HURIKáN BERYL PUSTOší KARIBIK. SíLU žIVLU NA VLASTNí KůžI POCíTIL REPORTéR CNN, UKAZUJE VIDEO

Hurikán Beryl sužuje i nadále Karibik. Jeho řádění už poznaly například Jamajka, Barbados, Dominikánská republika či Haiti. Ničivý živel už má minimálně deset obětí. Na vlastní kůži pocítil jeho sílu v živém vstupu i reportér CNN. Podívejte se na jeho výkon.

„Zde v Kingstonu panují velmi nebezpečné podmínky,“ popisoval situaci ve svém vstupu z hlavního města Jamajky reportér CNN Rafael Romo, zatímco se vší mocí snažil, aby jej hurikán Beryl neodvál pryč. Zcela promočený novinář však pokračoval ve své reportáži a vyprávěl, jak se lidé schovávají v úkrytech.

DÁLE ČTĚTE: Blesk v Jizerských horách zasáhl skupinu turistů. Záchranáři museli oživovat několik lidí

Podle dosavadních zpráv už řádění hurikánu pocítily nejen Jamajka, ale také třeba Dominikánská republika, Haiti nebo Barbados. A kupříkladu ostrovy Svatý Vincenc a Grenadiny hlásí, že Beryl zničil až 95 procent domů, které na ostrovech stály. Škody se očekávají také v Mexiku.

Agentura AP během čtvrtka informovala, že je zatím nahlášeno deset obětí. Je však pravděpodobné, že se tento počet ještě rozšíří.

Už v úterý dosáhl hurikán pátého stupně, tedy toho nejvážnějšího a nejničivějšího. Beryl je tak prvním letošním hurikánem, který podle meteorologů zaznamenal nejvyšší skóre.

Britská královská rodina podle CNN oznámila, že přispěla na pomoc obětem hurikánu. Koneckonců, britský monarcha, toho času král Karel III., je zároveň hlavou státu hned osmi karibských států, a to včetně zmíněné Jamajky.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Sedm mrtvých po řádění hurikánu Beryl. Zkázu v Karibiku odhalují záběry, Mexiko evakuuje

2024-07-04T17:33:35Z dg43tfdfdgfd