Trending:


Těhotenství Kopřivové zmátlo fanoušky. Kráska otce dítěte tají, lidé posílají gratulace jejímu ex Dubovickému

Veronika Kopřivová oznámila, že je v požehnaném stavu. O identitě otce však mlčí jako hrob, a i proto rozjeli sledující četné spekulace. Někteří už dokonce začali gratulovat i jejímu bývalému partnerovi Miroslavu Dubovickému. Ten však všechny rázně setřel.


Epidemie žloutenky na Slovensku: Pacientů už je příliš mnoho, Prešov volá o pomoc

Slovensko se potýká s epidemií obávané nemoci. Prešovskou nemocnici zaplnili pacienti se žloutenkou v takové míře, že lůžková kapacita je naplněná. Informoval o tom deník SME. Nemocnice proto požádala o pomoc další zdravotnická zařízení.


Biden: Byla chyba označit Trumpa za terč

Americký prezident Joe Biden v pondělí prohlásil pro televizi NBC News, že udělal chybu, když minulý týden použil výraz "terč" ve spojitosti s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Dále uvedl, že otázky ohledně jeho věku jsou oprávněné.


Tragický konec vyjížďky na šlapadle. Peter se po pádu do vody utopil před zraky svého bratra

Velká tragédie se odehrála v neděli odpoledne ve městě Komárno na Slovensku. Osmačtyřicetiletý Milan si na slepém rameni řeky Váh vyrazil na šlapadle se svým o tři roky mladším bratrem Peterem, který náhle spadl do vody, z níž se již nevynořil. Hasiči ho později vytáhli bez známek života, napsal deník Nový Čas.


Nejskandálnější císaři starověkého Říma

Odkaz starověkého Říma lze jen stěží podcenit. Nebýt Římanů, náš kalendář, jazyky a právní systémy by byly zcela jiné. Když k tomu připočteme jejich technické dovednosti a praktiky demokracie (až do doby císařství), získáme zdaleka nejvyspělejší civilizaci starověkého světa. Ale to samozřejmě není jediná věc, kterou se starověký Řím proslavil. Příběhy o zvěrstvech, zhýralostech a krutostech jeho císařů jsou přinejmenším stejně legendární. Jsou však pravdivé? Hrál Nero skutečně na loutnu, zatímco město hořelo? Opravdu Caligula jmenoval koně konzulem? Objevte více o nejskandálnějších císařích starověkého Říma v této nové galerii.


Na sever Moravy a do Slezska mohou odpoledne dorazit silné bouřky

Praha - Během dnešního odpoledne a večera se mohou na severní Moravě a ve Slezsku objevit silné bouřky s přívalovými srážkami, nárazovým větrem a menšími kroupami. Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na bouřky platí pro celý Moravskoslezský kraj a pro Jesenicko a Šumpersko v sousedním Olomouckém kraji, a to od poledne do 19:00. Téměř na celém území Moravy a Slezska dnes mohou teploty vystoupat ke 33 stupňům, v Čechách...


Vrabel podal ústavní stížnost proti peněžitému trestu za šíření poplašné zprávy

Brno - Pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrabel podal ústavní stížnost proti rozsudku, podle kterého se dopustil šíření poplašné zprávy. Tvrdil, že Česko plánuje použít jaderné zbraně proti Rusku a vstoupit do války. Dostal za to peněžitý trest 10.000 korun. Podání stížnosti je patrné z justičních databází. Ústavní soud zatím o stížnosti nerozhodl, uvedla jeho mluvčí Kamila Abbasi. Soudcem zpravodajem se podle rozvrhu práce stal jeden...


Hnutí Duha zahájilo poznávací exkurze do divoké přírody v České republice

Praha - Lidé se do konce letních prázdnin mohou účastnit naučných exkurzí, které organizuje již po pětadvacáté ekologické Hnutí Duha. Již přihlášené účastníky čeká například výprava do Národního parku České Švýcarsko, který se vyrovnává s následky velkého požáru před dvěma lety. Nebo se vydají do rezervace Jizerskohorských bučin, divokých bukových lesů, které se před třemi lety staly první a prozatím jedinou přírodní památkou UNESCO v Česku....


Lidové noviny končí! V tištěné podobě přestanou vycházet na konci prázdnin

Skupina Mafra ke konci srpna přestane vydávat tištěné Lidové noviny (LN). Zpravodajský web Lidovky.cz zůstane a jeho obsah se rozšíří, zejména o názorové příspěvky. Sobotní příloha LN s názvem Orientace bude od září součástí deníku Mladá fronta DNES. V tiskové zprávě o tom dnes informoval vydavatelský dům.


Policie vyšetřuje nález dvou mrtvých u domů v obci na Sokolovsku

Policie se od úterního dopoledne zabývá nálezem dvou mrtvých osob se střelnými poraněními na pozemcích svých rodinných domů v obci Šabina na Sokolovsku. Případ si převzali kriminalisté.


Předsedkyní EP je opět Roberta Metsolaová, rozhodli poslanci

Štrasburk - Předsedkyní Evropského parlamentu se dnes opět stala maltská europoslankyně Roberta Metsolaová z frakce Evropské lidové strany (EPP). Zvolena byla na dva a půl roku trvající funkční období na první schůzi europarlamentu v jeho novém složení po červnových volbách. Hned v prvním kole tajné volby získala 562 hlasů z 623 odevzdaných platných volebních lístků.


AP: Ze sklepa na bojiště - ukrajinské startupy nasazují levné drony

Kyjev - Ukrajina se potýká s nedostatkem lidské síly, obrovskou přesilou a nerovnoměrnou mezinárodní pomocí. Doufá ale, že strategickou výhodu proti Rusku najde v opuštěných skladech nebo ve sklepích továren. Ve stovkách tajných dílen vznikl ekosystém laboratoří, které využívají inovace k vytvoření armády robotů. Ti mají zabíjet ruské vojáky a chránit zraněné Ukrajince na frontě i mimo ni, píše agentura AP.


Politico: Kandidát na viceprezidenta J.D. Vance vyvolává v Evropě obavy

Milwaukee (USA) - Druhého prezidentství Donalda Trumpa a jeho důsledků pro americkou zahraniční politiku se obává velká část Evropy, píše server Politico. Po pondělním republikánově oznámení, že si jako svého viceprezidentského kandidáta vybral senátora J.D. Vance jsou spojenci ještě nervóznější z toho, že by USA mohly přerušit pomoc Ukrajině a ustoupit od dalších transatlantických priorit.


Opoziční vůdkyně Cichanouská apeluje, aby Západ neopouštěl Bělorusko

Varšava/Vilnius - Běloruská opoziční vůdkyně Svjatlana Cichanouská varovala, že po rusko-ukrajinské válce by se Západ mohl spokojit s vymaněním Ukrajiny z ruského vlivu a přenechat Bělorusko ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který je nejbližším spojencem vůdce autoritářského režimu v Minsku Alexandra Lukašenka. Cichanouská to uvedla v rozhovoru poskytnutém polskému listu Rzeczpospolita.


V čele europarlamentu pokračuje Roberta Metsolaová

Evropský parlament (EP) zvolil v úterý ve Štrasburku Robertu Metsolovou z Evropské lidové strany (EPP) za svou předsedkyni, uvedl server Politico.


Kdo zemřel na hradě Windsor?

O významných úmrtích v Buckinghamském paláci jsme psali již dříve a nyní je čas přesunout se z hlavního města na západ - do Windsoru. Poslední osobou, která v královském sídle zemřela, byl v roce 2021 princ Philip, vévoda z Edinburghu, ale ve Windsoru vydechlo naposledy mnohem více lidí. Prohlédněte si následující galerii a seznamte se s tím, kdo na hradě Windsor zemřel.


Trump si vybral svého viceprezidenta


Atentát na Trumpa: Proč byla střecha bez policie? Střelec mezeru složek vytušil

Americké úřady zahajují po atentátu na bývalého prezidenta a republikánského kandidáta na znovuzvolení Donalda Trumpa sérii vyšetřování. Všechna budou prověřovat rozhodování tajné služby o organizaci ochrany předvolebního mítinku a možné chyby ve spolupráci s místní policií. Musí zjistit, kde vznikla bezpečnostní mezera, kvůli které se útočník dostal do budovy, ze které střílel.


Trump je připraven zprostředkovat mír na Ukrajině, píše Orbán. Varuje, že se válka vyostří

Po svém případném vítězství v amerických prezidentských volbách je Donald Trump připraven okamžitě se zasadit o mír na Ukrajině, napsal v dopise lídrům Evropské unie maďarský premiér Viktor Orbán. V textu adresovaném šéfovi unijních summitů Charlesi Michelovi také Orbán bez bližších podrobností tvrdí, že rusko-ukrajinský konflikt se v blízké budoucnosti radikálně vyostří.


Trump přišel na sjezd Republikánské strany s obvázaným uchem, sklidil ovace

Milwaukee (USA) - Bývalý americký prezident Donald Trump se poprvé od sobotního pokusu o atentát objevil na veřejnosti. Před delegáty sjezdu své Republikánské strany v pondělí místního času předstoupil s obvazem kolem pravého ucha, které zasáhl střelec na předvolebním mítinku v Pensylvánii. Přítomní ho odměnili ovacemi vestoje, uvedla agentura Reuters.


Ruského plynu v prvním pololetí proudilo do EU o čtvrtinu více než před rokem

Moskva/Katar - Objem zemního plynu, který Rusko potrubím vyváží do zemí Evropské unie, se v prvním pololetí meziročně zvýšil o 24 procent. Vyplývá to z červencové zprávy, kterou v pondělí zveřejnila organizace zemí vyvážejících plyn (GECF). Spotřeba plynu v EU klesá.


Evropa suverénních xenofobů. SPD a ANO přikryly extremismus svých spojenců

KOMENTÁŘ. Jeden před několika lety nedokázal v živém televizním vysílání odsoudit holokaust, druhý přišel o poslanecký mandát kvůli rasistickým protiromským výrokům. Slovenský krajně pravicový výsadek v Evropském parlamentu ve složení Milan Uhrík a Milan Mazurek ukazuje, s kým vším jsou aktuálně ochotné spolupracovat a co všechno ochotné ignorovat takzvané „vlastenecké“ politické strany, včetně českých SPD či ANO. Příkladů


Trump je génius okamžiku. Experti popsali dva nové symboly, které reakcí po střelbě získal

Exprezident Donald Trump udělal krátce poté, co byl postřelen, z hlediska politického marketingu všechno správně, uvedl expert Tomáš Buzek. Svou reakcí podle něj získal dva nové marketingové symboly, které bude moci dále využít v kampani. S tím souhlasil i odborník na politický marketing Petros Michopulos, který amerického exprezidenta díky jeho reakci popsal jako „génia okamžiku“.


Frakce Patriotů pro Evropu se podle tisku pře kvůli italskému generálovi

Štrasburk - Nová frakce v Evropském parlamentu Patrioti pro Evropu se pře o italském generálovi Robertovi Vannaccim, který by se měl stát jedním z místopředsedů klubu. Jmenování europoslance zvoleného za Ligu vnímá jako problém francouzské Národní sdružení (RN), které má v klubu nejsilnější zastoupení, píší dnes deníky La Stampa a Corriere della Sera. Zástupci francouzské strany Vannaccimu vyčítají některé jeho předchozí výroky.


Jsem starý. Ale zatraceně bystrý, prohlásil o sobě Joe Biden

Americký prezident Joe Biden znovu odmítl pochybnosti ohledně své schopnosti ucházet o znovuzvolení. V rozhovoru se stanicí NBC se označil za "zatraceně bystrého", dotazy na svůj věk má ale za legitimní. V debatě se chce s Donaldem Trumpem znovu utkat v září.


Česko vyšle do Bulharska dva vrtulníky na pomoc s hašením lesního požáru

Praha - Česká republika vyšle do Bulharska dva vrtulníky s bambivaky, které pomohou při boji s rozsáhlým lesním požárem ve Starozagorské oblasti. Odletí ve středu ráno. Ještě dnes mají do balkánské země vyrazit pozemní cestou také dva letečtí záchranáři na střídání a podpůrný tým záchranného útvaru hasičů se dvěma velkokapacitními nádržemi, které mohou sloužit k plnění vaků na vodu nebo jako retenční nádrže na špatně dostupných místech. ČTK o...


Nebezpečná klíšťata číhají na své hostitele vysoko v korunách stromů: Mýtus, který si sami přiživujeme

Klíště už navštívilo snad každého z nás. Tento roztoč je velmi nebezpečný, neboť se jedná o přenašeče infekčních chorob. Záměrně se proto vyhýbáme vysoké trávě. Mnozí z nás však panikaří i pod vzrostlými stromy. Je taková panika nutná?


Evropou proudí drogy s nacistickou orlicí, producenti to berou lehkovážně. Co jim hrozí?

Kriminalisté napříč evropskými státy zaznamenávají čím dál větší výskyt drog, které na sobě nesou nacistické symboly. Experti varují, že se v souvislosti s nárůstem sympatizantů krajní pravice mezi mladými lidmi nemusí jednat o nahodilý úkaz. Píše o tom web Vice. A co v Česku? Mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová pro CNN Prima NEWS uvedla, že se u nás policisté s fenoménem „ideologických“ drog nesetkali.


Shannen Doherty den před smrtí řešila rozvod. Z posledních sil chtěla uzavřít kapitolu

Rodinu, kolegy i fanoušky zarmoutila o víkendu zpráva, že Shannen Doherty ve věku 53 let prohrála boj s rakovinou. V posledních letech se kromě zákeřné nemoci potýkala také s faktem, že muž, který jí měl být oporou, ji podváděl a sváděl s ní soudní boj o podporu, kterou po něm žádala vyplácet. Poslední den před smrtí se herečka rozhodla tuto záležitost definitivně uzavřít.


Bouřky jsou po 33 °C vedrech zpět: Na Moravě a ve Slezsku hrozí i s kroupami. Sledujte radar Blesku

Do Česka se opět přiženou bouřky a budou hrozit po celý týden, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle předpovědi hrozí nejhorší bouřky dnes, od středy by se situace měla zlepšit. Nejvyšší teploty se očekávají na Moravě, kde bude až 33 °C, meteorologové kvůli horkům vydali výstrahu. Nezapomeňte sledovat radar Blesku.


Zakázaná místa na světě, která nesmíte navštívit

Je těžké si představit, že na světě existuje spousta míst, která lidé nesmějí navštívit. Pokud nejste výzkumník, vědec nebo vojenský důstojník, jsou některá z těchto míst pro širokou veřejnost přísně zakázána, což jim dodává další vrstvu tajemství. Existují historická místa, která jsou tak křehká, že je člověk může snadno poškodit, a také některá vážně nebezpečná místa, která by se mnozí z nás báli navštívit. Podívejte se na tato nesmírně fascinující a zakázaná místa, od ostrova zamořeného hady až po trezor ukrývající zvláštní tajemství. Klikněte na!


Jak se v Rusku mluví o Ukrajině? Vláda už nepopírá ztráty, hovoří se o válce

Válka na Ukrajině trvá už dva a půl roku a její dopady na ruský jazyk a literaturu jsou značné. Zatímco provládní organizace vytvářejí propagandistické materiály, kritici režimu se bojí vyjádřit své názory dokonce i v soukromí, uvedl server Hindustian Times.


Biden po pokusu o atentát přiznal chybu ve vztahu k Trumpovi

Americký prezident Joe Biden v pondělí prohlásil pro televizi NBC News, že udělal chybu, když minulý týden použil výraz "terč" ve spojitosti s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Dále uvedl, že otázky ohledně jeho věku jsou oprávněné.


Ostré diskuze o metodách Plaváčka: Někteří rodiče ho brání, další mluví o týrání

Desítky lidí reagovaly na nedávný článek Deníku o sporu kolem plaveckých kurzů organizovaných Plaváčkem. Plno z nich pod oficiálním příspěvkem na facebookových stránkách regionálních Deníků uvedlo, že mají s kurzy dobrou zkušenost. Zároveň se ozvali i ti, kteří metody kritizují. Spor, kdy asi čtyři tisíce lidí podepsaly kritický otevřený dopis adresovaný provozovatelce kurzů, se vede především o to, zda je vhodné potápět děti bez upozornění.


Propad důvěry Čechů v armádu se zastavil. Teď jí věří 70 procent občanů

Propad důvěry Čechů v armádu se podle agentury STEM zastavil. V současné době jí věří 70 procent občanů, což je o osm bodů více než letos v lednu, kdy měla nejnižší důvěru od roku 2008. O čtyři body na 74 procent přibylo i lidí důvěřujících policii. Vyplynulo to z červnového zjištění agentury STEM. Podle ní se bezpečnostní složky zároveň těší mezi vybranými institucemi nejvyšší důvěře veřejnosti.


Ekologický kolaps Velikonočního ostrova je legendou neprávem. Nestal se, vědci jen špatně počítali

Ekologický kolaps Velikonočního ostrova je legendou neprávem. Nestal se, vědci jen špatně počítali . Historické zprávy, jako například zprávy holandského kapitána Jacoba Roggeveena, který se s ostrovem poprvé setkal o Velikonoční neděli v roce 1722, odhadují počet obyvatel na dva až tři tisíce. Obdivoval obří sochy moai, i když se mylně domníval, že jsou z hlíny.


Gesto, které se zvrtlo. „Tichá liška” v Německu dříve uklidňovala školáky, teď symbolizuje extrémisty

Snad každé dítě, které v Německu navštěvuje školu či školku, se už setkalo s gestem známým jako tichá liška. Neverbálnímu znaku, který vybízí k tichosti a pozornosti, ale ve spolkové republice zvoní umíráček. Tichá liška se totiž až příliš podobá takzvanému vlčímu pozdravu, symbolu tureckého extrémně pravicového hnutí Šedí vlci. Severoněmecké Brémy se proto s liškou jako první spolková země rozhodly rozloučit a o zákazech se debatuje také v...


Fiala: Česko bude podporovat Ukrajinu v boji proti ruské agresi, zaměřuje se ale i na její obnovu

Česká republika bude nadále podporovat Ukrajinu v boji proti ruské agresi a zároveň se zaměřuje na její obnovu, uvedl premiér Petr Fiala (ODS) na začátku druhého společného zasedání české a ukrajinské vlády. Fiala také zdůraznil podporu Ukrajiny v přístupových jednáních k Evropské unii a NATO. Ukrajinský premiér Denys Šmyhal očekává, že jednání přinese posílení obranné a průmyslové spolupráce mezi oběma zeměmi a také otázku zabavení ruského...


Co kdyby Spojenci druhou světovou válku prohráli?

Hypotetické vítězství Osy ve druhé světové válce se stalo námětem mnoha beletristických děl, včetně několika knih. Co by se však pravděpodobně stalo se světem, kdyby Spojenci válku prohráli? Co by následovalo poté, co by nacistické Německo vyhlásilo vítězství? V této galerii prozkoumáme hypotetické scénáře ve světě, kde by se vlády ujala Třetí říše. Klikněte a zjistěte, co by se mohlo stát s národy a jejich obyvateli na zeměkouli.


Pavel ve čtvrtek přijme Jurečku, jednat budou o dávkách či zákoníku práce

Praha - Prezident Petr Pavel ve čtvrtek odpoledne přijme vicepremiéra a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku (KDU-ČSL). Jednat budou o navrhovaném sloučení sociálních dávek, zákoníku práce nebo rozpočtu resortu na příští rok, uvedl dnes na webu odbor komunikace prezidentské kanceláře.


Milá holka Zagorová a kůl v plotě. Před 35 lety přednesl Jakeš nezapomenutelný projev

Generální tajemník komunistické strany se po projevu v Červeném Hrádku stal nechtěnou komediální hvězdou druhé poloviny roku 1989.


Výbuch propan-butanu v domě na Brněnsku. Dva lidé jsou v kritickém stavu, zasahoval vrtulník

Dva lidé během úterního dopoledne utrpěli těžká zranění při výbuchu propan-butanu v rodinném domě v Moravských Knínicích na Brněnsku. Škoda předběžně dosahuje 800 tisíc korun, uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Na neštěstí upozornil web Novinky.cz.


FOTO: Deset ukrajinských ministrů jedná v Praze s českou vládou

Česká republika bude dál podporovat Ukrajinu v jejím boji proti ruské agresi a současně myslí na její rekonstrukci, uvedl premiér Petr Fiala (ODS) v úvodu úterního druhého společného zasedání české a ukrajinské vlády. Zmínil i podporu Ukrajiny v přístupových jednáních k Evropské unii a Severoatlantické alianci. Na zasedání vlád přijelo do Prahy deset ukrajinských ministrů.


Putin má strach o život? U svého sídla nechal rozmístit protivzdušnou obranu

Na ostrově Riabinovyj, který leží 3,7 kilometru od rezidence ruského prezidenta Vladimira Putina v národním parku Valdaj, byl instalován další systém protivzdušné obrany Pancir-S1. Upozornil na to server Rádia Svobodná Evropa (RFE/RL) na základě satelitních snímků pořízených 6. května letošního roku.


Požáry v Bulharsku: Plameny a dým vyděsily turisty i na pobřeží Černého moře. Pomoc vyšlou i Češi

Tropické teploty přesahující 35 °C zasáhly tento týden Bulharsko, jeden z oblíbených dovolenkových cílů Čechů. Varna i dnes hlásí pokračování veder, v dalším velkém centru na pobřeží Černého moře Burgasu očekávají tento týden až 38 °C. S letním parnem však přišly i problémy s lesními požáry. Mohutná černá oblaka se vznášejí z lesů ve Varně. Situaci na místě komplikuje i vítr, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka pro Blesk.cz v pořadu Epicentrum a...


Trumpova šance a „zlý muž“, hodnotí výběr viceprezidenta Zaorálek. Svoboda zmínil klady

Zlý muž. Těmito slovy popsal v pořadu 360° na CNN Prima NEWS bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (SOCDEM) Jamese Davida Vanceho, kterého si jako svého viceprezidenta vybral kandidát do Bílého domu Donald Trump. Další exšéf resortu Cyril Svoboda (KDU-ČSL) považuje prosazování Vanceho za správné.


„Trumpova“ kryptoměna po atentátu strmě vylétla. Trhy střelba vůbec nevyděsila

Sobotní pokus o atentát na exprezidenta Donalda Trumpa světovými trhy zásadně nepohnul. Podle CNN investoři nadále většinově počítají s tím, že volby vyhraje. Kryptoměna spojená s hnutím politika však zaznamenala nečekaný nárůst.


Letiště Praha má zase co vysvětlovat. Zavazadla vykládali hasiči

Problémy pražského letiště s odbavením zavazadel během vrcholu letní turistické sezóny zjevně pokračují. Do akce se totiž dostali i letištní hasiči, zároveň pomáhají i další zaměstnanci, kteří běžně mají na starosti jiné činnosti. Zástupci letiště tak mají co vysvětlovat.


Europoslanci nastoupili do práce. Začala první schůze Evropského parlamentu

V úterý krátce po 10:00 začala ve Štrasburku ustavující plenární schůze Evropského parlamentu (EP) pro období 2024-2029. Po zahájení proběhne volba předsedy EP, uvedla EU na svém webu.


Soud v Břeclavi rehabilitoval rakouského rybáře zastřeleného za komunismu

Břeclav - Okresní soud v Břeclavi dnes nepravomocně rozhodl o soudní rehabilitaci rakouského rybáře Waltera Wawry. Devětadvacetiletého muže zastřelili v roce 1956 českoslovenští pohraničníci, když společně s dalším rybářem Karlem Benediktem v oblasti těžko přehledného soutoku Dyje a Kyjovky překročili hranici. Zemřel také Benedikt. O rehabilitaci usiloval syn zastřeleného, jemuž byly v té době čtyři roky. Pohraničníci Wawru zastřelili jako...