HROZBA BOMBOVéHO úTOKU V RUSKU. TAJNá SLUžBA ZVEřEJNILA DETAILY O ZMAřENé AKCI TERORISTů

Ruská tajná služba FSB zadržela tři osoby, které plánovaly bombový útok ve Stavropolském kraji na jihu Ruska. Podle prohlášení FSB, o kterém informovala agentura TASS, trojice pochází z blíže neurčené středoasijské země.

FSB v komuniké uvedla, že zabránila plánovanému teroristickému činu tří občanů jedné ze středoasijských zemí, kteří chtěli „odpálit nálož na jednom z frekventovaných míst ve Stavropolském kraji“. Tajná služba dodala, že zadrženým zabavila podomácku vyrobené výbušné zařízení nebo chemikálie.

ČTĚTE TAKÉ: Muslimové jsou v Rusku občany druhé kategorie, říká Šmíd. Útok v Krasnogorsku byl profesionální

Ruská televize odvysílala záběry, na kterých FSB zatýká několik mužů.

Ruskem před týdnem otřásl teroristický útok v koncertní hale v Krasnogorsku u Moskvy, v souvislosti s kterým ruské úřady zadržely jedenáct lidí. Většina z nich je z Tádžikistánu.

Útok na koncertní halu Crocus City Hall na předměstí ruské metropole byl jedním z nejtragičtějších neštěstí v Rusku za desítky let. Podle v pátek aktualizované bilance si vyžádal nejméně 144 mrtvých a 360 zraněných.

K útoku se opakovaně přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Naposledy tak učinila ve čtvrtek, několik hodin poté, co ruský vyšetřovací výbor uvedl, že má důkazy o finančních vazbách útočníků na Ukrajinu, proti které Moskva vede válku. Kyjev zapojení do teroristického útoku u Moskvy popírá.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Máme důkazy o vazbách teroristů na Ukrajinu, tvrdí Rusové. Nesmysl, reagovali Američané

2024-03-29T19:28:46Z dg43tfdfdgfd