Lifestyle

Trending:


Vladimír (41): Manželka si našla milence. Když jsem jí zablokoval přístup k mému účtu, ten chlap zmizel

Vladimír se sice oženil, ale ne z lásky. Po čtyřicítce mu došlo, že velkou část svého života promarnil s někým, kdo se k němu nehodí. A tak se jednoho dne rozhodl pro rázný krok.


Velitel NATO: Ukrajinci dosáhli úspěchů na bojišti, ale potřebují naši pomoc

Brusel - Ukrajinci ukázali světu, že mají schopnost dosáhnout úspěchů na bojišti, neexistuje nic, co by nedokázali, jediné, co potřebují, je naše pomoc. Na úvod jednání Vojenského výboru NATO v Bruselu to prohlásil jeho předseda, admirál Rob Bauer. Zdůraznil, že Ukrajina bude mít i nadále podporu Severoatlantické aliance. Česko na jednání v Bruselu zastupuje náčelník generálního štábu Karel Řehka.


Doufám, že se do Evropy vrátí mír a Čína sehraje konstruktivní roli, řekl Si

Peking - Čínský prezident Si Ťin-pching po jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem vyjádřil naději, že se do Evropy vrátí mír a Čína v tom sehraje konstruktivní roli, píše agentura Reuters. Lídři dnes hovořili na tiskové konferenci při Putinově dvoudenní návštěvě Číny. Ruská invaze na Ukrajinu byla podle očekávání jedním z probíraných témat. Si a Putin se shodli, že řešení konfliktu by mělo být politické. Rusko v posledních týdnech...


V paneláku si architekt pro svou ženu a dceru zrekonstruoval byt za minimum nákladů a vyčaroval kouzelný domov

Rekonstruovaný byt má sloužit tříčlenné rodině, která otřebuje velký obývací pokoj, který má být srdcem bytu. Musí se do něho vejít kuchyně a velký stůl, prostor na cvičení a třeba i dětská skluzavka. Jak se proměna interiéru podařila?


Kvůli útoku na Roberta Fica zasedne bezpečnostní rada státu. Jednat bude i slovenská vláda

Po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica zasedne ve čtvrtek dopoledne na Slovensku bezpečnostní rada státu a bude jednat i vláda. Informoval o tom tiskový odbor úřadu vlády. Postřelený premiér ještě ve středu podstoupil operaci, o jejímž výsledku zatím nemocnice ani úřad vlády oficiálně neinformovaly.


V Tbilisi se po parlamentním schválení kontroverzního zákona sešly desetitisíce

Tbilisi - V centru Tbilisi se dnes večer sešlo asi 30.000 Gruzínců, kteří opět demonstrovali proti kontroverznímu zákonu o zahraničních agentech. Normu v úterý i přes masivní protesty definitivně schválil gruzínský parlament, dnes k jejímu stažení kavkazskou zemi vyzvaly Evropská unie i NATO.


Zázrak v Izraeli: Staletý kamenný dům v husté zástavbě je dnes plný světla

Ve čtvrti kamenných budov v izraelském městě Safed vznikl unikátní dům, který otevřel dialog mezi starým a novým, ochranou i obnovou, tradicí a moderními trendy.


Vystřílím školu, hrozil agresor ve škole na Semilsku přes QR kódy. Policie ho už vypátrala

Výhrůžka střelbou ve škole spustila policejní manévry ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku. Na zdejší Integrované střední škole se objevily lístečky s QR kódy, po jejich naskenování se na displeji zobrazila zpráva: „16.5. 2024 vystřílím školu. Dávejte si pozor.“ Policisté okamžitě zahájili pátrání, autora výhrůžky se jim podařilo vypátrat během několika hodin.


Proč je ve městech takové horko

Když slunce každý den vychází nad rušnou městskou krajinou, jeho paprsky nasávají betonové džungle a asfaltové dálnice, které neúnavně zahřívají městské ulice. Jedná se o tzv. „efekt městského tepelného ostrova“, kdy se města mění v opravdové sauny, které zachycují vysoké teploty a negativně ovlivňují obyvatele. Vlivem tohoto horka může docházet i ke změnám klimatu. Jak ale tento tepelný ostrov vůbec vzniká? A existuje způsob, jak ho zastavit, než bude pozdě? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Bizarní příběhy ze Severní Koreje

I když toho o Severní Koreji moc nevíte, víte, že je to velmi odlišné místo. Země je nechvalně proslulá jadernými hrozbami, politickým napětím a přísnou diktaturou pod vedením Kim Čong-una. Jen málokomu se podařilo ze severokorejské bubliny uniknout nebo do ní vstoupit, ale ti, kterým se to podařilo, mohou vyprávět velmi zvláštní příběhy. Klikněte do galerie a zjistěte, co se v "poustevnickém království" skutečně děje.


Spokojený Soukup a Agáta na útěku! Jak dopadl spor o Rozárku?

Uplynulé dva dny strávila Agáta Hanychová u soudu kvůli svým sporům s bývalými partnery, které se týkaly péče o dcery. Ve středu se nicméně tvářil spokojeně zejména Jaromír Soukup. Jaký verdikt tedy padl?


Vykázané kusy ulovené zvěře podle myslivců zřejmě neodpovídají realitě

Praha - Myslivci ulovili v minulé sezoně, která trvala od dubna 2022 do konce března minulého roku, podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) 114.100 kusů srnčí zvěře. Oproti předchozímu období je to o 6,2 procenta více. Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti i Českomoravská myslivecká jednota ale poukazují na to, že vykázaný počet ulovené zvěře se může významně lišit od reálných úlovků. Ministerstvo zemědělství chce v připravované...


Historik Oldřich Tůma k atentátům na prezidenty a politiky


Aktuální stav slovenského premiéra Roberta Fica


Komentátor Thomas Kulidakis o atentátu na Roberta Fica


Německý parlament zbavil Bystroně imunity, policie prohledala jeho kancelář

Berlín - Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo (AfD) Petra Bystroně, který je českého původu. Dnes o tom informovala veřejnoprávní televize ZDF. Bavorský zemský kriminální úřad (LKA) následně prohledal Bystroňovu parlamentní kancelář. Prohlídka podle magazínu Der Spiegel souvisí s vyšetřováním, jež vede mnichovské státní zastupitelství. Bystroň, dvojka na kandidátce AfD pro volby do Evropského parlamentu, čelí podezření,...


Macronův koňak a maďarský trojský kůň

Po pěti letech zavítal minulý týden čínský prezident Si Ťin‑pching do Evropy. Z programu a výběru zemí, jež se rozhodl navštívit, lze poměrně dobře odhadovat, jaké byly hlavní cíle jeho cesty: nabourat politickou jednotu na starém kontinentu a pokročit v přípravách půdy pro čínskou ekonomickou expanzi. První zastávka čínského lídra se odehrála ve F...


Peníze nesmrdí. Ale někdy z nich kape krev

Americká ropná společnost Standard Oil of New Jersey zásobovala těsně před začátkem druhé světové války nacistické Německo tetraethylovým olovem, důležitým pro výrobu vysokooktanového leteckého paliva. Výrazně tak napomohla nacistům v bombardování ostrovů při bitvě o Británii. Ta samá firma rovněž posílala do Německa na tankerech s panamskou vlajko...


Sestra císařovny Sisi Matylda Bavorská: Milenecký vztah se jí krutě vymstil

Sňatek Alžběty Bavorské zvané Sisi s rakouským císařem Františkem Josefem I. učinil velmi žádoucí partie i z jejích sester. Až na jednu byly ale jejich osudy nešťastné. Také Matyldu Ludoviku Bavorskou rodiče uvěznili v domluveném politickém manželství, které nikdy pořádně nefungovalo. V novém domově v Itálii situaci řešila mileneckým vztahem. To se ale mladé ženě krutě vymstilo.


„Navrhla jsem extravagantní a futuristický dezert,“ říká Iveta Fabešová

Cukrářka Iveta Fabešová je dnes již věhlasným jménem ve svém oboru. Několik let úspěšně provozuje svoji cukrárnu v historické Werichově vile, kde mají návštěvníci možnost ochutnat její jedinečné dezerty, a je také oblíbeným místem pro snídaně.


Se soutěžními pokrmy Muže roku se prý dožijete sto třiceti let. Nechutnají ale všem

Ve čtvrtek se v soutěži amatérských kuchařů postaví k plotně vítěz Muže roku 2023 František Knobloch. Třiadvacetiletý fešák si věří, a ostatní si myslí, že nasadí vysokou laťku. Pánové se u stolu svěří, jak jim soutěž změnila život, a kdo jim posílal nabídky k seznámení.


Fica operovali 5 hodin. Je stabilizovaný, jeho stav je vážný

Operace slovenského premiéra Roberta Fica trvala pět hodin. Nyní je jeho zdravotní stav stabilizovaný, ale stále velmi vážný, a proto zůstává na jednotce intenzivní péče. Dnes to uvedla na tiskové konferenci ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková.


Zánět Pohrudnice: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Zánět pohrudnice, tenká vrstva tkáně, která se řadí k plicím a hrudní stěně. To může způsobit silnou bolest na hrudi, která se zhoršuje během dýchání. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Silná bolest na hrudi, která se zhoršuje s dýcháním Kašel Dušnost Něha ...


Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský

Provozování food trucku není běžně bráno jako „práce“ pro kuchaře, kteří za sebou mají zkušenosti ze slavných restaurací, ať už českých nebo světovým. Ještě méně byste v tomto druhu street foodu očekávali muže věhlasu Radka Příhonského. V rozhovoru pro Toprecepty.cz nám prozradil, co ho k nápadu provozování food trucku přivedlo, pro kterou osobnost ve svém životě vařil nejraději i co by poradil začínajícím kuchařům, kteří chtějí dosáhnout...


Obhájce: Muž obviněný ze založení požáru v Českém Švýcarsku bude vypovídat

Ústí nad Labem - Muž obviněný ze založení požáru v národním parku České Švýcarsko bude dnes u soudu vypovídat. ČTK to v SMS zprávě sdělil jeho obhájce Vít Pavko, který za ním ve středu byl ve vazební věznici. Před začátkem hlavního líčení ČTK a Českému rozhlasu řekl, že částečně prohlásí vinu. Případ největšího lesního požáru v historii ČR dnes otevře ústecký krajský soud. Pět minut před začátkem jednání se na chodbě shromáždili novináři, přišel...


Zpověď matky Simony Postlerové (†59): Proč jsem nešla na pohřeb dcery

Přežít své dítě je to nejhorší, co se může stát matce. Právě proto Jana Postlerová (80) nepřišla dát poslední sbohem dceři Simoně Postlerové (†59). „Já to prostě stále nejsem schopna vůbec přijmout,“ přiznala Blesku.


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Dojemné projevy z pohřbu Simony Postlerové: Vacek se rozplakal, Töpfer jí poslal vzkaz do nebe

Na pohřbu Simony Postlerové (†59) vystoupilo několik jejích kolegů, kteří veřejně zavzpomínali na nejhezčí společná setkání. Například velice dojemný, ale zároveň úsměvný proslov měl herec Petr Vacek, který na konci projevu neudržel slzy a rozplakal se. Podobný problém měl i herec Tomáš Töpfer. Na místě byla i redakce eXtra.cz.


Politolog: Chorvatsko se s novu vládou posouvá doprava, pro menšiny je to riziko

Záhřeb - Chorvatsko se s očekávaným nástupem nové vlády za účasti nacionalistů posune doprava. Pro národnostní menšiny, včetně té české, z toho vyplývají rizika. V rozhovoru s ČTK to uvedl profesor na fakultě politických věd Záhřebské univerzity Dejan Jović, který je zároveň předsedou rady v Chorvatsku žijících Srbů. Míní také, že za nástup krajní pravice k moci je svým odmítavým postojem ke spolupráci s dlouhodobým premiérem Andrejem...


Nehoda autobusu před zraky policistů! Cestovali v něm školáci

Policie v úterý dopoledne vyšetřovala nehodu autobusu v Třebíči na Vysočině. Převáženým školákům ani nikomu jinému se naštěstí nic nestalo. Nehoda nicméně omezila provoz ve městě.


Městské zahradničení: co je potřeba k pěstování plodin ve městě

Mnoho lidí žijících ve velkoměstě se spoléhá na zemědělce z blízkého i vzdálenějšího okolí, kteří jim dodávají produkty na stůl. Koneckonců je to efektivní a nevyžaduje to mnoho úsilí. Ale přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby se potravní řetězec náhle zhroutil? Dokážeme se o sebe postarat sami? Nedostatek potravin je velmi reálnou možností a obyvatelé měst musí být schopni se o sebe postarat sami. Zaujalo vás to? Klikněte na následující galerii a podívejte se, jak můžete pěstovat plodiny mezi betonem!


Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.


Sofie (23): Ve vlaku si ke mně sedl neznámý muž. Později jsem zjistila, že šlo o tátova ztraceného bratra

Během cest člověk potká různé lidi. Sofie jednou narazila ve vlaku na staršího muže a v jejich společné cílové stanici už z nich byli příbuzní.


Párek v rohlíku po česku: Nejen jako stánkové občerstvení, ale i levná domácí večeře

Párek v rohlíku byl v roce 1970 dovezen do Čech českobudějovickým řezníkem Václavem Masopustem z dovolené ze Španělska. Od té doby se prodával v jižních Čechách jako pikador - podle španělských toreadorů.


Míra nenávisti je neúnosná. Hrozí, že se situace vymkne kontrole, varuje Radičová

Bývalá politička popisuje, proč se Slovensko nepoučilo z předchozích tragédií. "Nenabídli jsme emoci, která by převážila negativitu populistů," říká.


Do Česka přijdou i trvalejší srážky, teploty budou dál převážně nad 20 stupni

Praha - Do Česka od jihozápadu přijdou srážky, v pátek může být déšť i trvalejší, od neděle už meteorologové očekávají jen přeháňky. V pátek by tak měla pominout výstraha před zvýšeným rizikem vzniku a šířením požárů vyhlášená kvůli suchému počasí. Nejvyšší teploty se budou dál pohybovat převážně nad 20 stupni Celsia. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).


Záhadný tvor sedící na panelovém domě rozhádal bratislavské sídliště. Vysvětlení bylo prosté

Záhadný tvor sedící na panelovém domě rozhádal obyvatele Bratislavy. Ve skupině na sociální síti Facebook, která sdružuje Slováky ze sídliště Petržalka, se rozjela vášnivá diskuze o tajemném zvířeti. Jeden ze členů zveřejnil několik snímků, na kterých je vidět, že na fasádě jednoho z domů sedí podivný černý živočich.


Sedm českých důstojníků zabitých raketou na Ukrajině? Nesmysl odporující realitě

Na sociálních sítích se zhruba od 26. dubna znovu šíří dezinformace, že ruská raketa zabila v Charkově sedm českých důstojníků. Celé tvrzení je ale nesmyslné – jednak vyslání ozbrojených sil mimo území České republiky podléhá podle ústavy souhlasu obou komor Parlamentu ČR, jednak se hoax už poněkolikáté opakuje. Navíc popis celé situace, jak mělo k zabití skupiny důstojníků dojít, odporuje používané vojenské praxi.


Rána do srdce společnosti, která je v chaosu, píše slovenský tisk o atentátu

Bratislava - Za ránu do srdce slovenské společnosti, která čelí pokročilému rozkladu bezpečnosti a společenskému chaosu označil slovenský tisk středeční atentát na premiéra Roberta Fica. Ministerského předsedu v Handlové po výjezdním zasedání vlády postřelil útočník, Fico se v banskobystrické nemocnici podrobil pětihodinové operaci a jeho zdravotní stav je označován za vážný. Informace o útoku na již čtyřnásobného ministerského předsedu zaplnily...


Fico není prvním politikem, na kterého mířil atentát. Připomeňte si vraždy Kennedyho nebo Rašína

Atentát na slovenského premiéra, který se stal ve středu odpoledne, není prvním v pořadí. V historii najdeme množství pokusů o odstranění politiků, z nichž některé byly úspěšné.


Mobil dětem do ruky nepatří. Sociální sítě ničí pozornost, říká trenér paměti

Už žádné nákupní seznamy, hledání zaparkovaného auta nebo otázek, co jsem to chtěl udělat. Vše si lze uložit do paměti, která funguje podobně jako sval. Dá se velmi dobře vytrénovat, i když si to mnozí nemyslí. „Znám tisíce lidí, kteří přišli k nám na kurz a zpočátku o sobě tvrdili, že mají katastrofální paměť, nejsou schopni si nic pamatovat nebo nepůjdou studovat vysokou školu, protože jim vždycky říkali, že jsou blbci a nemají na to. Je to...


Vondra: Babiš má hloupé a nebezpečné kecy. Neváhá používat putinovskou propagandu

Andrej Babiš (ANO) má hloupé a nebezpečné kecy, přičemž se neštítí ničeho. Ve svém naprosto bezbřehém populismu neváhá používat i putinovskou propagandu. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to řekl lídr koalice Spolu do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS). Kromě jiného se rozpovídal například o antikampani „Rusko, pro tebe všecko“. Jsou podle něj ANO a SPD prokremelská hnutí? A co říká na aktivity Grety Thunbergové?


Bystroně zbavili imunity. Dvojka AfD pro eurovolby čelí podezření z přijímání úplatků z Ruska

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo (AfD) Petra Bystroně, který je českého původu. Ve čtvrtek o tom informovala veřejnoprávní televize ZDF. Bavorský zemský kriminální úřad (LKA) následně prohledal Bystroňovu parlamentní kancelář.


Je to desetimetrová anomálie. U pyramid v Gíze našli podivnou podzemní stavbu

Podivná podzemní stavba poblíž egyptských pyramid v Gíze vrtá archeologům v hlavě. Objev nedávno učinili jen pár metrů pod povrchem na místním starověkém pohřebišti. První analýzy napověděly, že se může jednat o zasypaný vchod do hrobky. Pro potvrzení odborníci potřebují provést vykopávky a další analýzy.


Konec teroru pro Agátu: Prachař i Soukup budou platit stejnou částku a ona může volně dýchat

Agáta Hanychová má za sebou pořádně napínavý týden. Zatímco v úterý proběhl soud s jejím exmanželem Jakubem Prachařem o výši výživného na dceru Miu, ve středu zasedla v soudní síni s otcem nejmladší dcerky Rozárky, bývalým majitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem. Teď si může influencerka konečně oddechnout. Podle informací, které získala redakce eXtra.cz přímo v soudní síni, bude Agátě umožněno vycestovat s Rozárkou do zahraničí a alimenty byly pro Soukupa vyměřeny ve stejné výši, jako na svou dceru platí Prachař.


Policie propustila policistu viněného z napadení dívky před barem na Smíchově

Praha - Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na pražském Smíchově. Uvedla to dnes na sociální síti X. Muže v dubnu obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) z těžkého ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Policistu stíhá také za výtržnictví.


Podivné dějiny britské královské rodiny

Stejnopohlavní vztahy a nebinární genderové identity existovaly v historii vždy. A platí to i pro britskou královskou rodinu. Co přesně se dělo mezi britskými královskými rodinami za dveřmi paláce, se už nikdo s jistotou nedozví, ale existuje mnoho příběhů, a dokonce i důkazů, že některé z těchto královských rodin přitahovaly osoby stejného pohlaví, a dokonce se projevovaly mimo genderovou binárnost. V této galerii vás zavedeme do minulosti a prozkoumáme queer historii britských královských rodin. Klikněte a zjistěte více.


Pavel přijme na Hradě Síkelu, bavit se budou o tendru na jaderné bloky

Praha - Prezident Petr Pavel přijme dnes odpoledne na Pražském hradě ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (STAN). Hovořit spolu budou o tendru na stavbu nových jaderných bloků, energetické bezpečnosti České republiky nebo o podnikatelské misi, která se na přelomu dubna a května pod vedením Síkely uskutečnila do Spojených států amerických, a jejím přínosu pro českou ekonomiku. ČTK to řekl mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Vojtěch Srnka.


Ficova ochranka pochybila v přípravě, míní expert. Upozornil na detaily ze záběrů střelby

Ochranka slovenského premiéra Roberta Fica pochybila v přípravě, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS jednatel a majitel bezpečnostní společnosti Shield Tech Viktor Pilař Nikolajev. Zmínil například, že strážci byli od Fica příliš daleko. Podle něj je na místě při takových akcích zvážit i použití bezpečnostních prvků, jako je například neprůstřelná vesta. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu v úvodu článku.


Robert Fico: Nové informace o zdravotním stavu premiéra!

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.