IZRAEL BOMBARDUJE „POSLEDNí BAšTU HAMáSU“. PALESTINCI HLáSí PřES 20 MRTVýCH, VčETNě žEN A DěTí

Izraelské bombardování ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo mnohé další, informovali podle agentury Reuters místní zdravotníci. Palestinské zdroje hlásily také vzdušné údery na dva domy ve městě Gaza na severu Pásma, po nichž zůstalo několik mrtvých a zraněných.

Reuters ve své zprávě žádné podrobnosti o zabitých neuvedl. Podle televize Al-Džazíra palestinská média hlásila, že mezi mrtvými byly ženy a děti. Izraelská armáda se k incidentům zatím nevyjádřila.

K TÉMATU: Netanjahu by se měl stydět, říká mladík unesený Hamásem. Psychologická válka, tvrdí Mikulecký

Podle palestinské agentury Wafa zemřelo při náletech v Rafáhu a ve městě Gaza nejméně 22 lidí. Al-Džazíra sdílela na sociálních sítích video, které podle ní ukazuje evakuaci zraněného muže z jednoho ze zasažených domů v oblasti. Na místě zemřeli čtyři lidé včetně dvou žen a dítěte, uvedla.

Izrael v Gaze pokračuje v tažení proti teroristickému hnutí Hamás a dalším palestinským ozbrojencům, které začalo po útoku Hamásu na izraelské území ze 7. října. Údery v Rafáhu přicházejí na pozadí sílících obav z rozsáhlejší izraelské operace v tomto městě, které Izrael označuje za poslední baštu Hamásu a které se po vypuknutí války stalo útočištěm statisíců uprchlíků ze severnějších částí Gazy.

Podle místních úřadů izraelská armáda každý den zabíjí desítky Palestinců a od počátku války jich zabila přes 34 tisíc. Tato bilance nerozlišuje mezi civilisty a ozbrojenci. Izrael tvrdí, že od začátku své ofenzivy zabil nejméně 10 tisíc členů hnutí Hamás.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Izraelský pavouk ochrání české nebe. Co umí systém Spyder a proč už „tři prsty smrti“ nestačí?

2024-04-29T04:42:43Z dg43tfdfdgfd