobů. Ve výrobcích byly odhaleny překročené limity antibiotik. Řetězec vrátí zákazníkům peníze za zakoupené zboží. Makro o závadném zboží informovalo v tiskové zprávě.

„Ve výrobku od dodavatele EU POULTRY s.r.o. byl zjištěn překročený povolený limit na antibiotika (doxycyklin),“ uvedl řetězec začátkem týdne na svých webových stránkách.

Konkrétně se jedná o produkty:

  • Qualiko Kuře bez drobů mražené 1,2 kg (datum spotřeby 15. 6. 2025, číslo šarže 16122023)
  • Qualiko Kuře bez drobů mražené 10x 1,2 kg (datum spotřeby 15. 6. 2025, číslo šarže 16122023).

Řetězec zároveň varoval před konzumací závadného kuřecího masa. „Výrobek jste si mohli zakoupit v období od 20. ledna 2024 do 1. července 2024. Výrobky můžete vrátit do jakéhokoli velkoobchodního střediska MAKRO Cash & Carry ČR,“ upřesnilo Makro ve zprávě.

ČTĚTE DÁLE: Většina kufrů už odletěla za lidmi, tvrdí letiště. Turisté je ale stále nemají, panuje chaos

Zákazníci, kteří si závadná kuřata zakoupili, mohou výrobky vrátit do konce července. S řádným dokladem obchod vrátí peníze za dané zboží.

V uplynulých měsících se nejedná o první případ závadného kuřecího masa v českých obchodech. Letos v květnu Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila v mražených kuřecích stehnech bakterie salmonely. O několik týdnů později pak kontroloři SZPI znovu narazili na salmonelu v kuřecích prsních řízcích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Únava za volantem je zabiják, varuje dopravní expert. Na co všechno dávat pozor při cestování?

2024-07-04T12:05:32Z dg43tfdfdgfd