DIVOKá JíZDA KANáLEM V BRNě. MLADíK NA VIDEU RISKOVAL žIVOT NěKOLIKA ZPůSOBY, VARUJí EXPERTI

Nesmyslné hazardování se životem. Tak hodnotí odborníci dotázaní CNN Prima NEWS video mladíka, který se na vlastní pěst vydal v gumácích a pláštěnce do kanalizace v Brně. To, co mělo vypadat jako zábava, mohlo skončit smrtí.

Autora videa, který si ze stoky udělal tobogán, se redakce CNN Prima NEWS pokusila kontaktovat. Komentovat video ale odmítnul a z internetu ho stáhl.

ČTĚTE TAKÉ: Kojenec zázračně přežil havárii u Trnavy, matka zahynula. Děti ji zbožňovaly, truchlí známí

Ačkoli mohlo video mnohé pobavit, mladík rozhodně hazardoval se svým životem, shodli se odborníci oslovení redakcí.

„Je to vysoce rizikové. Můžeme jednoznačně říct, že přímo ohrožuje své zdraví a svůj život,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Renata Hermanová, tisková mluvčí Brněnské vodárny a kanalizace.

Následky domnělé zábavy mohly být fatální. „Ať už jsou to úrazy různého typu, pohmožděniny, zlomeniny, ale také například otrava v důsledku toxických plynů, nákaza žloutenkou nebo leptospirózou a pochopitelně je tam také riziko utonutí,“ nastínila mluvčí ZZS JMK Michaela Bothová.

Není to navíc tak dávno, kdy se výprava do kanalizace stala pro pár takzvaných „keškařů“ osudnou. Nadšenci geocachingu se před šesti lety vydali do podzemí v pražském Motole. Tam je strhla voda. Sedmadvacetiletá žena a osmadvacetiletý muž se tehdy utopili.

Nebezpečí ale hrozí i když zrovna neprší. „A to vlivem manipulace na stokových objektech, kdy velmi rychle může dojít k zaplnění kanalizačního profilu,“ vysvětlila Hermanová.

Zaměstnanci kanalizací každopádně apelují na zdravý rozum. Lidé by se za žádných okolností neměli snažit tyto kousky napodobovat.

2024-03-29T21:43:54Z dg43tfdfdgfd