KDO VLASTNě OBJEVIL IVETU BARTOšOVOU (†48)? MANAžEřI SE POHáDALI

Desetileté výročí smrti Ivety Bartošové (†48) provází důkladná televizní masáž. Minulý týden také vyšla další kniha o nešťastné zpěvačce, která skončila pod rozjetým vlakem. Miloš Schmiedberger (76) vydal výpravnou publikaci Iveta plnou fotek. Ale kdo vlastně zpěvačku objevil?

Adeptů je překvapivě více. „Iveta a Petr zaklepali na moji kancelář v Lucerně. Chtěli pracovat. Chtěli zpívat, ona z Frenštátu, on z Aše, a v Praze nikoho neznali,“ svěřil deníku Aha! Ivetin první manažer Tomáš Gottlieb (74).

Čísla osudu Ivety Bartošové: Jak ovlivnilo její život to, že se narodila jako druhá?

„Iveta přišla doslova se spacákem. Byl jsem víc v šoku než oni, už předtím jsem je viděl v televizi a pro mě to byly americký hvězdy. Ale zdráhal jsem se je zaměstnat v Lucerna Baru, to bylo něco jiného než estrády nebo soutěže. Ale zkusil jsem to s nimi,“ dodává Gottlieb.

Jenže jeden z kmotrů nové knihy o Ivetě, muzikant Felix Slováček (80) má naprosto odlišný názor. „Nevycházím z údivu, když všude vidím dokumenty o Ivetě Bartošové, články a knihy a nikde není napsáno, že jsme ji objevili my s Pavlem Vaculíkem. Jako by se zrodila v Praze sama od sebe,“ zlobil se. „To my jsme je s Pavlem přivezli do Prahy,“ ujistil.

10 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): Poslední telefonát byl s Gottem!

Skladatel Pavel Vaculík (†73), zeť režiséra Jiřího Krejčíka (†95), který si zahrál lékaře v Pelíškách, pro mladé zamilované zpěváky napsal hit Knoflíky lásky. Bohužel zemřel v roce 2022 na komplikace spojené s covidem.

2024-04-29T19:22:35Z dg43tfdfdgfd