Trending:


Slavné projevy amerických prezidentů na rozloučenou

Prezident Joe Biden nedávno pronesl projev na Národním sjezdu Demokratické strany, kde se pozastavil nad svým prezidentstvím a neoficiálně předal vládu nad zemí demokratické prezidentské kandidátce Kamale Harris. Mnozí vnímali jeho projev jako jakési rozloučení. Není to však poprvé, co se prezident loučí. A i když ne všichni prezidenti pronesli formální projevy na rozloučenou, mnozí z nich tak učinili. Mezi nimi je několik výjimečných. V této galerii se ohlédneme za historií prezidentských projevů na rozloučenou a připomeneme si některé z těch nejpopulárnějších. Klikněte dále.


Tragédie u Prahy: Motorkář u Vestce narazil do svodidel, na místě zemřel

Při havárii na silnici 603 u Vestce u Prahy zemřel ve čtvrtek motorkář. Narazil do svodidel. Jeho zranění byla neslučitelná se životem. Při čtvrtečních nehodách v kraji tak zemřeli dva lidé, řekla v pátek policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Druhou havárií byl střet dvou osobních aut na dálnici D4 na Příbramsku, který nepřežila spolujezdkyně.


Herec Štěpán Benoni si s manželkou koupil srub na Šumavě. Odstěhovali se tam natrvalo

Herec Štěpán Benoni, který 23. srpna slaví 40. narozeniny, učinil zásadní životní rozhodnutí. S manželkou Vladimírou, která je rovněž herečkou, vyměnil ruch velkoměsta za poklidný život na samotě. Na Šumavě si pořídili kanadský srub a k tomu dva psy a dva koně.


Miloš Zeman se podělil o nepříjemný zážitek ze Slovenska. Zachraňovali ho policisté

Na dovolenou v zahraničí v létě vyrazil i exprezident Miloš Zeman, který se ze Slovenska vrátí poučen. V horách mu totiž museli poskytnout pomoc policisté, když se náhle změnilo počasí.


O život je i jít na záchod: Reportér Zrno navštívil peklo přímo na frontové linii na Ukrajině

Nepřítel je 250 metrů od vás, okolo se ozývá dělostřelba a všude jsou slyšet drony - to je první linie ukrajinské obrany na Donbase. Reportér CNN Prima NEWS Matyáš Zrno a kameraman Petr Židek tam s vojáky prožili 24 hodin.


Záběry ukrajinského protiútoku v Luhanské oblasti

Záběry ukrajinského protiútoku v Luhanské oblasti


Jaroměřický zámek si zahrál ve stovce filmů a seriálů, ukazuje to výstava

Jaroměřice nad Rokytnou (Třebíčsko) - Jaroměřický zámek připomíná novou stálou výstavou filmy, které v jeho kulisách vznikly nebo pro které zapůjčil vybavení. Je volně přístupná v přízemním sále za pokladnou. Zámek Jaroměřice nad Rokytnou má od roku 1990 podíl na vzniku 98 českých i zahraničních filmů a seriálů. Na mnoha z nich pracoval jako vedoucí výpravy Karel Vaňásek (1950 - 2023), kterému je proto věnovaná část expozice. Filmováním získal...


Černý čtvrtek na českých silnicích: Při druhém nejtragičtějším dni letos zemřelo šest lidí

Při dopravních nehodách na českých silnicích zemřelo ve čtvrtek šest lidí. Jde tak zřejmě o druhý nejtragičtější den letoška po 24. lednu, kdy na silnicích zahynulo sedm lidí. Vyplývá to z policejních statistik.


Ranní check: Miliardáři bojují o karlovarský unikát. Windfall tax přežije

Dobré ráno! Je 236. den roku, svátek má Sandra. V tento den v roce 1989 dva miliony lidí z Estonska, Lotyšska a Litvy vytvořily lidský řetěz mezi Vilniusem a Tallinnem, aby vyjádřily touhu pobaltských národů po nezávislosti na Sovětském svazu. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.


Houbová mapa napoví, kde rostou. Jak je to s možným zákazem sběru hub u nás?

y správné houbařské žně zatím nezačaly, ale šance nasbírat si košík hub tu je. Jestli vyrazit do lesa na houby a kam, to vám napoví houbová mapa i tipy ostatních houbařů. Prozradíme také, kolik stojí kilogram hřibů a jak to je s možnou regulací či zpoplatněním sběru hub u nás, jako v řadě jiných zemí EU.


Důchodkyně v Ostravě se pokusila zavraždit dceru kamenem. Za „absurdní“ čin dostala podmínku

Krajský soud v pátek uložil podmíněný trest sedmaosmdesátileté ženě, která se loni v říjnu v Ostravě pokusila zabít svou dnes třiašedesátiletou vážně nemocnou dceru. Chtěla tak vyřešit tíživou situaci související se svým stářím i úbytkem sil. Dcera utrpěla podlitiny, oděrky a zlomeninu nosních kůstek. S matkou se pak usmířila a odpustila jí. Žena se dohodla se státním zástupcem na vině a trestu, soud dohodu schválil. Dostala trest tří let odnětí...


Německá raketa s vertikálním startem během testu explodovala. Její tvůrci se však nevzdávají

Raketa německé společnosti Rocket Factory Augsburg (RFA) tento týden explodovala během testu na Shetlandských ostrovech. Podle dostupných informací naštěstí...


Země EU ignorovaly výzvu von der Leyenové. Většina komisařů budou muži

Téměř všechny země Evropské unie již navrhly své kandidáty na budoucí eurokomisaře či eurokomisařky. Je mezi nimi 16 mužů a pouze šest žen včetně předsedkyně EK Ursuly von der Leyenové. Jak napsal server Politico, vlády zemí EU tak jasně ignorují požadavek šéfky unijní exekutivy, která chtěla, aby každý stát navrhl vždy muže a ženu, aby si mohla vybrat a aby následně měla v komisi rovnocenné zastoupení obou pohlaví. Česko již dříve rozhodlo, že...


Jim Jones, Jonestown a největší sektářská tragédie v dějinách

Jonestownský masakr je jedním z nejznámějších masakrů v novodobé historii. Informace o smrti téměř tisíce lidí v malé komuně v džungli z roku 1978 vyvolala šok v kolektivním vědomí celého světa a navždy změnila naše představy o kultech, síle osobností a mentalitě davu. Příběh Jima Jonese, jeho sekty Chrám lidu (Peoples Temple) a osady v Jižní Americe, která měla být utopií, je jedním z nejtrýznivějších fascinujících příběhů vůbec. Pokračujte ve čtení, pokud se chcete dozvědět vše o masakru v Jonestownu a o událostech, které k němu vedly.


Schillerová si osedlala obracečku, prezidentský pár se potkal s Rodenem: Na Zemi živitelce to žije

Politické špičky se sjely do Českých Budějovic, kde odstartoval mezinárodní agrosalon Země živitelka. Padesátý ročník akce připomíná historii, techniku i technologii, která se v současnosti využívá v zemědělství. Událost si nenechali ujít například prezident Petr Pavel s manželkou, premiér Petr Fiala nebo politička Alena Schillerová. Všichni nezapomněli sdílet momentky z akce na svých sociálních sítích.


Pohřeb Alaina Delona bude soukromý. Herec bude pochován vedle svých psů

Slavný herec Alain Delon, který zemřel minulou neděli ve věku 88 let, bude pohřben v sobotu při skromném ceremoniálu. Nejbližší rodina se už sjíždí do francouzské vesnice Douchy, kde herec žil. Pohřben bude na svém panství poblíž svých psů, kterým tam vybudoval vlastní hřbitov.


Miloše Zemana překvapilo zrádné počasí na horách. Pomáhala mu policie

Na dovolenou v zahraničí v létě vyrazil i exprezident Miloš Zeman, který se ze Slovenska vrátí poučen. V horách mu totiž museli poskytnout pomoc policisté, když se náhle změnilo počasí.


Evropský den památky obětí stalinismu a nacismu: Připomíná pakt Molotov-Ribbentrop a odsuzuje extremismus a autoritářství

Na dnešní datum připadá Evropský den památky obětí stalinismu a nacismu. Známý je též pod názvem Mezinárodní den černé stuhy. Jaká je jeho historie? A co iniciovalo vznik tohoto významného dne?


The Guardian: U mladých lidí prudce roste počet psychických problémů

Sydney - Mezigenerační nerovnost, neregulované sociální sítě, neúměrně nízké mzdy, nejistá zaměstnání a klimatická krize. To jsou jen některé z faktorů, které způsobují nebezpečný a alarmující celosvětový nárůst špatného duševního zdraví mezi mladými lidmi, varovalo konsorcium odborníků, které citoval zpravodajský server The Guardian.


Na Ukrajinu přijel indický premiér Módí. Poprvé od roku 1991

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přivítal v Kyjevě indického premiéra Naréndru Módího, státníky čeká jednání. Informovaly o tom v pátek agentury AFP a Reuters, podle níž je páteční návštěva první oficiální cestou indického premiéra na Ukrajinu od roku 1991, kdy země získala nezávislost na Sovětském svazu. V červenci šéf indické vlády navštívil Moskvu, kde se setkal s prezidentem Vladimirem Putinem.


Den, kdy se spojila dvě zla. Pakt Molotov-Ribbentrop spustil druhou světovou válku

Rusko odmítá kritiku Stalinova sblížení s Hitlerem v roce 1939. Naopak viní Západ a Polsko.


Putin o selhání u Kursku: Neobviňujte mě, mohou za to bezpečnostní složky

Ruský prezident Vladimir Putin přisuzuje vinu na neúspěšném potlačení vpádu Ukrajinců směrem na území Ruska selhání bezpečnostních složek. Podle serveru Politico to řekl během setkání s guvernéry příhraničních oblastí. Ukrajinské síly zabraly už přes tisíc kilometrů čtverečných a z Kurské oblasti muselo být evakuováno přes 100 tisíc Rusů.


Ukrajinci nepatrně postoupili v Rusku, u Pokrovsku museli část vojáků stáhnout

Ukrajinští vojáci nepatrně postoupili v ruské Kurské oblasti, zatímco nedávný postup Rusů na východoukrajinské město Pokrovsk zřejmě přiměl ukrajinské jednotky stáhnout se z některých pozic na tomto úseku fronty. Ve své nejnovější analýze bojů to uvedl americký Institut pro studium války (ISW). Ruským invazním silám se podle něj ale pravděpodobně nepodařilo Ukrajince u Pokrovska takticky obklíčit. Ukrajinští vojáci mezitím podle serveru The Kyiv...


Video ze Sachalinu straší už 10 let. Zachycuje medvědici, která zabila tři muže

Dodnes lze poměrně často vidět na sociálních sítích strašidelné video, které začíná jako zdánlivě nevinné vzájemné „škádlení“ dvou medvíďat a psa, natáčené několika chlapíky stojícími v otevřených dveřích jakési chatky v lese. Pak se však v záběru vynoří zpoza kopce obrovitá medvědice, matka obou mláďat. A následuje její útok na chatku. Video vzniklo v létě 2014 a tři z pěti mužů stálo jeho pořízení život.


Podvodný hyenismus. Falešná call centra vylákala z lidí miliony na onkologicky nemocné děti

Policisté obvinili dva muže ve věku 33 a 28 let z podvodu, při němž podle nich falešnou sbírkou vylákali dohromady skoro sedm milionů korun od téměř čtyř tisíc lidí z celé republiky, kteří chtěli pomoci například onkologicky nemocným dětem. Peníze jim pomáhali získat i zaměstnanci dvou call center, kteří obvolávali lidi a vůbec netušili, že jde o podvod. Oběma mužům hrozí až osm let vězení. Případ odhalili kriminalisté z oddělení hospodářské...


Ukrajinci se stahují u Pokrovsku. V Kurské oblasti je Rusové nemohou zastavit

V Rusku se ukrajinským vojákům daří postupovat, ovšem na domácí frontě vyklízejí pod tlakem nepřítele pozice. Takové jsou poslední zprávy z bojiště, jak je prezentují světová média i analytici z Institutu pro studium války (ISW).


Pozor na falešné SMS s pokutami za překročení rychlosti

ČSOB varuje před novým trikem kyberpodvodníků. Ti se pomocí SMS zpráv snaží přesvědčit oběti, že dluží na pokutách a musí je rychle uhradit. Peníze však skončí u nich. Jak poznáte falešné zprávy?Souvisejicí články Kdo dobíjí, je okraden: quishing ohrožuje už i svět elektromobility a šíří se po Evropě – víte o co jde? Ve WhatsApp se šíří nový podvod: pokud budete nepozorní, můžete snadno přijít o svůj účet Nová hrozba pro uživatele Androidu a...


Senát podesáté zpřístupní své sídlo při Hradozámecké noci

Praha - Valdštejnský palác, který je sídlem Senátu, v sobotu při Hradozámecké noci znovu ve večerních hodinách zpřístupní své prostory včetně jednacího sálu. Návštěvníci budou moci nahlédnout i do kaple svatého Václava. Pozdně večerní prohlídky raně barokního paláce, který si nechal v 17. století zbudovat vévoda Albrecht z Valdštejna, budou jubilejní, uskuteční se podesáté. Palác své dveře otevře veřejnosti v netradičním čase od 17:00 do 22:00,...


Izrael tvrdí, že za den zabil desítky ozbrojenců a zasáhl přes 30 cílů v Gaze

Tel Aviv - Izraelská armáda uvedla, že za uplynulý den zabila desítky ozbrojenců a zasáhla přes 30 cílů v Pásmu Gazy. Ráno také na jihu Libanonu zasáhla ozbrojence Hizballáhu, kteří chystali raketový útok na Izrael. Napsal to server The Times of Israel.


Komentář | Letní „ropný spor na Družbě“ končí. Maďarsko i Slovensko budou odebírat ruskou ropu nadále od Lukoilu, navzdory ukrajinským sankcím

Nic skutečně zásadního se nemění, ruská ropa bude jižní větví ropovodu Družba dále proudit čile. Maďarsko a Slovensko totiž budou opět odebírat ruskou ropu Lukoilu, a to navzdory sankcím, které od začátku července vůči této ruské firmě ve zpřísněné podobě uplatňuje Kyjev.


Leopard usmrtil chovatele na Slovensku. Byla to otázka času, hovoří o vážném pochybení místní

V obci Jasení v okrese Brezno na Slovensku přišel o život 63letý muž. Podle webu Noviny.sk mělo jít o majitele kontaktní zoo. Muž měl utrpět smrtelná zranění poté, co jej napadl leopard. Sousedé vypověděli, že zvířata neměl dobře zabezpečená a šlo tak podle nich o otázku času, než k nějaké tragédii dojde.


Matka podřízla 10letou dceru, tvrdí australská policie. Byla posedlá ďáblem, vysvětlila žena

Policie v Austrálii zadržela šestačtyřicetiletou ženu, která měla podříznout krk své dceři. Tělo desetileté dívky našel doma její otec, který se ji marně snažil přivést k životu. Matka se po zatčení k vraždě přiznala a podala šokující vysvětlení.


Liberty Ostrava začala rozdávat výpovědi zaměstnancům, týká se to asi 1600 lidí

Ostrava - Hutní podnik Liberty Ostrava, který je od června v úpadku začal rozdávat výpovědi zaměstnancům. Týká se to asi 1600 lidí. Dostávají dvouměsíční výpovědi, nebo mohou odejít dohodou. ČTK to dnes řekla mluvčí podniku Kateřina Zajíčková.


Berlínská zoo slaví, po pěti letech se zde opět narodila pandí dvojčata

Berlín - Berlínská zoologická zahrada po pěti letech oslavuje narození dalších pandích dvojčat. Jejich pohlaví zatím nemohlo být s přesností určeno, mláďatům se však daří dobře, uvedla zoo v prohlášení. Samička Meng-meng byla uměla oplodněna na konci března, že čeká dvojčata se odborníci dozvěděli teprve před necelými dvěma týdny po ultrazvukovém vyšetření.


Komentář | Německá schizofrenie může brzdit pomoc Ukrajině

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj urguje své spojence. „Válčení nezná dovolenou,“ říká a apeluje na země NATO, aby si pospíšily se slíbenými dodávkami zbraní. Ty se totiž zadrhávají. Přísliby z minulého měsíce podle Zelenského nyní neplní hlavně USA, Británie a Francie.


Hradecký krajský soud se bude zabývat rehabilitací faráře Toufara

Hradec Králové - Krajský soud v Hradci Králové se bude zabývat rehabilitací kněze Josefa Toufara umučeného v roce 1950 příslušníky komunistické Státní bezpečnosti (StB). Řešit bude rehabilitaci Toufara za jeho nezákonné vazební stíhání. Návrh na Toufarovu soudní rehabilitaci podal krajský státní zástupce. ČTK to řekl advokát Lubomír Müller který podnět k rehabilitačnímu řízení zpracoval. Toufarovo jméno je spojené s takzvaným číhošťským zázrakem.


Chemička u Litvínova začala odstavovat etylenovou jednotku, v areálu je dál puma

Litvínov (Mostecko) - Orlen Unipetrol začal dnes ráno odstavovat etylenovou jednotku v Záluží u Litvínova, čímž navazuje na odstavení sousední rafinerie kvůli nálezu letecké pumy v areálu závodu. Mluvčí společnosti Pavel Kaidl ČTK dnes řekl, že etylenová jednotka tak nemá dostatek vstupních surovin. S pumou opatřenou časovačem se nesmí hýbat do úterý. Pokud do té doby nevybouchne, může se podle policistů zlikvidovat. Obyvatelům nebezpečí...


Bizarní požadavky královny Viktorie na její pohřeb

Královna Viktorie patřila k nejvlivnějším panovníkům v britské historii. Její dlouhá vláda byla pojmenována viktoriánskou érou. V této době bylo běžné věnovat pohřbům mnohem větší pozornost, jestliže někdo zemřel. Předpokládaná délka života byla mnohem kratší a smrt byla součástí každodenního života. Přikládat způsobu pohřbívání více rituálů a smyslů pomáhalo vyrovnat se s touto nelehkou realitou. Mnozí lidé zanechali pokyny pro svůj pohřeb a pohřbení a královna Viktorie nebyla výjimkou. Ta po sobě dokonce zanechala podrobnou dvanáctistránkovou příručku! Byla pověstná svými výstřednostmi, což se jistě projevilo i v jejích posledních přáních... Zaujalo vás to? Klikněte na následující galerii a dozvíte se více o podivných pohřebních přáních královny Viktorie.


Vzpoura v ruském vězení. Trestanci po bitce mají rukojmí, jednoho člověka zabili

Několik trestanců v nápravné kolonii v ruské Volgogradské oblasti v pátek vzalo rukojmí. Informuje o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na vězeňskou službu. Podle agentury TASS byl jeden z pracovníků věznice zabit. Podle ruské stanice RT začal incident bitkou.


Rána pro europoslance Zdechovského. Musí odejít z armádní zálohy, je tam protizákonně

Politik s nuceným odchodem nesouhlasí. "Jsem trochu překvapený. Moji práci europoslance to neohrožuje," tvrdí.


Vážná nehoda na D4 připravila o život spolujezdkyni. Dálnici uzavřeli policisté

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek odpoledne na dálnici D4. Srazila se tam dvě osobní vozidla, havárii nepřežila žena. Na místě zasahovaly záchranné složky, přiletěl i vrtulník. Dálnice byla ve směru na Prahu uzavřená.


Vláda se neodtrhla od babišovského utrácení, míní Korecký. Proč nechce TOP 09 nahněvat ODS?

Vláda nebyla schopna se odpoutat od utrácení kabinetu Andreje Babiše (ANO) z dob epidemie covidu, řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS komentátor MF Dnes Miroslav Korecký. Zdůraznil, že TOP 09 se snaží upozorňovat na chyby druhých, jelikož o svých tématech nemluví, aby „nenahněvala ODS“. Komentátor rovněž popsal, co by nyní znamenalo pro KDU-ČSL politickou sebevraždu.


NATO vyhlásilo druhý nejvyšší stupeň pohotovosti na základně v Německu

Na německé letecké základně NATO u města Geilenkirchen platí od pátku druhý nejvyšší stupeň pohotovosti z důvodu možné hrozby. Informovala o tom Deutsche Welle. Konkrétně se může jednat i o hrozbu teroristického útoku.


Fascinující příběh Turínského plátna

O tom, zda artefakt s Ježíšovou podobiznou stále existuje, se vedou vášnivé debaty. Turínské plátno je kontroverzní plátno, které bylo poprvé odhaleno v 80. letech 13. století, kdy bylo prezentováno jako materiál použitý k zabalení Kristova těla po jeho ukřižování. Jeho existence byla poprvé zaznamenána v roce 1359, kdy bylo v držení slavného rytíře Geoffroi de Charny, seigneur de Lirey. Při prvním vystavení byl biskupem z Troyes odsouzen jako padělek a od té doby byl po staletí předmětem sporů. Nyní se zdá, že nové rentgenové techniky použité k datování rubáše potvrzují, že byl zhotoven přibližně před 2 000 lety, v době Ježíšově. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se více o fascinujícím příběhu Turínského plátna.


Dva ruští vojáci usekli ruku mrtvému spolubojovníkovi. Azov zveřejnil video z fronty

Vojáci 12. brigády ukrajinských speciálních sil Azov zveřejnili kruté záběry z frontové linie pořízené pomocí průzkumného bezpilotního letounu. Drony zachytily počínání dvou ruských vojáků, kteří se sekyrou přistoupili k tělu mrtvého spolubojovníka a začali mu odsekávat končetinu. Po dokončení jejich záměru se oba vojáci vrátili na své pozice.


Alexandr Vondra truchlí: Na výročí sovětské okupace ho opustila manželka (†57)

Smutek zavládl v těchto dnech v rodině europoslance Alexandra Vondry. Politik ve čtvrtek oznámil, že o den dříve zemřela jeho manželka Martina. Bylo jí 57 let.


Alexandru Vondrovi zemřela manželka. Bylo jí pouhých 57 let

Smutek zavládl v těchto dnech v rodině europoslance Alexandra Vondry. Politik ve čtvrtek oznámil, že o den dříve zemřela jeho manželka Martina. Bylo jí 57 let.


Na dálnici D7 není kde zastavit při poruše auta. Mají zde vzniknout nouzové zálivy

V úseku dálnice D7 od Prahy směrem na Slaný, stejně jako v protisměru, není kde bezpečně zastavit, pokud se řidiči porouchalo auto.


Nad Slovenskem se opět vznášejí oblaka mafiánských devadesátek, říká organizátor protestů

„Jak se má na Slovensku posílit katastrofálně nízká důvěra v právní stát, když se na svobodě pohybují zločinci napojení na vládu,“ říká v rozhovoru pro CNN Prima NEWS 47letý Michal Hvorecký, spoluorganizátor současných protivládních protestů na Slovensku a spoluzakladatel iniciativy Otvorená kultúra, která žádá především odstoupení ministryně kultury Martiny Šimkovičové. Hvorecký je slovenský spisovatel, jeho knihy byly přeloženy do osmi jazyků.


V centru Běchovic se zřítil velikán. Jasan byl prožraný houbou a sídlily v něm včely

O dva velikány přišly Běchovice. V jejich centru se v noci na úterý skácel k zemi vysoký jasan. A kvůli špatnému stavu se musel pokácet i druhý strom. Podle starosty přišla obec o své symboly.