Zprávy

Trending:


Turecko potvrdilo spojencům, že podpoří kandidaturu Rutteho do čela NATO

Ankara/Amsterodam - Turecko potvrdilo spojencům, že podpoří kandidaturu dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho do čela Severoatlantické aliance. Podle agentury Reuters to dnes oznámil vysoce postavený turecký činitel. Současný generální tajemník bloku Jens Stoltenberg ve funkci skončí 1. října.


Smutný konec v případu agresivního psa ve Žďáru nad Sázavou: Žena po útoku zvířete zemřela!

V brněnské nemocnici v sobotu zemřela starší žena, kterou v polovině dubna pokousal v útulku ve Žďáru nad Sázavou pes. Případem se zabývá policie, podrobnosti k vyšetřování zatím sdělovat nechce. Událost, na kterou upozornil Deník, ČTK potvrdila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlína Hořicová.


Černý kašel v Česku: Kde se nemoc šíří nejvíce?

V Česku během minulého týdne přibylo 1604 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem už bylo letos nahlášeno 10 973 případů nemoci.


Za Vrbětice mohou Rusové, potvrdila policie. Stíhat ale nikoho nebude

Policie odložila případ výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, k nimž došlo v druhé polovině roku 2014. Exploze připravily o život dva české občany a způsobily škodu přes miliardu korun. Podle policie se podařilo prokázat podíl ruské vojenské rozvědky na způsobení výbuchů, přičemž jde o součást jejího dlouhodobého diverzního působení mimo území Ruska.


Tohle bude největší letiště na světě. Vzniká v Dubaji a je 5× větší než dosavadní rekordman

Premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů Muhammad bin Rášid Ál Maktúm v neděli 28. dubna oznámil plány na výstavbu největšího letiště na...


Policie evakuovala hlavní nádraží v Praze. V kufru bylo oblečení

Fungování pražského hlavního nádraží v pondělí dopoledne narušilo podezřelé zavazadlo ve spodní hale. Policie nechala celou budovu evakuovat. Šlo o planý poplach, plný provoz byl kolem poledne obnoven.


Jak vypadala svatba ve středověku: Největším ponížením byla pro novomanžele veřejná svatební noc

Zatímco dnes patří uzavření manželství mezi významné společenské události, ve středověku si s tímto rituálem většina obyvatel vesnic a měst velké starosti nedělala. Dojemné vyjádření slibu a láskyplné pohledy bychom tak u mladých hledali marně. Sňatek byl totiž spíše formální záležitostí.


Evropská krajní pravice hájí ruské zájmy, prohlásila von der Leyenová

Brusel - Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely dnešní debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a dalšími kandidáty evropských politických stran na budoucího šéfa unijní exekutivy. Německá politička spolu se zástupci zelených či liberálů v debatě uspořádané bruselským webem Politico kritizovala evropskou krajní pravici za to, že podle...


Na dvoudenní návštěvu do Prahy dorazil německý prezident


Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, ani na zahradách u lesa

Praha - Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varující před nebezpečím vzniku požárů. Nařízení se týká rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně i dalších rizikových činností. Zatím platí do středeční půlnoci, ale může být i prodlouženo....


Barranďák, Libeňák i Průmyslová: Silničáři v Praze vrazí letos do oprav kolem dvou miliard

Pražští silničáři letos investují do oprav asi dvě miliardy korun, což je meziročně zhruba stejně. Opraví silnice, dokončí rekonstrukci Barrandovského mostu a začnou stavět část Libeňského mostu na břehu u Palmovky nebo podchod pod Strakonickou ulicí na Zbraslavi. Novinářům to v pondělí na tiskové konferenci řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Kromě velkých investic...


Pražský okruh uzavřela hromadná nehoda


Policisté evakuovali budovu hlavního nádraží kvůli podezřelému zavazadlu


Pavel považuje Vrěbtice za nejbrutálnější napadení české suverenity Ruskem od roku 1968

Rusko napadlo Česko nejbrutálnějším způsobem od invaze v roce 1968, zhodnotil prezident Petr Pavel závěry vyšetřování. Policie odložila případ výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku s tím, že se podařilo prokázat podíl ruské vojenské rozvědky. Premiér Petr Fiala (ODS) konstatoval, že Rusko provedlo na českém území akt státního terorismu.


Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.


Pavel: Česko s Německem sdílí pohled na válku na Ukrajině

Praha - Česko s Německem sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině či bezpečnostní situaci v Izraeli a Pásmu Gazy, řekl po jednání se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem prezident Petr Pavel. Podobné pozice mají země podle něj také ve vztahu k Číně, případně africkým zemím.


Josef Rychtář si u pomníku Ivetky nebral servítky: Její sebevraždu hodil na bývalé partnery

Uběhlo neuvěřitelných deset let od smrti Ivety Bartošové (†48). Její poslední manžel Josef Rychtář (66) přišel zapálit svíčku k jejímu pomníku, který se nachází u kolejí, kde zpěvačka spáchala sebevraždu. Samozřejmě na místě čekali novináři, kterým vdovec po dlouhé době poskytl rozhovor. Na Ivetku stále vzpomíná a zároveň si nic nevyčítá. Z její smrti obvinil jiné.


M. Boleslav má po 18 letech nového primátora, Nwelatiho vystřídal Bouška

Mladá Boleslav - Novým primátorem Mladé Boleslavi se dnes stal Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy lídrem vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. Od 31 přítomných zastupitelů dnes získal ve veřejné volbě 25 hlasů. Zastupitelé v jednom bodě programu zároveň...


Extrémní počasí, války i ekonomika. Potravinová nejistota se zhoršuje, hladem trpí stamiliony lidí

Potravinová nejistota se v roce 2023 zhoršila po celém světě, přičemž přibližně 282 milionů lidí trpí vinou konfliktů akutním hladem, především v Pásmu Gazy a Súdánu. Uvedla to agentura OSN a rozvojové organizace.


Černý kašel z Česka nemizí. Potvrdilo se opět přes 1000 nových případů

V Česku během minulého týdne přibylo 1604 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem už bylo letos nahlášeno 10 973 případů nemoci.


Andrej Babiš se naváží do vlády kvůli Ukrajině


Muž se zbraní v Dejvicích


Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.


Neústupná Kateřina Brožová: Chce spravedlnost kvůli smrti Jordyho!

Pro Kateřinu Brožovou ani po více než třech měsících neskončilo trápení spojené s lednovou tragickou smrtí pejska Jordyho. Populární herečka se nově nechce smířit se závěry policejního šetření. Co tedy hodlá udělat?


Cizinci, děti a další neobvyklí účastníci Americké občanské války

Při vzpomínce na Americkou občanskou válku se nám vybaví rozdělení Američanů na Sever a Jih. Ukázalo se však, že to nebyli jen Američané, kdo bojoval za Unii a Konfederaci. Ve skutečnosti se k oběma stranám konfliktu přidalo také mnoho cizinců. Nejedná se však o jediné neobvyklé vojáky občanské války. Bojovali zde také děti, starší muži a další! Klikněte na galerii a seznamte se s neobvyklými vojáky Americké občanské války, na které historie zapomněla.


Polští zemědělci po měsících ukončili blokády na přechodech s Ukrajinou

Kyjev - Polští zemědělci ukončili blokádu hraničních přechodů s Ukrajinou, oznámil mluvčí ukrajinské pohraniční stráže Andrij Demčenko. Rolníci tímto způsobem v uplynulých měsících protestovali proti dovozu zemědělské produkce z Ukrajiny i proti klimatické politice Evropské unie.


Jak se stavělo pražské metro? V hlavní roli byly provázek i sklepy

Výročí padesáti let od zahájení provozu pražského metra se blíží. Jaká byla první technologie ražby? Jaký kuriózní předmět byl nelezen při vyklízení sklepů nebo co pomohlo zkrátit výstavbu o celý měsíc? Přinášíme seriál příběhů a vzpomínek pamětníků a dnes si můžete přečíst první díl.


Ukrajina pod tlakem ruské ofenzivy. Moskva využila čekání na dodávky pomoci ze Západu

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.


Bezpečnostní analytici o situaci na Ukrajině


Nová pravidla pro svazky LGBT budou platit od ledna. Pavel podepsal novelu

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval.


Útok ve Vrběticích spáchali Rusové z GRU, ale obvinit je nemůžeme, rozhodla policie

Přestože se policii povedlo objasnit základní obrysy útoku na muniční sklady, dva klíčové aktéry kvůli jejich pobytu v Rusku obvinit nemohla.


Důstojník bundeswehru přiznal špionáž pro Rusko, prý se bál jaderné eskalace

Berlín - Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.


Depardieu skončil kvůli obvinění ze sexuálního napadení ve vazbě, soud bude v říjnu

Francouzský herec Gérard Depardieu se měl dopustit sexuálního obtěžování hned dvakrát. Dnes vypovídal na komisařství a byl rovnou i zadržen.


Strážníci v Plzni zachránili zatoulané kachny


"Nejsilnější dokument ze všech." USA a Ukrajina uzavřou pakt o spolupráci

Ukrajina a Spojené státy chystají ještě bližší spolupráci na základě bilaterální bezpečnostní dohody, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Tuto informaci přinesla agentura DPA.


USA varují Čínu: Pokud nepřestanete zásobovat Rusko komponenty pro válku, zakročíme

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v Pekingu varoval, že Washington zakročí, pokud Čína nepřestane zásobovat Rusko komponenty pro válku na Ukrajině. Charakter těchto opatření neupřesnil, informovala stanice BBC.


Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.


Komentář | Evropa se musí lépe bránit ruskému a čínskému vměšování

Zahraniční zásahy do demokratických procesů zvláště ze strany Ruska a Číny představují rostoucí hrozbu pro bezpečnost členských států i EU jako celku, zejména v souvislosti s opravdu překotným technologickým rozvojem a probíhající válkou odehrávající se těsně za hranicemi EU. Evropská lidová strana (EPP GROUP in the EP), která je nejsilnější frakcí v Evropském parlamentu, usilovně bojuje proti vměšování Ruska a Číny do demokratických procesů v...


„Podvod století“ začal rozplétat soud v Praze


Kulidakis a Schmarcz o postoji ANO k jednání na Hradě


Gérard Depardieu skončil ve vazbě: Herec měl osahávat ženy v intimních partiích a nadávat jim

Francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí ráno zadržen v souvislosti s obviněním ze zneužití dvou žen a je ve vazbě. K napadení mělo dojít během natáčení filmů v letech 2014 a 2021. Veškerá obvinění herec dlouhodobě odmítá, jak informoval web CNN.


Žena napadená psem z útulku zemřela


Kniha Rebel Wilson je cenzurována vydavatelem ve Velké Británii kvůli obviněním proti Sachovi Baronu Cohenovi

Autobiografie Rebel Wilsonové, nazvaná "Rebel Rising," čelí cenzuře ve Spojeném království kvůli zprávě o nevhodném chování herce a komika Sacha Barona Cohena během natáčení filmu "Bratři Grimsbyovi" v roce 2016, ve kterém společně hráli. The post Kniha Rebel Wilson je cenzurována vydavatelem ve Velké Británii kvůli obviněním proti Sachovi Baronu Cohenovi appeared first on Instafamosos.


Varování z Pobaltí: Ruské rušení signálu GPS může způsobit leteckou katastrofu

Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu. Napsal to britský list Financial Times (FT). Ministři zahraničí Estonska, Litvy a Lotyšska podle něj o víkendu odděleně varovali před riziky spojenými s rušením satelitního navigačního systému v oblasti Baltského moře, když se musely vrátit dva letouny mířící z Finska do Estonska.


Vedení TOP 09 má shodu na nástupci Langšádlové, Havel jím nebude

Praha - Nejužší vedení vládní TOP 09 se jednoznačně shoduje na kandidátovi na post ministra pro vědu, řekl ČTK místopředseda strany Matěj Ondřej Havel. Poslanec, o němž se spekulovalo jako o nástupci Heleny Langšádlové, současně uvedl, že on to nebude. Jméno, na kterém se shodli předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a místopředsedové, neprozradil s tím, že vedení chce věc nejprve projednat. Podle neoficiálních informací je horkým...


Ruská ofenziva využívá zpoždění dodávek pomoci, zmínil Zelenskyj

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.


Traktor zavalil muže na Slovensku


Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.


Francouzská policie zadržela herce Gerarda Depardieu

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen pařížskou policií, uvedla BFMTV. Kriminalisty zajímají případy dvou žen, které hvězdu světové kinematografie obvinily ze sexuálního napadení během natáčení filmů v posledních deseti letech. Depardieu je ve vazbě od osmi hodin ráno, vinu dlouhodobě odmítá.


Nechvalně známí vrazi, kteří se oženili ve vězení

Hybristofilie je neobvyklá přitažlivost pro ty, kteří páchají zločiny. Mnozí z nás mají rádi hrůzostrašné kouzlo dobrého dokumentu o skutečném zločinu, ale představa, že se skutečně přiblížíme k vrahovi, je děsivá. Člověk s hybristofilií se však cítí být k nim přitahován. Slavní odsouzení vrazi jsou po dopadení zahlceni milostnými dopisy a "dopisy od fanoušků". Mnozí z nich dokonce navázali vztah prostřednictvím korespondence a ve vězení se oženili. Někteří z těch nejslavnějších se dokonce oženili vícekrát! Klikněte na tuto galerii a podívejte se, kteří slavní vrazi našli lásku za mřížemi.