HASIčI NA VáCLAVSKéM NáMěSTí. HOřELO NA STřEšE, VALIL SE Z Ní čERNý DýM

Ve čtvrtek po poledni hořelo na Václavském náměstí v Praze. Ze střechy rekonstruovaného domu se valil hustý dým, který byl vidět i z jiných částí města. Hasiči zlikvidovali požár během několika desítek minut. 

Pražští hasiči informovali o události po poledni na sociální síti X. Na místě zasahovalo několik jednotek s výškovou technikou, přičemž se vyskytly komplikace, protože nebylo možné ustavit žebřík. Zásah proto probíhal vnitřkem budovy v dýchací technice.

Jednalo se o požár lepenky na železobetonové střeše novostavby o rozloze 10x15 metrů, kde probíhaly stavební práce. Z objektu se podařilo evakuovat všechny osoby. Hasičům se rychle podařilo lokalizovat ohnisko požáru. 

S evakuací pomáhali strážci zákona. Policie uvedla, že z důvodu zajištění průjezdu všech záchranných složek uzavřela okolní komunikace. Kolem 14. hodiny byl provoz v ulicích obnoven. 

Požár také obousměrně zastavil provoz tramvají v úseku Lazarská - Jindřišská. Linky 3, 5, 6, 9, 14 a 24 musely během uzávěry jezdit po objízdných trasách.

2024-03-28T14:12:53Z dg43tfdfdgfd