HRůZNé DETAILY O KONíCH, KTEří SE SPLAšILI V LONDýNě: POTKANI VE STáJíCH A šPINAVá VODA!

Britská média spekulují o tom, zda je o koně z královské gardy dobře postaráno. Podle zdroje televize LBC zvířata neměla dostatek čisté vody a pohybu. Větší část dne byli koně drženi uvnitř budovy v boxech a bez dostatku slunečního svitu, což se mělo podepsat na jejich velmi nevyrovnané povaze. Koně se minulý týden splašili a způsobili poprask v centru Londýna.

Bývalá dobrovolnice, která svoji výpověď zveřejnila pod pseudonymem Kate, vyjádřila obavy ohledně životních podmínek, v nichž jsou koně britské královské gardy drženi. Kate pracovala dva roky v kasárnách Hyde Park a před několika měsíci z nich odešla.  

Ti koně jsou tak nervózní, že se každou chvíli mohou splašit. Nemyslím si, že je to zdravé prostředí. Neposkytuje jim to, co kůň potřebuje, a už vůbec ne dostatečný prostor pro pohyb," domnívá se dobrovolnice.

>

Kate také vypověděla, že viděla ve stájích potkany.  Podle ní také koně neměli přístup k čisté vodě, často museli pít vodu špinavou, což podle dobrovolníků způsobovalo, že byli nemocní.

Znepokojeníýbězích vyvolala zejména informace, že jsou koně drženi v boxech, a ne ve volných výbězích , což jim podle Kate dávalo jen velmi malou možnost pohybu během dne. „Někdy měli pohyb jen hodinu denně, často byli zavřeni uvnitř budovy a trpěli také nedostatkem slunečního světla,“ uzavřela své svědectví dobrovolnice.

Pětice koní britské královské gardy se splašila minulou středu a v centru Londýna způsobila nevídaný chaos. Dva z nich, Bělouš Vida a černý Quaker, museli podstoupit operaci. Ztratili hodně krve a mají vážné řezné rány po střetech s taxíkem a autobusem. Zatímco bělouš Vida se podle informací webu Independent po operaci vrátil do stájí, o život černého Quakera panují dál velké obavy.

2024-05-08T16:54:57Z dg43tfdfdgfd