DOZORCE DODAL VěZNI čOKOLáDU S PERVITINEM: PODMíNKA! NOVý SVěDEK NEPOMOHL

Zřejmě až u Vrchního soudu v Olomouci skončí případ brněnského bachaře Milana Starého. Městský i Krajský soud v Brně ho uznaly vinným, že dodal jednomu z vězňů pervitin v čokoládě. Ten tvrdí, že jde o spiknutí a hodlá svou nevinu prokázat.

K uvedenému skutku došlo podle obžaloby předloni v dubnu. Starý, jakožto dozorce brněnské vazební věznice, měl jednomu z vězňů předat čokoládu Milka, do níž byly přibaleny dva gramy pervitinu. Vytáhnout ji měl z balíčku, který vězni přišel, ale ten ho odmítl přijmout.

Chci tě zabít, řekl ženich a shodil Tima z hradeb pod Špilberkem: 10,5 roku vězení! Nevěsta mlčí

Nový svědek

„Schází tam motiv. S vězněm neměl žádný bližší vztah a nefigurovala v tom ani žádná odměna,“ upozornil právní zástupce obžalovaného dozorce. V úterý se mu u Krajského soudu v Brně podařilo přesvědčit senát, aby vyslechl nového svědka, kterého rovnou přivedl do soudní síně.

„Pracuji ve Vězeňské službě. Když zmíněný balíček odmítl vězeň přijmout, přinesl ho dozorce mně. Při mém převzetí byl neporušený,“ řekl svědek a soudu doložil fotografickou dokumentaci. To ale soudu nestačilo.

Opilý šofér zavinil nehodu a policistovi dal pěstí: 2,5 roku v base

„Další dokazování a odvolání se zamítá,“ řekl soudce Dan Krátký. Podle kterého proti dozorci svědčily výpovědi několika jiných svědků. Dozorce tak dostal potvrzen trest 18 měsíců vězení s podmíněným odkladem na tři roky. Rozsudek je pravomocný. Dozorci tak nezbývá než se dovolat k Vrchnímu soudu.

VIDEO: Krajský soud v Brně zamítl odvolání Davida Nováka proti trestu za převaděčství.

2024-04-16T10:53:18Z dg43tfdfdgfd