KOTVA CNN PORTUGAL JE ODSTAVENA PRO PODEZřENí Z KORUPCE

Kotva CNN Portugal, Júlio Magalhães, ve věku 61 let, známé a respektované jméno portugalskými médii, požádal o dobrovolné uvolnění ze svých aktivit na zpravodajském kanále poté, co se stal jedním z cílů Operace Maestro, která vyšetřuje velký korupční systém související s textilním průmyslem, který mohl nelegálně pohybovat 40 miliony eur.

Ve svém oficiálním prohlášení stanice informovala, že v důsledku nedávných událostí a prohlídek provedených v domě Júlia Magalhãese se novinář rozhodl dobrovolně pozastavit své funkce. Oznámil společnosti svou nedostupnost pro práci a již by neměl být kotvou stanice.

Kromě role moderátora je Magalhães také společníkem v podniku spojeném s textilním průmyslem a je v současné době vyšetřován pro daňový podvod, podvod při získávání dotací a zneužití pravomoci. Vyšetřování naznačuje, že kotva CNN Portugal mohla využít svůj vliv k pomoci svému partnerovi, podnikateli Manuelu Serrãovi, předsedovi Asociace Selectiva Moda, při schvalování projektů financovaných Evropskou unií.

Ve svém prohlášení stanice potvrdila odstavení: “je vzájemně dohodnuto, že tato situace by měla zůstat do dalšího objasnění skutečností zmíněných v Operaci Maestro”. “CNN se bude řídit respektem, který novinář zasluhuje, v souladu také s principem presumpce neviny, na kterou mají právo všichni občané.”

2024-03-28T10:11:27Z dg43tfdfdgfd