Trending:


Tragická střelba v Kentucky, muž vraždil na narozeninové oslavě


V Česku opět padaly teplotní rekordy, vedro vystřídaly od západu bouřky

Na 11 místech ze 165 dlouhodobě měřících stanic v Česku dnes padly teplotní rekordy. Nová maxima teploměr ukázal zejména v Praze a ve středních Čechách, nejtepleji bylo v pražské Libuši, kde naměřili 34,3 stupně Celsia. Po vedrech se od západu do Česka rozšířily silné bouřky. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).


To tu ještě nebylo: Ve Splitu se nemůžete ani vykoupat, zuří i místní. Fekálie jsou tentokrát marginální problém

To tu ještě nebylo: Ve Splitu se nemůžete ani vykoupat, zuří i místní. Fekálie jsou tentokrát marginální problém. Split, malebné město na dalmatském pobřeží Chorvatska, se potýká s neobvyklou krizí, kvůli které jsou místní obyvatelé i turisté na nohou.


Putin řekl, za jakých podmínek ukončí válku na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin se v pátek setkal s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, aby projednali možné způsoby ukončení války na Ukrajině. Po jednání oba politici na společné tiskové konferenci v Moskvě oznámili výsledky své schůzky a Putin sdělil podmínky ukončení války proti Ukrajině. Uvedl to server Euroactiv.com.


Poplach v Třebotově u Prahy. Místní hlásili střelbu, na místě zasahovala policie

Ve středočeské obci Třebotov nedaleko Prahy zasahovala v sobotu v podvečer policie poté, co byla svědky nahlášená domnělá střelba. Do akce byl zapojen i vrtulník, informovala agentura AKTU.cz.


Co má společného město Chrast s knihou Codex gigas

Na úpatí Českomoravské vrchoviny se rozprostírá město Chrast, jehož historie se začala psát ve 2. polovině 13. století. Za jeho založením stáli nejspíš mniši z Podlažického kláštera, který se do českých dějin zapsal jako místo vzniku jedné z největších rukopisných knih světa Codex gigas. Historické jádro Chrasti je městskou památkovou zónou.


Nad Českem se vznáší hrozba dalších bouřek. Podívejte se, kde mají v neděli udeřit

Bouřky se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu v neděli přesunou z Čech zejména na východní Moravu. Teploty na většině území dosáhnou 17 až 22 °C, během nadcházejícího týdne se postupně oteplí až na 35 °C.


Fico zneužil projev k svátku na šíření nenávisti, zní z opozice

Bratislava - Opoziční strany na Slovensku kritizovaly premiéra Roberta Fica za jeho projev během pátečních oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ve kterém Fico hovořil také o potřebě vybudování hráze proti progresivistickým a liberálním ideologiím a přirovnal je k rakovině. Zmíněné oslavy na hradě Devín v Bratislavě byly první veřejnou akcí, které se Fico zúčastnil od poloviny května, kdy se stal terčem atentátníka.


AfD ukazuje svou tvář. Cestu Orbána do Moskvy má za mírovou iniciativu

Německá krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD) označila páteční cestu maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy za "mírovou iniciativu". Uvedl to server Yahoo.


Přišel bez pozvání a vystřílel narozeninovou party. Městečko v Kentucky šokoval brutální čin

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky zbylo nejméně pět mrtvých, a to včetně střelce. Další tři lidé jsou zranění. Informují o tom média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si způsobil sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


Na někdejším nádraží v Bubenči se otevře volnočasové centrum

Praha - V bývalé nádražní budově v Praze-Bubenči se 28. srpna slavnostně otevře kulturní a volnočasové centrum Stanice 6. Bude to přesně na den deset let poté, co tam zastavil poslední vlak. Ve zrekonstruovaných prostorech nedaleko Stromovky vznikne multifunkční sál, galerie, bistro na peronu či půjčovna kol, pořádat se tu budou koncerty, výstavy, sportovní aktivity, debaty a různé komunitní akce. V radničním časopise Šestka o otevření centra...


Stará se o manželku na plicní ventilaci. Státu šetří statisíce, nemá za to nic

Někdejší sanitář Fakultní nemocnice Motol Martin Zelinka (46) se už sedm let doma stará o manželku Evu (44), která je na umělé plicní ventilaci. Státu svou péčí šetří statisíce, nemá za to ani korunu.


Výtvarník Petr Sís promluvil na festivalu v Boskovicích o začátcích v USA

Boskovice (Blanensko) - Klášterní sklep v Boskovicích na Blanensku dnes zaplnili návštěvníci besedy s výtvarníkem Petrem Sísem, který patří k nejúspěšnějším současným českým ilustrátorům a dlouhodobě žije ve Spojených státech. Sís promluvil o začátcích kariéry v USA, kde se původně zaměřoval na animované filmy. Prorazil však až s kresbami. Připomněl také svá díla, mezi nimi třeba knihu Nicky & Věra o dětech zachráněných před holocaustem. Zájem...


Odvrácená strana Tenerife. Ženu našli zohavenou v moři, mladý Brit záhadně zmizel

Mladý Brit volal přítelkyni, že se ztratil a nemá vodu. Od té doby ho nikdo neviděl. První díl seriálu o lidech, kteří zmizeli beze stopy.


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Kam v okolí Klatov? Na zříceninu hradu Pušperk a kostela svaté Markéty nebo na tvrz v Drslavicích

Město Klatovy je často označováno jako brána do Šumavy. Faktem je, že si ho lze zvolit jako výchozí bod do bližšího i vzdálenějšího okolí. To umí nabídnout nejen zajímavé přírodní scenerie, ale také historické pamětihodnosti. Pokud rádi chodíte po zříceninách, tak nedaleko Klatov je jich docela dost. Například hrad Pušperk nebo kostel svaté Markéty, po nichž zůstaly jen romantické ruiny.


Situace s odbavením zavazadel je stabilizovaná, uvedlo Letiště Praha

Praha - Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.


Lukašenkovi se udělalo na summitu SCO v Kazachstánu zle

Běloruský prezident Alexander Lukašenko během své nedávné návštěvy na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) v Kazachstánu onemocněl. Podle listu Moskow Times to uvedla televize Dožď s odkazem na informované zdroje. Stalo se tak 3. července, 1,5–2 hodiny po jeho příjezdu do Astany. Druhý den, když Lukašenko hovořil na summitu, vypadal bledý a mluvil nejistě, poznamenává kanál. Během akce se Bělorusko stalo členem SCO.


Soud poslal do vazby 55letého střelce, který podle policie zabíjel v Teplicích

Teplice - Soudce dnes poslal do vazby pětapadesátiletého střelce, který ve středu večer v Teplicích podle policie zabil o tři roky mladšího muže. Podlehl střelným zraněním. Střelce policisté zadrželi. Podnět vyšetřovatele k vzetí do vazby státní zástupce i soud akceptovali a obviněný byl umístěn do vazební věznice, uvedla dnes policie na síti X.


Vladimír Menšík svou chalupu koupil za 3500 korun. Udělal z ní luxusní letní sídlo

Legendární český herec a bavič Vladimír Menšík trávil každé léto na své chalupě poblíž České Lípy. Jak to v jeho prázdninovém sídle vypadalo a jaký byl chalupář?


Na dva lidi v Praze spadl při bouřce strom, jednoho vážně zranil

V pražském Braníku spadl dnes večer strom na dva lidi. Přibližně třicetiletý muž utrpěl vážné poranění hlavy a žena lehké poranění obličeje.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Narozeninová party se změnila v krveprolití. Mladík postřílel čtyři lidi, další zranil. Pak se zabil

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si spáchal sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


Stále více Rusů považuje případný jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný

Moskva - Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


K Babišově a Orbánově partě se přidá krajní pravice z Nizozemska. Wilders podpořil Ukrajinu

Krajně pravicová nizozemská Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse se přidá k nově vznikající frakci v Evropském parlamentu (EP) Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), kterou nedávno založila nacionálně konzervativní maďarská strana Fidesz, pravicově populističtí rakouští Svobodní a české hnutí ANO. Vstup dnes oznámila i euroskeptická nacionalistická Dánská lidová strana.


Maďarsko odůvodňuje zrušení schůzky Szijjártóa s Baerbockovou technickými důvody

Budapešť - Maďarsko zrušilo pondělní schůzku šéfa své diplomacie Pétera Szijjártóa s německou ministryní zahraničí Annalenou Baerbockovou v Budapešti z technických, nikoliv politických důvodů. Uvedlo to dnes podle agentury Reuters maďarské ministerstvo zahraničí. O zrušení naplánovaného jednání informovala v pátek německá diplomacie, která zároveň vyjádřila ohromení nad krokem Budapešti.


Rusové útočí po celé frontě, Ukrajince se snaží zatlačit hlavně u Pokrovska

Rusové stále aktivně útočí po celé frontové linii, své největší údery směřují na Lyman severozápadně od Luhanska a Pokrovsk západně u Doněcka. Podle sobotní zprávy ukrajinského generálního štábu se počet vojenských střetů podél frontové linie zvýšil na 83, uvedla agentura Unian. Rusko hlásí dobytí ukrajinské vesnice Sokil.


V katedrále v Linci vystavili sochu Pany Marie rodící Ježíše. Horlivý katolík ji uřízl hlavu

Katedrála Panny Marie v Linci vystavila v minulých dnech poněkud kontroverzní sochu rodící Panny Marie v rámci projektu ukazující mimo jiné rovnost pohlaví. Plastice v pondělí neznámý člověk odřízl hlavu. K činu se anonymně přiznal jeden rakouský katolík. Začal sice rozřezáváním trupu, ale kvůli hlasitosti nakonec přistoupil jen k oddělení hlavy. Píší o tom rakouská média.


Biden v bublině osudovosti? Vsugeroval si, že musí být dál prezident, míní amerikanista Lepš

Americký prezident Joe Biden žije v bublině osudovosti, že má být prezidentem i v příštím volebním období, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS amerikanista Jakub Lepš. Podle něj budou v demokratické straně sílit tlaky, aby odstoupil. Komentátor Roman Joch se nicméně domnívá, že jeho nominace je téměř jistá.


Británie bude dál podporovat Ukrajinu


Naděje na klid zbraní v Gaze: Hamás slevil ze svých požadavků, izraelské zdroje mluví o „šanci“

Palestinské hnutí Hamás slevilo ze svého požadavku, aby se Izrael nejprve zavázal k eventuálnímu uzavření trvalého příměří, než podepíše dohodu o klidu zbraní. V sobotu o tom informovala agentura Reuters, podle jejíchž zdrojů Hamás přijal americký návrh na pokračování rozhovorů o příměří. Izraelské zdroje obeznámené s průběhem jednání v Dauhá nyní hovoří o „skutečné šanci“ na uzavření příměří.


Tragická smrt mladého cyklisty při závodech: Nepřežil pád při sjezdu z nejvyšší hory Rakouska

Norský cyklista André Drege přišel o život v sobotní královské etapě závodu Kolem Rakouska. Pětadvacetiletý jezdec stáje Coop-Repsol spadl podle informací pořadatelů, na které se odvolal portál laola1.at, ve sjezdu z Grossglockneru a následkům zranění podlehl. Další podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy.


Starmer po prvním zasedání vlády opět slíbil nový a nesobecký způsob vládnutí

Londýn - Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Biden klopýtá, první dáma fotí pro módní časopis. „Lpí na moci, bez ohledu na naši záhubu,“ zuří Američané

Po nepovedené debatě prezidentských kandidátů se americká média přou o tom, zdali by neměla z voleb odstoupit stávající hlava státu. A právě v nejhorších chvílích kampaně Joea Bidena se na titulní stránce proslulého módního časopisu objevuje jeho manželka, první dáma Jill Bidenová. Bezprostředně po zveřejnění titulní strany s krátkým citátem Bidenová se na první dámu snesla vlna kritiky. A to nejen za načasování, styl oblečení na obálce, ale...


Ruské ostřelování zabilo v Chersonské oblasti tři civilisty, uvedla Ukrajina

Kyjev - Ruské ostřelování během dnešního dne zabilo v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny tři civilisty. Podle agentury Reuters to uvedly ukrajinské úřady. Stalo se tak na dvou místech v okolí správního střediska Chersonu. Oblast se podařilo Ukrajině dobýt téměř celou nazpět, ruská armáda však na toto území stále útočí.


Na Kutnohorsku po nárazu auta do stromu zemřelo dítě, další dva zranění

Starkoč (Kutnohorsko) - Po nárazu osobního auta do stromu u obce Starkoč na Kutnohorsku dnes odpoledne zemřelo dítě, řidička a druhé dítě z auta utrpěly středně těžká zranění. Na místo letěl vrtulník záchranné služby z Hradce Králové. Silnice I/17 je nyní kvůli vyšetřování nehody uzavřená, řidiči musí použít objízdnou trasu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a záchranné služby.


Tragický pád ve sjezdu. Norský cyklista (†25) v Rakousku zemřel

Norský cyklista André Drege přišel o život v dnešní královské etapě závodu Kolem Rakouska. Pětadvacetiletý jezdec stáje Coop-Repsol spadl podle informací pořadatelů, na které se odvolal portál laola1.at, ve sjezdu z Grossglockneru a následkům zranění podlehl. Další podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy.


Rusko je středověký stát, říká Mark Galeotti

Když vůdce ruské žoldnéřské wagnerovské skupiny Jevgenij Prigožin ohlásil pochod na Moskvu s cílem sesadit ministra obrany Sergeje Šojgua a náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova, vypadalo to na zásadní krizi ruského státu. Pak ale vzpoura skončila stejně náhle, jako začala. Podle dohody, kterou údajně vyjednal běloruský prezident Alexandr Lukašenko, wagnerovci dostali imunitu za vzpouru a za to se mohli stáhnout do Běloruska. Svět si...


Vlámský zájem se připojuje k Patriotům pro Evropu

Belgická strana Vlámský zájem se připojí k Patriotům pro Evropu (Patriots for Europe), nové plánované frakci v Evropském parlamentu. Uvedl to v sobotu večer web vlámské veřejnoprávní stranice VRT. „S hrdostí chceme být součástí této politické rodiny. Spojuje nás láska k našim lidem a rozmanitosti evropských národů. Společně můžeme zajistit, že naši lidé budou v Evropě opět na prvním místě,“ uvedl podle Vrt.be předseda strany Tom Van Grieken....


NATO představí na summitu ve Washingtonu plán "mostu k členství" pro Ukrajinu

Spojenci NATO představí na nadcházejícím summitu ve Washingtonu plán "mostu k členství" pro Ukrajinu a oznámí kroky na posílení ukrajinské protivzdušné obrany, informovala agentura Reuters s odkazem na vysoce postaveného amerického činitele.


V pražských Řepích zasahovala policie se samopaly. Někdo tam střílel

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Múza Felixe Slováčková obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


„Francie Francouzům“ i „rasisto“. V zemi stoupá napětí, štáb Primy natočil incident na ulici

Francouzi budou již v neděli rozhodovat v druhém kole parlamentních voleb o budoucnosti své země. V prvním kole výrazně zvítězila lepenstická nacionalistická strana Národní sdružení (RN) vedená Jordanem Bardellou. Vládnoucí politici dělají vše možné, aby ji zastavili. Dusnou atmosféru v zemi zachytil štáb CNN Prima NEWS v městečku Meaux východně od Paříže.


Čínské vesmírné zbrojení může vést až ke střetu s USA, tvrdí analýza

Čínská militarizace vesmíru může vést až k vojenské eskalaci se Spojenými státy. Tvrdí to zpráva amerického think tanku RAND Corporation, který k tomuto závěru dospěl na základě analýzy čínských zdrojů. Peking je nyní schopen podstupovat daleko větší riziko konfrontace s Američany ve vesmíru.


Tusk zesměšnil Orbána po jeho setkání s Putinem

Polský premiér Donald Tusk se na sociálních sítích dotázal, zda se někdo cítí bezpečněji po setkání maďarského premiéra Viktora Orbána s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.


Medvědi zmizí z hradů a zámků. Někteří do Německa, osud dalších je ale nejasný

Představitelé Národního památkového ústavu (NPÚ) plánují do roku 2030 přesunout medvědy z hradních příkopů do vhodnějších prostředí. Tento krok je podle památkářů reakce na legislativní změny a moderní trendy v chovu šelem. Deník přibližuje nejen důvody ke změně, ale také třeba pohled zástupců obcí, kterých se dotkne.


Panika na festivalu v Jihlavě: Při tlačenici se zranilo 12 lidí

Na festivalu v Jihlavě se při tlačenici v noci na neděli zranilo nejméně 12 lidí. Lidé v panice opouštěli areál, když se začala prohýbat střecha nafukovacího stanu, informovala policie na síti X.


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Nejbezpečnější způsob přepravy dětí na kole je ve vozíku za kolem

Praha - Nejbezpečnější a nejkomfortnější způsob přepravy dětí na kole je ve vozíku taženém za kolem. Dítě je ve vozíku připoutáno a od vnějších vlivů ho chrání pevná konstrukce. ČTK to řekla metodička dopravní výchovy z Týmu silniční bezpečnosti Markéta Novotná. Při jízdě s vozíkem je podle ní nutný výběr vhodného terénu s kvalitním povrchem mimo hustý silniční provoz.


V Českém Švýcarsku dosejí druhově méně pestré louky sesbíranými semeny

Srbská Kamenice (Děčínsko) - Správa národního parku České Švýcarko doseje druhově méně pestré louky semeny sesbíranými v jiných lokalitách. Přebytky nabídne místním zemědělcům, kteří si tak budou moci své louky také zpestřit. ČTK to řekl mluvčí správy parku Tomáš Salov.