KDO JE ZRZKA ANETA, KTERá PRACUJE S BABIšEM? POZNAL JI NáHODOU, SAMA SE MU NABíDLA

Po prezidentských volbách se sociální sítě Andreje Babiše výrazně proměnily. Stojí za tím mimo jiné i mladá zrzka Aneta Zicklerová. Spolu dělali různá videa, od skákání na gymnastickém míči se seniorkami v tělocvičně až po hovory s kohoutem na stole. Kdy se Babiš a Zicklerová seznámili a jak se dostala až na post jeho blízké spolupracovnice?

Obměna marketingového týmu Andreje Babiše v loňském roce není žádným tajemstvím. Odešel jeho někdejší mluvčí Vladimír Vořechovský, dlouholetá pravá ruka Tünde Bartha i Marek Prchal, který se staral o Babišovy sociální sítě, Facebook a Twitter. Na jeho propagaci v rámci sociálních sítí byly tyto změny rychle rozpoznatelné, především na Instagramu a TikToku. Politik najednou nechal sledující více nahlížet do svého soukromí, obsah začal být více ‚uvolněný‘. Objevilo se také několik virálních videí, například s kohoutem, která potvrzují, že záměr týmu zafungoval.

Další velkou změnou v osobním životě Andreje Babiše pak byl rozchod s manželkou Monikou, který oznámili v druhé polovině dubna. Aneta Zicklerová, která má na starost sociální sítě Andreje Babiše a má tak k němu velmi blízko, se proto stala terčem domněnek, že by mohla s politikem něco mít. Redakce Prima Ženy je také oslovila s prosbou o vyjádření, ale ani jeden z nich zatím nereagoval.

Seznámili se náhodou

Aneta Zicklerová podle zdrojů Deníku N začala u Babiše pracovat už před senátními a komunálními volbami v roce 2022. S Babišem se přitom prý seznámila svým způsobem náhodně, uvedly zdroje z ANO. Došlo k tomu na nějakém setkání, kde mu popsala, že umí pracovat s Instagramem. „Takhle Babiš funguje, mluví s lidmi a reaguje na ně, to byl i Anetin případ,“ popsal další zdroj. Postupně se ale ukázalo, že to se sociálními sítěmi umí a začala se zapojovat čím dál víc.

„Aneta ale dělá jen Babiše,“ shodlo se hned několik lidí. „Začala mu dělat téměř veškerý obsah na sítě, v podstatě to převzala po Markovi Prchalovi. Videa, slepice a další věci, to dělají spolu. Má nápady a Babišovi se to líbí,“ popsal jeden z nich.

Aneta Zicklerová je matkou syna

Jak zjistil deník Blesk, Aneta Zicklerová se provdala do rodiny z Lomnice nedaleko Sokolova a se svým mužem má syna. Jejím tchánem byl Josef Zickler, bývalý předseda nacionalistického hnutí Řád národa – Vlastenecká unie, který zemřel v roce 2021.

Jak uvádí Blesk, před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2017 Zickler spolupracoval i s kontroverzním a xenofobním zpěvákem Tomášem Ortelem. Byl také velmistrem Řádu strážců koruny a meče, který v roce 2018 slavil sto let vzniku Československa 20. dubna, tedy na narozeniny Adolfa Hitlera. Československo přitom začalo existovat v říjnu 1918. Zickler se rovněž netajil tím, že by uvítal návrat povinné vojny o délce šest měsíců. „V životě by mě nenapadlo, že mi základní vojenská služba, konkrétně protichemická příprava, dá výborný základ pro dnešní život. Čekám, že v budoucnu použiju další dovednosti z vojny. Maskování, zakopávání, přežití, střelba,“ napsal na Facebooku v době pandemie.

Jana Zicklerová, žena Josefa Zicklera, je sportovní trenérka, která na svých sociálních sítích sdílí mimo jiné zážitky z různých adrenalinových sportů a má několik psů.

Podívejte se na komentář k rozvodu Babišových:

2024-04-28T06:05:39Z dg43tfdfdgfd