Zprávy

Trending:


Kim Čong-un vyzval k "epochální změně" v rámci příprav na válku

Severokorejský lídr Kim Čong-un vyzval k "epochální změně" v rámci příprav na válku dosahováním cílů stanovených při výrobě vojenského arzenálu, uvedla ve středu severokorejská média podle zprávy agentury AFP.


Reporétrka Jana Vozárová popsala detaily atentátu na Roberta Fica


Peníze nesmrdí. Ale někdy z nich kape krev

Americká ropná společnost Standard Oil of New Jersey zásobovala těsně před začátkem druhé světové války nacistické Německo tetraethylovým olovem, důležitým pro výrobu vysokooktanového leteckého paliva. Výrazně tak napomohla nacistům v bombardování ostrovů při bitvě o Británii. Ta samá firma rovněž posílala do Německa na tankerech s panamskou vlajko...


Záhadný tvor sedící na panelovém domě rozhádal bratislavské sídliště. Vysvětlení bylo prosté

Záhadný tvor sedící na panelovém domě rozhádal obyvatele Bratislavy. Ve skupině na sociální síti Facebook, která sdružuje Slováky ze sídliště Petržalka, se rozjela vášnivá diskuze o tajemném zvířeti. Jeden ze členů zveřejnil několik snímků, na kterých je vidět, že na fasádě jednoho z domů sedí podivný černý živočich.


Brutální útok: Bojoví psi v parku roztrhali kokršpaněla. Agresivní zvířata patřila starostce

Děs a hrůzu zažila majitelka čtrnáctileté fenky kokršpaněla Abbey v obci Worksop v hrabství Nottinghamshire poté, co je při venčení překvapili bojoví psi čínského plemene šarpej. Annette Edsonová jen bezmocně přihlížela, jak se na jejího mazlíčka vrhli. Podle ní pobíhali bez vodítka a obojku v místním parku ve Worksopu. Za jejich majitelku označila místní starostku Marii Charlesworthovou, která později rezignovala na svou vrcholnou funkci....


RegioJet koupí vlaky pro Ústecký kraj od Škody, původně je chtěl od polské Pesy

Brno - Soukromý dopravce RegioJet nasadí na páteřní vlakové linky v Ústeckém kraji od prosince 2026 nové elektrické vlaky od Škody Group. S plzeňským výrobcem uzavřel smlouvu na 23 jednotek, zaplatí za ně 3,5 miliardy korun, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí dopravce Alexandra Janoušek Kostřicová. Dopravce loni na podzim uvedl, že vlaky nakoupí od polského výrobce Pesa. Majitel Radim Jančura k tomu ČTK řekl, že s Pesou je jeho firma spokojena...


Sledujte RADAR: Slunečné počasí vystřídá zatažená obloha. Hrozí bouřky a silný vítr

Po slunečných dnech se v Česku zatáhne, vyskytnou se přeháňky a ojediněle i bouřky. Teploty se budou pohybovat kolem 20 °C., meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu varují před silným větrem, který může v nárazech dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Platí také výstraha před požáry.


Kvůli útoku na Roberta Fica zasedne bezpečnostní rada státu. Jednat bude i slovenská vláda

Po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica zasedne ve čtvrtek dopoledne na Slovensku bezpečnostní rada státu a bude jednat i vláda. Informoval o tom tiskový odbor úřadu vlády. Postřelený premiér ještě ve středu podstoupil operaci, o jejímž výsledku zatím nemocnice ani úřad vlády oficiálně neinformovaly.


Pavel přijme na Hradě Síkelu, bavit se budou o tendru na jaderné bloky

Praha - Prezident Petr Pavel přijme dnes odpoledne na Pražském hradě ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (STAN). Hovořit spolu budou o tendru na stavbu nových jaderných bloků, energetické bezpečnosti České republiky nebo o podnikatelské misi, která se na přelomu dubna a května pod vedením Síkely uskutečnila do Spojených států amerických, a jejím přínosu pro českou ekonomiku. ČTK to řekl mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Vojtěch Srnka.


Robert Fico: Nové informace o zdravotním stavu premiéra!

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.


Lidé na Tachovsku se bouří. Úřad jim omylem změnil název osady, oni chtějí starý zpět

Slyšeli jste o osadě Vítkov v Tachově? Možná jste jí projížděli a ani o tom nevíte. Minulé vedení města tady totiž při úpravě komunikace omylem změnilo dopravní značení. Místní jsou hrdí patrioti a chtějí původní značku zpět, to je ale záležitost na dlouhé měsíce.


V USA potvrdili první přenos ptačí chřipky z krávy na člověka. Otevírá se tím nová kapitola

Počátkem dubna jsme informovali o možném přenosu ptačí chřipky ze savce (konkrétně z krávy) na člověka. Následně se toto podezření potvrdilo, čímž...


Vladimír (41): Manželka si našla milence. Když jsem jí zablokoval přístup k mému účtu, ten chlap zmizel

Vladimír se sice oženil, ale ne z lásky. Po čtyřicítce mu došlo, že velkou část svého života promarnil s někým, kdo se k němu nehodí. A tak se jednoho dne rozhodl pro rázný krok.


Konec teroru pro Agátu: Prachař i Soukup budou platit stejnou částku a ona může volně dýchat

Agáta Hanychová má za sebou pořádně napínavý týden. Zatímco v úterý proběhl soud s jejím exmanželem Jakubem Prachařem o výši výživného na dceru Miu, ve středu zasedla v soudní síni s otcem nejmladší dcerky Rozárky, bývalým majitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem. Teď si může influencerka konečně oddechnout. Podle informací, které získala redakce eXtra.cz přímo v soudní síni, bude Agátě umožněno vycestovat s Rozárkou do zahraničí a alimenty byly pro Soukupa vyměřeny ve stejné výši, jako na svou dceru platí Prachař.


Vykázané kusy ulovené zvěře podle myslivců zřejmě neodpovídají realitě

Praha - Myslivci ulovili v minulé sezoně, která trvala od dubna 2022 do konce března minulého roku, podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) 114.100 kusů srnčí zvěře. Oproti předchozímu období je to o 6,2 procenta více. Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti i Českomoravská myslivecká jednota ale poukazují na to, že vykázaný počet ulovené zvěře se může významně lišit od reálných úlovků. Ministerstvo zemědělství chce v připravované...


Maminka Simony Postlerové o neúčasti na pohřbu: Nejsem to schopná přijmout, pochopte!

Herečka Simona Postlerová měla v posledních letech svého života velmi špatný vztah s matkou Janou, která nedorazila ani na její pohřeb. Nyní poprvé promluvila o tom, proč se s dcerou nepřišla rozloučit. Vyvrátila také jeden mýtus ohledně vzniku jejich nešťastného konfliktu.


Auto použil jako zbraň, vezl s sebou 11letého syna. Od soudu v Jablonci si odnesl pět let

Pět let za mřížemi pro muže, který po divoké honičce kradeným autem naboural policisty a jednoho z nich zranil. Pětačtyřicetiletý David Havrda si verdikt vyslechl u jabloneckého soudu. Tam také přiznal, že po celou dobu své riskantní jízdy měl vedle sebe na sedačce spolujezdce tehdy jedenáctiletého syna. „Neprojevil elementární respekt k životu a zdraví zasahujících policistů, jen shodou náhod neskončila srážka s policejním vozem vážnějším...


Tragédie v centru Prahy: Muž se oběsil přímo v budově ministerstva průmyslu a obchodu

V budově ministerstva průmyslu a obchodu došlo ve středu ráno k hrozivému nálezu. Muž, který v budově pracoval jako technický pracovník, spáchal sebevraždu. Informace přinesl web iDnes.


Aktuální stav slovenského premiéra Roberta Fica


Skopeček: Výroky slovenských politiků jsou děsivé. Situaci zklidní jen Fico, řekla Schillerová

Tisková konference slovenských koaličních politiků, která proběhla po útoku na premiéra Roberta Fica, byla děsivá, sdělil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS). Politici podle jeho slov jednali pod vlivem emocí a všechno jen vyhrotili. S tím souhlasila i předsedkyně poslaneckého klubu Alena Schillerová (ANO), která dodala, že jediný, kdo může situaci zklidnit, je Fico.


Sankce proti Voice of Europe? Přijde bolestivá reakce na občany Západu, hrozí Zacharovová

Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle Unie šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda, potvrdily ČTK diplomatické zdroje. Sankce se mají dotknout také ruské mediální platformy RIA Novosti a ruských listů Izvestija a Rossiskaja Gazeta, v případě těchto tří médií se ale ještě vyjasňují...


Vystřílím školu, hrozil agresor ve škole na Semilsku přes QR kódy. Policie ho už vypátrala

Výhrůžka střelbou ve škole spustila policejní manévry ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku. Na zdejší Integrované střední škole se objevily lístečky s QR kódy, po jejich naskenování se na displeji zobrazila zpráva: „16.5. 2024 vystřílím školu. Dávejte si pozor.“ Policisté okamžitě zahájili pátrání, autora výhrůžky se jim podařilo vypátrat během několika hodin.


„Navrhla jsem extravagantní a futuristický dezert,“ říká Iveta Fabešová

Cukrářka Iveta Fabešová je dnes již věhlasným jménem ve svém oboru. Několik let úspěšně provozuje svoji cukrárnu v historické Werichově vile, kde mají návštěvníci možnost ochutnat její jedinečné dezerty, a je také oblíbeným místem pro snídaně.


Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.


TRAGÉDIE! Nehodu autobusu s farmáři nepřežilo nejméně osm lidí

Tragická dopravní nehoda v úterý otřásla Spojenými státy americkými. Nejméně osm lidí nepřežilo srážku autobusu s velkým osobním automobilem u Orlanda na Floridě.


Fico není prvním politikem, na kterého mířil atentát. Připomeňte si vraždy Kennedyho nebo Rašína

Atentát na slovenského premiéra, který se stal ve středu odpoledne, není prvním v pořadí. V historii najdeme množství pokusů o odstranění politiků, z nichž některé byly úspěšné.


Kámen starý asi 800 let se po letech vrátil na zříceninu hradu Lukova

Lukov (Zlínsko ) - Kámen starý zhruba 800 let se po letech vrátil na zříceninu hradu Lukova na Zlínsku. Původně sloužil jako patka sloupu v hradní kapli, po zbourání hradu se dostal do Lukova ke Staré lesovně, kde jej využívali jako lavičku. Na přelomu 19. a 20. století na ní sedávala také druhá manželka Bedřicha Smetany Bettina. Zástupci Spolku přátel hradu Lukova, který památku léta zvelebuje, dnes kámen vrátili na hrad, a to do průchodu...


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Soud Hanychové a Soukupa o Rozárku: Padl verdikt!

Po úterním soudu s Jakubem Prachařem (40) o péči o společnou dceru Miu (6) čekal Agátu Hanychovou soud i ve středu. Tentokrát pro změnu s tatínkem její nejmladší dcery Rozárky (1), Jaromírem Soukupem (55). Na rozdíl od úterka, kdy musela s Kryšpínem (12) do nemocnice, se ve středu trojnásobná máma rozhodla v soudní síni ukázat. Řešila se úprava styku a rodičovská odpovědnost. Jak to dopadlo?


Čekám, kdy dojde k vraždě, řekl před měsícem Fico

Slovenský premiér Robert Fico, který se dnes stal terčem útoku, před měsícem na svém facebookovém profilu hovořil o hrozbách proti vládním politikům.


Království, jež nevydrželo ani půlrok. Jeho ústava platí dodnes

Norové si za panovníka zvolili bývalého dánského okupanta. Bývalý nepřítel jim pak vyjednal solidní podmínky existence pod švédskou správou.


VIDEO: Pět výstřelů a rychlý zásah ochranky. Záběry ukazují detaily atentátu na premiéra Fica


Fica operovali 5 hodin. Je stabilizovaný, jeho stav je vážný

Operace slovenského premiéra Roberta Fica trvala pět hodin. Nyní je jeho zdravotní stav stabilizovaný, ale stále velmi vážný, a proto zůstává na jednotce intenzivní péče. Dnes to uvedla na tiskové konferenci ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková.


Nehoda autobusu před zraky policistů! Cestovali v něm školáci

Policie v úterý dopoledne vyšetřovala nehodu autobusu v Třebíči na Vysočině. Převáženým školákům ani nikomu jinému se naštěstí nic nestalo. Nehoda nicméně omezila provoz ve městě.


Proč je ve městech takové horko

Když slunce každý den vychází nad rušnou městskou krajinou, jeho paprsky nasávají betonové džungle a asfaltové dálnice, které neúnavně zahřívají městské ulice. Jedná se o tzv. „efekt městského tepelného ostrova“, kdy se města mění v opravdové sauny, které zachycují vysoké teploty a negativně ovlivňují obyvatele. Vlivem tohoto horka může docházet i ke změnám klimatu. Jak ale tento tepelný ostrov vůbec vzniká? A existuje způsob, jak ho zastavit, než bude pozdě? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Je lepší elopement (útěk), než klasická svatba?

Svatba by měla být oslavou. I malá svatba se však může proměnit ve velkou produkci, jakmile se k tomu přidají rodinné spory a logistické noční můry. Možná proto se stále více párů rozhoduje pro útěk. To neznamená, že nemůžete uspořádat samostatnou „oslavu“ se svými blízkými, jen to bude mnohem méně stresující a nákladné na organizaci... Jaké jsou ale další výhody útěku a měli byste o něm uvažovat jako o alternativě pro svůj velký den? Klikněte na galerii a dozvíte se více.


Sofie (23): Ve vlaku si ke mně sedl neznámý muž. Později jsem zjistila, že šlo o tátova ztraceného bratra

Během cest člověk potká různé lidi. Sofie jednou narazila ve vlaku na staršího muže a v jejich společné cílové stanici už z nich byli příbuzní.


Je to desetimetrová anomálie. U pyramid v Gíze našli podivnou podzemní stavbu

Podivná podzemní stavba poblíž egyptských pyramid v Gíze vrtá archeologům v hlavě. Objev nedávno učinili jen pár metrů pod povrchem na místním starověkém pohřebišti. První analýzy napověděly, že se může jednat o zasypaný vchod do hrobky. Pro potvrzení odborníci potřebují provést vykopávky a další analýzy.


Rusové se vrací k Charkovu. Skutečný cíl ofenzívy je ale jinde

Ukrajinská armáda sbírá poslední posily, aby zastavila ruský průnik na severovýchodě země v Charkovské oblasti. Pozorovatelé i vojenští velitelé ale usuzují, že vojska agresora chtějí obránce hlavně vyčerpat a donutit k přemístění sil. Pak udeří na Donbasu.


Míra nenávisti je neúnosná. Hrozí, že se situace vymkne kontrole, varuje Radičová

Bývalá politička popisuje, proč se Slovensko nepoučilo z předchozích tragédií. "Nenabídli jsme emoci, která by převážila negativitu populistů," říká.


Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všechny ukrajinské rakety ATACMS

Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všech deset raket ATACMS s dlouhým doletem, které ukrajinské síly vypálily, prohlásilo ve středu ruské ministerstvo obrany. Uvedla to agentura Reuters.


Spokojený Soukup a Agáta na útěku! Jak dopadl spor o Rozárku?

Uplynulé dva dny strávila Agáta Hanychová u soudu kvůli svým sporům s bývalými partnery, které se týkaly péče o dcery. Ve středu se nicméně tvářil spokojeně zejména Jaromír Soukup. Jaký verdikt tedy padl?


Zázrak v Izraeli: Staletý kamenný dům v husté zástavbě je dnes plný světla

Ve čtvrti kamenných budov v izraelském městě Safed vznikl unikátní dům, který otevřel dialog mezi starým a novým, ochranou i obnovou, tradicí a moderními trendy.


Stafylokoky Aureus Rezistentní Vůči Meticilinu: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Infekce způsobené specifickými bakteriemi, které jsou rezistentní vůči běžně používaným antibiotikům. To způsobuje bolest hlavy, bolesti svalů, horečku, kašel, bolest na hrudi, dušnost a vyrážky. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky MRSA závisí na oblasti infikovaného tě...


Vondra: Babiš má hloupé a nebezpečné kecy. Neváhá používat putinovskou propagandu

Andrej Babiš (ANO) má hloupé a nebezpečné kecy, přičemž se neštítí ničeho. Ve svém naprosto bezbřehém populismu neváhá používat i putinovskou propagandu. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to řekl lídr koalice Spolu do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS). Kromě jiného se rozpovídal například o antikampani „Rusko, pro tebe všecko“. Jsou podle něj ANO a SPD prokremelská hnutí? A co říká na aktivity Grety Thunbergové?


Podezřelý z požáru v Českém Švýcarsku se chce částečně přiznat, vinu přesto odmítá


Z pražské psychiatrie uprchl nebezpečný muž, varuje policie. Je podezřelý z loupeže

Pražští policisté pátrají po muži, který je podezřelý ze spáchání loupežného přepadení. Michal Danč po zadržení předstíral epileptický záchvat, pak se začal sebepoškozovat. Utekl krátce poté, co skončil na pražské psychiatrii. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc. Zároveň však české občany varují, aby se dotyčného muže nepokoušeli zadržet. Mohl by být totiž nebezpečný.


Macronův koňak a maďarský trojský kůň

Po pěti letech zavítal minulý týden čínský prezident Si Ťin‑pching do Evropy. Z programu a výběru zemí, jež se rozhodl navštívit, lze poměrně dobře odhadovat, jaké byly hlavní cíle jeho cesty: nabourat politickou jednotu na starém kontinentu a pokročit v přípravách půdy pro čínskou ekonomickou expanzi. První zastávka čínského lídra se odehrála ve F...


Svět nadále odsuzuje útok na Fica. Putin poslal Čaputové telegram

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.


Strmý pád Novotného: Ve hře je vyhazov z ODS kvůli Aničce. Starosta si sype popel na hlavu

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný si to pořádně zavařil ve své domovské straně. Předsednictvo ODS podle ČTK v úterý večer konstatovalo, že jeho výroky o nemocné Aničce Slováčkové "jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím v ODS". Novotný o Aničce na sociálních sítích napsal, že zemře a "bohužel nemá žádnou šanci". O jeho osudu nyní bude rozhodovat výkonný výbor strany. Kontroverzní politik si nyní na sociálních sítích sype...