Zábava

Trending:


Zpověď matky Simony Postlerové (†59): Proč jsem nešla na pohřeb dcery

Přežít své dítě je to nejhorší, co se může stát matce. Právě proto Jana Postlerová (80) nepřišla dát poslední sbohem dceři Simoně Postlerové (†59). „Já to prostě stále nejsem schopna vůbec přijmout,“ přiznala Blesku.


Kvůli útoku na Roberta Fica zasedne bezpečnostní rada státu. Jednat bude i slovenská vláda

Po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica zasedne ve čtvrtek dopoledne na Slovensku bezpečnostní rada státu a bude jednat i vláda. Informoval o tom tiskový odbor úřadu vlády. Postřelený premiér ještě ve středu podstoupil operaci, o jejímž výsledku zatím nemocnice ani úřad vlády oficiálně neinformovaly.


Tragédie v centru Prahy: Muž se oběsil přímo v budově ministerstva průmyslu a obchodu

V budově ministerstva průmyslu a obchodu došlo ve středu ráno k hrozivému nálezu. Muž, který v budově pracoval jako technický pracovník, spáchal sebevraždu. Informace přinesl web iDnes.


Záhadný tvor sedící na panelovém domě rozhádal bratislavské sídliště. Vysvětlení bylo prosté

Záhadný tvor sedící na panelovém domě rozhádal obyvatele Bratislavy. Ve skupině na sociální síti Facebook, která sdružuje Slováky ze sídliště Petržalka, se rozjela vášnivá diskuze o tajemném zvířeti. Jeden ze členů zveřejnil několik snímků, na kterých je vidět, že na fasádě jednoho z domů sedí podivný černý živočich.


Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.


Předpověděl atentát? Čekám, kdy dojde k vraždě, řekl před měsícem Fico

Slovenský premiér Robert Fico, který se dnes stal terčem útoku, před měsícem na svém facebookovém profilu hovořil o hrozbách proti vládním politikům.


Brutální útok: Bojoví psi v parku roztrhali kokršpaněla. Agresivní zvířata patřila starostce

Děs a hrůzu zažila majitelka čtrnáctileté fenky kokršpaněla Abbey v obci Worksop v hrabství Nottinghamshire poté, co je při venčení překvapili bojoví psi čínského plemene šarpej. Annette Edsonová jen bezmocně přihlížela, jak se na jejího mazlíčka vrhli. Podle ní pobíhali bez vodítka a obojku v místním parku ve Worksopu. Za jejich majitelku označila místní starostku Marii Charlesworthovou, která později rezignovala na svou vrcholnou funkci....


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Historik Oldřich Tůma k atentátům na prezidenty a politiky


Ruská obrana údajně zničila všech deset raket ATACMS vypálených Ukrajinou

Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všech deset raket ATACMS s dlouhým doletem, které ukrajinské síly vypálily, prohlásilo ve středu ruské ministerstvo obrany. Uvedla to agentura Reuters.


Z pražské psychiatrie uprchl nebezpečný muž


Království, jež nevydrželo ani půlrok. Jeho ústava platí dodnes

Norové si za panovníka zvolili bývalého dánského okupanta. Bývalý nepřítel jim pak vyjednal solidní podmínky existence pod švédskou správou.


Poště se opět nepřihlásil žádný zájemce o budovu v Jindřišské ulici v Praze

Praha - České poště se opět nepřihlásil žádný zájemce o koupi budovy Hlavní pošty na rohu Jindřišské ulice a ulice Politických vězňů v Praze, přestože podnik již prodej nepodmiňoval zachováním poštovních služeb. Pošta proto prodej nemovitosti s odhadní cenou 1,54 miliardy Kč zrušila a zváží její další využití. ČTK to dnes řekl mluvčí Matyáš Vitík.


Sestra císařovny Sisi Matylda Bavorská: Milenecký vztah se jí krutě vymstil

Sňatek Alžběty Bavorské zvané Sisi s rakouským císařem Františkem Josefem I. učinil velmi žádoucí partie i z jejích sester. Až na jednu byly ale jejich osudy nešťastné. Také Matyldu Ludoviku Bavorskou rodiče uvěznili v domluveném politickém manželství, které nikdy pořádně nefungovalo. V novém domově v Itálii situaci řešila mileneckým vztahem. To se ale mladé ženě krutě vymstilo.


Slovenská vláda hrozí médiím. Atentát na Fica je další záminka pro válku s novináři

ANALÝZA. Když se ve středu objevily první zprávy o atentátu na slovenského premiéra, jednal právě parlament v Bratislavě o novém zákonu o veřejnoprávních médiích. Ten dostane současnou televizi s rozhlasem RTVS definitivně pod kontrolu vlády. Schůze parlamentu byla kvůli útoku na předsedu vlády přerušená, události však zřejmě naberou znovu rychlý spád. Někteří vládní politici totiž zodpovědnost za


Stafylokoky Aureus Rezistentní Vůči Meticilinu: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Infekce způsobené specifickými bakteriemi, které jsou rezistentní vůči běžně používaným antibiotikům. To způsobuje bolest hlavy, bolesti svalů, horečku, kašel, bolest na hrudi, dušnost a vyrážky. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky MRSA závisí na oblasti infikovaného tě...


Jana (52): Zamilovala jsem se do kamaráda svého syna. Bojím se, že to praskne, ale nemohu si pomoci

Lásce a srdci někdy neporučíš. Své o tom ví i Jana, která se naprosto nečekaně a neplánovaně podlehla kouzlu mladíka. I když ví, že je to úplně bláznivé a ulítlé své city nedokáže moc ovládat. Navíc by to určitě ranilo jejího syna…


Reporétrka Jana Vozárová popsala detaily atentátu na Roberta Fica


VIDEO: Pět výstřelů a rychlý zásah ochranky. Záběry ukazují detaily atentátu na premiéra Fica


TRAGÉDIE! Nehodu autobusu s farmáři nepřežilo nejméně osm lidí

Tragická dopravní nehoda v úterý otřásla Spojenými státy americkými. Nejméně osm lidí nepřežilo srážku autobusu s velkým osobním automobilem u Orlanda na Floridě.


Zázrak v Izraeli: Staletý kamenný dům v husté zástavbě je dnes plný světla

Ve čtvrti kamenných budov v izraelském městě Safed vznikl unikátní dům, který otevřel dialog mezi starým a novým, ochranou i obnovou, tradicí a moderními trendy.


Nehoda autobusu v Třebíči: Stala se před služebnou policie, bus vezl školáky

Policie v úterý dopoledne vyšetřovala nehodu autobusu v Třebíči na Vysočině. Převáženým školákům ani nikomu jinému se naštěstí nic nestalo. Nehoda nicméně omezila provoz ve městě.


Podezřelý z vraždy Maddie před soudem! Vypovídala jedna z jeho přeživších obětí

Bývalá delegátka cestovní agentury Hazel Behan podala před soudem svědectví o hrůzném znásilnění, které utrpěla od Christiana B., muže podezřelého z únosu Madeleine McCannové.


Pavel přijme na Hradě Síkelu, bavit se budou o tendru na jaderné bloky

Praha - Prezident Petr Pavel přijme dnes odpoledne na Pražském hradě ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (STAN). Hovořit spolu budou o tendru na stavbu nových jaderných bloků, energetické bezpečnosti České republiky nebo o podnikatelské misi, která se na přelomu dubna a května pod vedením Síkely uskutečnila do Spojených států amerických, a jejím přínosu pro českou ekonomiku. ČTK to řekl mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Vojtěch Srnka.


Městské zahradničení: co je potřeba k pěstování plodin ve městě

Mnoho lidí žijících ve velkoměstě se spoléhá na zemědělce z blízkého i vzdálenějšího okolí, kteří jim dodávají produkty na stůl. Koneckonců je to efektivní a nevyžaduje to mnoho úsilí. Ale přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby se potravní řetězec náhle zhroutil? Dokážeme se o sebe postarat sami? Nedostatek potravin je velmi reálnou možností a obyvatelé měst musí být schopni se o sebe postarat sami. Zaujalo vás to? Klikněte na následující galerii a podívejte se, jak můžete pěstovat plodiny mezi betonem!


Šéf Primy Singer: Je špatně, když se poplatky za ČT stávají politickým problémem

Je špatné, když se poplatky České televize z čistě ekonomického problému začínají stávat politickým problémem, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS generální ředitel FTV Prima Marek Singer. Reagoval na ministra kultury Martina Baxu (ODS), který za motivaci ke změně koncesionářských poplatků označil nárůst politických útoků na veřejnoprávní média.


Atentátník po zadržení promluvil o motivu útoku na Fica

V Handlové dnes po jednání vlády postřelil 71letý muž z Levic slovenského premiéra Roberta Fica. Vypálil celkem pět ran, z nichž tři ho zasáhly do břicha, do bederní kosti a do ramene. Atentátník následně promluvil o svém útoku.


Vystřílím školu, hrozil agresor ve škole na Semilsku přes QR kódy. Policie ho už vypátrala

Výhrůžka střelbou ve škole spustila policejní manévry ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku. Na zdejší Integrované střední škole se objevily lístečky s QR kódy, po jejich naskenování se na displeji zobrazila zpráva: „16.5. 2024 vystřílím školu. Dávejte si pozor.“ Policisté okamžitě zahájili pátrání, autora výhrůžky se jim podařilo vypátrat během několika hodin.


Mrtvého muže nalezli na ministerstvu průmyslu v Praze. Šlo o sebevraždu zaměstnance

V budově ministerstva průmyslu a obchodu bylo nalezeno tělo mrtvého muže. Na místě zasahují policisté spolu se zdravotnickou službou. Mluvčí pražské policie Eva Kropáčová pro CNN Prima NEWS potvrdila, že muž spáchal sebevraždu. Informovala o tom agentura Aktu.cz.


Přátelství napříč generacemi: Spojení s různými věkovými skupinami

Přátelství nemá číslo. Není omezeno věkem ani generací. Když jde o přátelství, záleží jen na společných zájmech a vzájemném respektu. Ale při tom všem je někdy obtížné mít tyto společné zájmy napříč generacemi. Chcete-li s tím bojovat, projděte si tuto galerii a zjistěte, jak tuto propast překlenout.


Kreml torpéduje mírovou konferenci o Ukrajině: Bez účasti Ruska je prý zbytečná

Mírová konference o Ukrajině, kterou v červnu chystá Švýcarsko, bude bez účasti Ruska zbytečná, uvedl dnes podle agentury Reuters Kreml. Podle Moskvy taková konference není seriózní snahou najít mírové řešení. Konflikt v podobě plnohodnotné války propukl v únoru 2022, kdy Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu.


Konec teroru pro Agátu: Prachař i Soukup budou platit stejnou částku a ona může volně dýchat

Agáta Hanychová má za sebou pořádně napínavý týden. Zatímco v úterý proběhl soud s jejím exmanželem Jakubem Prachařem o výši výživného na dceru Miu, ve středu zasedla v soudní síni s otcem nejmladší dcerky Rozárky, bývalým majitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem. Teď si může influencerka konečně oddechnout. Podle informací, které získala redakce eXtra.cz přímo v soudní síni, bude Agátě umožněno vycestovat s Rozárkou do zahraničí a alimenty byly pro Soukupa vyměřeny ve stejné výši, jako na svou dceru platí Prachař.


Počasí (16.5.2024 6:49)


Případů úplatku za přidělení bytu v Brně bylo podle svědkyně více

Brno - Městský soud v Brně dnes výslechy svědků pokračoval v projednávání případu policisty Jiřího Vlčka, který podle žalobkyně kvůli přidělení bytu v Brně pro svoji dceru dal úplatek 360.000 korun. Muž vinu dříve popřel. Podle svědkyně měl dávat úplatek právě on, dcera o ničem nevěděla. Uvedla, že případů, za které se bral úplatek, bylo minimálně deset. Případ úzce souvisí s kauzou kolem bývalého předsedy bytové komise části Brno-střed a...


Nejslavnější popravy v historii

Trest smrti, také známý jako trest popravou, lze definovat jako státem schválenou praxi popravy osoby jako trest za skutečný nebo domnělý zločin. I když je nyní trest smrti ve většině zemí nezákonný, nebylo tomu tak vždy. Skutečně existuje mnoho historických případů, některé i poměrně nedávné, kdy byly popraveny významné osobnosti. Zaujalo vás tohle téma? Podívejte se do této rubriky a zjistěte, které slavné postavy z historie dostaly tento nejvyšší možný trest.


Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský

Provozování food trucku není běžně bráno jako „práce“ pro kuchaře, kteří za sebou mají zkušenosti ze slavných restaurací, ať už českých nebo světovým. Ještě méně byste v tomto druhu street foodu očekávali muže věhlasu Radka Příhonského. V rozhovoru pro Toprecepty.cz nám prozradil, co ho k nápadu provozování food trucku přivedlo, pro kterou osobnost ve svém životě vařil nejraději i co by poradil začínajícím kuchařům, kteří chtějí dosáhnout...


V USA potvrdili první přenos ptačí chřipky z krávy na člověka. Otevírá se tím nová kapitola

Počátkem dubna jsme informovali o možném přenosu ptačí chřipky ze savce (konkrétně z krávy) na člověka. Následně se toto podezření potvrdilo, čímž...


Podezřelý z požáru v Českém Švýcarsku se chce částečně přiznat, vinu přesto odmítá


Svět reaguje na atentát na Fica. Zelenskyj útok odsoudil

Na atentát na slovenského premiéra Roberta Fica zareagovali i světoví politici. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že násilí by se nemělo stávat normou.


„Navrhla jsem extravagantní a futuristický dezert,“ říká Iveta Fabešová

Cukrářka Iveta Fabešová je dnes již věhlasným jménem ve svém oboru. Několik let úspěšně provozuje svoji cukrárnu v historické Werichově vile, kde mají návštěvníci možnost ochutnat její jedinečné dezerty, a je také oblíbeným místem pro snídaně.


Spokojený Soukup a Agáta na útěku! Jak dopadl spor o Rozárku?

Uplynulé dva dny strávila Agáta Hanychová u soudu kvůli svým sporům s bývalými partnery, které se týkaly péče o dcery. Ve středu se nicméně tvářil spokojeně zejména Jaromír Soukup. Jaký verdikt tedy padl?


Rusko a Čína chtějí posílit své vztahy. Putin hodlá při návštěvě Pekingu jednat i o Ukrajině

Čína je připravena posílit své vztahy s Ruskem, řekl podle agentury AFP ve čtvrtek na úvod jednání čínský prezident Si Ťin-pching svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi, který je na dvoudenní státní návštěvě této asijské země. Podle Putina mají oba státy pevný základ pro praktickou spolupráci, píší ruská média. V Pekingu zároveň po setkání prezidentů začala jednání za účasti širších delegací obou zemí, píše ruská státní agentura TASS.


Proč je ve městech takové horko

Když slunce každý den vychází nad rušnou městskou krajinou, jeho paprsky nasávají betonové džungle a asfaltové dálnice, které neúnavně zahřívají městské ulice. Jedná se o tzv. „efekt městského tepelného ostrova“, kdy se města mění v opravdové sauny, které zachycují vysoké teploty a negativně ovlivňují obyvatele. Vlivem tohoto horka může docházet i ke změnám klimatu. Jak ale tento tepelný ostrov vůbec vzniká? A existuje způsob, jak ho zastavit, než bude pozdě? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Dojemné projevy z pohřbu Simony Postlerové: Vacek se rozplakal, Töpfer jí poslal vzkaz do nebe

Na pohřbu Simony Postlerové (†59) vystoupilo několik jejích kolegů, kteří veřejně zavzpomínali na nejhezčí společná setkání. Například velice dojemný, ale zároveň úsměvný proslov měl herec Petr Vacek, který na konci projevu neudržel slzy a rozplakal se. Podobný problém měl i herec Tomáš Töpfer. Na místě byla i redakce eXtra.cz.


Vondra: Babiš má hloupé a nebezpečné kecy. Neváhá používat putinovskou propagandu

Andrej Babiš (ANO) má hloupé a nebezpečné kecy, přičemž se neštítí ničeho. Ve svém naprosto bezbřehém populismu neváhá používat i putinovskou propagandu. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to řekl lídr koalice Spolu do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS). Kromě jiného se rozpovídal například o antikampani „Rusko, pro tebe všecko“. Jsou podle něj ANO a SPD prokremelská hnutí? A co říká na aktivity Grety Thunbergové?


Kim Čong-un vyzval k "epochální změně" v rámci příprav na válku

Severokorejský lídr Kim Čong-un vyzval k "epochální změně" v rámci příprav na válku dosahováním cílů stanovených při výrobě vojenského arzenálu, uvedla ve středu severokorejská média podle zprávy agentury AFP.


Telemedicína přinese komfort pro pacienty a ušetří náklady

Místo pravidelných cest do porodnice v pražském Podolí absolvují těhotné ženy část kontrol na dálku. „Telemedicínu využíváme u těhotných jako jediní v Česku a jedni z mála v Evropě,“ říká Hynek Heřman, primář porodnického oddělení Ústavu pro péči o matku a dítě. Vyšetření vypadá tak, že si žena doma změří tlak, zváží se a diagnostickými proužky ana...


Meknés: Historická perla Maroka, která vám vezme dech

Meknés, jedno z marockých královských měst, leží v severní části země, kde se prolínají bohaté dějiny a moderní kultura. Město, často zastíněné populárnějšími turistickými destinacemi jako je Marrákeš či Fez, nabízí návštěvníkům jedinečný pohled do marocké historie a architektury.


Ruské firmy utrácí miliardy rupií za indické zbraně: Využívají nečinných vostro účtů

Moskva se rozhodla efektivně zužitkovat přebytečné prostředky v indických rupiích, které se nahromadily na ruských vostro účtech. V rámci snahy oživit průmyslovou výrobu a posílit obranné kapacity investovala téměř čtyři miliardy dolarů, tedy značnou část dříve nevyužitých rezerv, do nákupu vojenské techniky a výzbroje od svého významného obchodního partnera – Indie.


Rusko musí zaplatit za obnovu Putinem zničené Ukrajiny, prohlásil Blinken

Rusko musí zaplatit za obnovu toho, co šéf Kremlu Vladimir Putin zničil na Ukrajině, prohlásil v úterý americký ministr zahraničí Antony Blinken během své návštěvy Kyjeva. Washington podle něj disponuje mocí zabavit ruský majetek v USA a použít jej k pomoci při obnově Ukrajiny, uvádí BBC.