HEREC IGOR BAREš O SEXUáLNíCH KAUZáCH PSYCHIATRA JANA CIMICKéHO: NEPASUJE MI TO K NěMU

Igor Bareš žije ve spokojeném manželství s herečkou Antonií Talackovou. S ní má dvě děti, čtrnáctiletou dceru Toničku, která pokračuje v uměleckých stopách svých rodičů, a desetiletého syna Lojzíka. Pro web Prima Ženy charismatický herec promluvil nejen o své rodině, ale také o psychiatrovi Janu Cimickém, který čelí četným obviněním ze sexuálního obtěžování.

S Janem Cimickým se herec Igor Bareš seznámil během natáčení jednoho z filmů režiséra Tomáše Magnuska, v němž si obviněný psychiatr zahrál jednu z menších rolí. Tehdy ještě nebylo známo, že by se měl dopustit sexuálního zneužívání a obtěžovat několik desítek žen (Cimický obtěžování a znásilnění popírá).

„Docela jsme si padli do oka. Byla s ním legrace. Jednou jsem vyhledal i jeho pomoc a absolvoval u něj asi dvě nebo tři návštěvy. Předepsal mi léky, které zabraly. To, co se kolem něj děje, mě hodně překvapilo. K jeho osobě, tak jak jsem ho měl možnost poznat, mi to nepasuje. Ale samozřejmě člověk se může jinak chovat k muži a jinak k ženě. Nechci soudit, jak to bylo,“ prozradil Igor Bareš redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Nepřekvapilo mě to, říká o hospitalizaci Jana Cimického jeho blízký přítel

O ruku své ženy musel žádat tchána

S o třináct let mladší herečkou Antonií Talackovou letos v manželství oslaví šestnáct let. Jak přiznává, našel v ní zlatý poklad a lépe si nemohl vybrat. Seznámili se v Brně v Mahenově činohře, při zkoušení Misantropa od Molièra. „Manželka hrála hlavní ženskou roli, já titulní. Tam jsme si padli do oka. Větší iniciativu jsem musel vyvinout já a také o ni musel bojovat, protože v té době byla zadaná. Kvůli tchánovi, který byl staromilec, jsem ji o ruku musel požádat oficiálním, tradičním způsobem. Přijel jsem ho požádat o ruku jeho dcery. V manželství nám to klape. Moje paní má organizaci našeho života ve svých rukách a já se v podstatě nemusím o nic starat. Po všech stránkách je velmi praktická a šikovná,“ uvedl herec.

Dcera je herečkou. Hraje v Národním divadle

Radost mu dělají i děti. Z dcery Toničky roste všestranně nadaná herečka. Už několik let navštěvuje Dismanův rozhlasový dětský soubor. Momentálně hraje v představení Naši furianti v Národním divadle. Hostovala také v Divadle na Vinohradech, v pardubickém divadle a mnoha dalších.  „Nedávno nadabovala hlavní dětskou roli v animovaném filmu Tonda, Slávka a kouzelné světlo, který vznikal ve zlínských ateliérech a po světě sbírá velmi prestižní ocenění,“ poznamenal Bareš.

Mohlo by vás zajímat: Jana Fabiánová o sexuálním napadení Cimickým mlčela 22 let. Prosila ji o to matka

Budoucnost syna Lojzíka ještě známá není. „Rozhodl se, že bude slavným basketbalistou, takže máme na zahrádce koš, kde trénuje. Původně chtěl být sládkem v pivovaru, což jsem velmi oceňoval. Jinak velmi hezky tančí, což určitě nemá po mně, ale po mamince. Je ještě malý, jeho tužby se určitě ještě budou měnit,“ uzavřel Igor Bareš, který 15. dubna oslavil 58. narozeniny.

Igor Bareš v pořadu 7 pádů Honzy Dědka prozradil, že si koupil hrob po herci Kemrovi:

2024-04-16T08:38:31Z dg43tfdfdgfd