Zprávy

Trending:


Past na pedofily sklapla: Partneři chtěli sex po nezletilé dívce, počkali si na ně lovci

Chtěli sexuálně zneužít čtrnáctiletou dívku, místo toho se však nechali nachytat skupinou lovců pedofilů. Bývalí partneři z Velké Británie se po třech letech dočkali rozsudku. Soud poslal 35letého Neila Tranmera a jeho o čtyři roky starší partnerku Kerry Burdallovou za mříže. O soudním procesu napsal britský zpravodajský portál Hull Live.


Tisíce lidí demonstrovaly v Tbilisi proti zákonu o zahraničním vlivu

Tbilisi - Tisíce lidí dnes opět demonstrovaly v gruzínském hlavním městě Tbilisi s požadavkem stažení kontroverzního návrhu zákona o zahraničním vlivu, který je podle kritiků inspirovaný Ruskem a jeho cílem je umlčet opozici. Informovala o tom agentura AFP.


Divočina na Majálesu: Policie zatýkala, rozběsněný dav krotila donucovacími prostředky

Letošní Pražský Majáles skončil velice bouřlivě. Na závěr jinak vydařeného festivalu musela zasahovat policie, protože se prali návštěvníci s pořadateli. Organizátoři jednoho ze stánků, kde hosté vraceli kelímky, totiž údajně najednou neměli peníze a nemohli vrátit mnoha lidem jejich 70 korun coby předtím složenou zálohu za plastovou nádobu. To přítomné účastníky rozzuřilo a vzbouřili se, několik z nich dokonce zatkla policie. Více informací redakci eXtra.cz poskytl tiskový mluvčí Jan Rybanský.


Plány na pohřeb krále Karla III. jsou aktualizovány

Král Karel III., který byl před téměř třemi měsíci diagnostikován s rakovinou, zažil podle webu The Daily Beast významné zhoršení svého zdravotního stavu. The post Plány na pohřeb krále Karla III. jsou aktualizovány appeared first on Instafamosos.


Nový průzkum: Biden začíná na Trumpa ztrácet, jeho podpora stále klesá

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump si podle nedávného průzkumu společnosti SSRS pro televizi CNN udržuje náskok nad současným prezidentem Joem Bidenem, který byl zvolen za demokraty.


Ruská vojska podle Moskvy dobyla další ves na východě Ukrajiny

Moskva - Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo dnes ruské ministerstvo obrany. Ukrajinská strana se zatím k ruskému tvrzení nevyjádřila, uvedl server BBC News na svém ruskojazyčném webu.


Při sobotní nehodě na kajaku zemřel v Rakousku 36letý Čech

Scheffau (Rakousko) - Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech. Oznámila to dnes rakouská policie. Muž byl nejprve považován za nezvěstného, dnes však bylo nalezeno jeho tělo, napsala agentura APA. Úmrtí českého občana ČTK následně potvrdilo ministerstvo zahraničních věcí.


Strach o syna Obermaierové: Ošklivý pád, zaklínění mezi auty a strašná panika

Herečka Jaroslava Obermaierová (78) minulý týden zažila drama se synem Jarouškem (44). Ten nešikovně upadl v garáži mezi auta a nemohl se dostat ven. Ustavičně volal o pomoc, jak informoval web Aha!


Další ukrajinská bašta v ohrožení. Na předměstí Časiv Jaru zuří boje, Rusové nasadili motorky

Na ukrajinské frontě teď není ohroženější město než Časiv Jar. Rusové už obsadili východní předměstí a snaží se oblast dobýt. Město je ale na kopci a obránci ho prozatím s vypětím sil drží. List The New York Times vysvětlil, co by se stalo, kdyby Časiv Jar padl.


Sobotka po sedmi letech promluvil: Politika mu zničila manželství! A jak válčil s Babišem i Zemanem

Jeho vláda skončila v roce 2017, od té doby se expremiér Bohuslav Sobotka (52) stáhl do ústraní. K politickému dění se zřídkakdy vyjadřuje. Teď ale po 7 letech prolomil mlčení v podcastu Klub rváčů. V něm nahlédl pod pokličku nejvyšší politiky a třeba prozradil, jak náročný koaliční partner byl Andrej Babiš (69, ANO) nebo proč si nepřál Miloše Zemana (79) na Hradě. Rozpovídal se ale i o tom, jakou si politika vyžádala daň v jeho soukromém životě…


Česko čeká týden s letními teplotami. Přidá se i vichr a bouřky, sledujte radar Blesku. A dorazí ledoví muži?

Po chladném aprílové počasí skočíme rovnou nohou do letního počasí. Od jihu k nám bude proudit teplý vzduch s příměsí prachových částic ze Sahary, který přinese letní teploty. Oblačnost bude zmenšená – vzhledem k prachu ze Sahary se může tvořit vysoká oblačnost, srážky z ní vypadávat nebudou. Čeká nás teplotně nadprůměrný týden, kdy sluneční brýle budeme střídat za deštníky až ve čtvrtek. Ale bude i nadále větrno – nárazy větru budou dosahovat...


Macron: Evropa by se měla začít bránit jadernými zbraněmi

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že je připraven "zahájit diskusi" o roli jaderných zbraní v rámci společné evropské obrany. Uvedla to agentura AFP.


Tajemný ukrajinský dron RAM X sbírá skalpy ruských systémů PVO

Na ukrajinských bojištích se postupně objevují nové a nové zbraňové systémy, které přesouvají rovnováhu sil směrem k Rusku a vzápětí zase naopak k Ukrajině....


Denní horoskop na pondělí 29. 4. 2024: Beranům hrozí nebezpečí, Kozorohům se rozplynou jejich vzdušné zámky

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 29. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Kyjev potřebuje dostat do armády stovky tisíc nových vojáků


V zahradním jezírku na Berounsku se topilo batole. Pomoci musel vrtulník záchranářů z Prahy

V obci Rovina na Berounsku zasahovali v neděli odpoledne policisté, záchranná služba a také vrtulník. Rok a půl staré dítě tam spadlo do zahradního jezírka u jednoho z domů a začalo se topit. Záchranáři jej transportovali do nemocnice. Na sociální síti X o tom informovali záchranáři z Trans Hospital Plus.


ICC zvažuje vydání zatykače na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.


Rusko vyhrožuje Západu "tvrdou reakcí". Někteří už to pochopili, tvrdí Kreml

Ruští představitelé varovali Západ před tvrdými reakcemi, pokud by došlo k zkonfiskování zmrazených ruských aktiv. Slíbili "nekonečné" právní potíže a protiopatření. Informuje o tom agentura Reuters.


Zoufalý dezinformátor Zítko luxuje transparentní účet. Peníze, které mu lidé poslali na politickou kampaň, zneužívá na útěku

Dezinformátor a bývalý prezidentský kandidát Pavel Zítko má další problém. Poté, co se nedostavil k soudu a policie po něm vyhlásila pátrání, jeho fanoušci i odpůrci si začali všímat podezřelých pohybů na jeho transparentním účtu, kam mu lidé posílali podporu.


Sestra císařovny Sisi Marie Bavorská: Královna hrdinka šokovala nahá i se zbraní

Sňatek Alžběty Bavorské zvané Sisi s rakouským císařem Františkem Josefem I. učinil velmi žádoucí partie i z Alžbětiných sester. Až na jednu byly ale jejich osudy nešťastné. Mladší sestra Sisi, Marie Bavorská, nebyla výjimkou. Nespoutaná mladá žena se nebála zapojit do boje či veřejně pohoršovat. V soukromí ale trpěla - nešťastnou láskou i ztrátou všech svých dětí.


Soběstačnost podle STAN


Německý prezident Steinmeier zahájí návštěvu ČR, přijme ho Pavel

Praha - Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dnes zahájí dvoudenní návštěvu Česka, na Pražském hradě ho přijme prezident Petr Pavel. Hovořit by měli o energetice či situaci na Ukrajině. Po soukromé schůzce a jednání delegací je v plánu společné vyjádření pro média. Následně oba prezidenti uctí památku obětí střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde loni v prosinci přišlo o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti i...


TOP 09 má tristní preference. Je to jen trénink, soustředíme se na volby, řekla Pekarová

TOP 09 je v existenčních problémech. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury Median, podle kterého by strana při případných sněmovních volbách u voličů pohořela. V březnu by totiž získala jen tři a půl procenta hlasů.


Morálka se zvedá, ale situace dobrá není, říká ukrajinský major. Čeká velký útok Rusů

Teď budeme mít stejné možnosti jako Putin, říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz důstojník ukrajinské armády Oleksij Hetmaň.


Indonésii zasáhlo silné zemětřesení, bylo cítit i v Jakartě

Při pobřeží indonéského ostrova Jáva v sobotu zaznamenali zemětřesení s magnitudou 6,5. Informovala o tom místní meteorologická a geofyzikální služba BMKG.


Prezident nepovažuje rozhodnutí ANO nejednat s vládou za šťastné

Praha - Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO neúčastnit se jednání o strategických hospodářských a sociálních tématech. Rozhodnutí ale nepovažuje za šťastné. Hlava státu to dnes uvedla ve vyjádření zveřejněném na webu Hradu. Na stanovisku, že s vládou premiéra Petra Fialy (ODS) nemá smysl pokračovat v jednáních strategického charakteru, a to ani za účasti prezidenta republiky, se stínová vláda ANO shodla tento...


Abbás: Spojené státy jsou jedinou zemí, která může zastavit invazi do Rafahu

Palestinský prezident Mahmúd Abbás v neděli vyjádřil přesvědčení, že Spojené státy jsou jedinou zemí, která má schopnost zamezit možné izraelské invazi do města Rafah na jihu Pásma Gazy. Informovala o tom agentura AFP.


Tereza (19): Kousek od mého bydliště je ulička přízraků. Po třech děsivých zkušenostech už se jí vyhýbám

Tereza má kousek od domu uličku, do které vstoupila třikrát a stačilo jí to. Je přesvědčená, že se tam stalo něco hrozného. V ulici totiž straší a svědkem byli Terezina kamarádka i její pes.


Na pražském Majálesu zasahovala policie: Lidé se bouřili kvůli zálohám na kelímky

Na sobotním Majálesu v pražských Letňanech došlo k nepříjemnému incidentu, když po skončení jednodenního festivalu chtěli návštěvníci vrátit zálohu za vypůjčené kelímky. Pořadatelům došla hotovost a naštvaný dav musela následně rozehnat policie.


Kamenná slunce v Českém Středohoří. V čem tkví jejich unikátnost a proč obdobné útvary nikde jinde na světě nenajdete?

Kamenná slunce v Českém Středohoří. V čem tkví jejich unikátnost a proč obdobné útvary nikde jinde na světě nenajdete? V podmanivé krajině Českého středohoří se nachází unikátní geologický zázrak – okouzlující „kamenná slunce“.


Prezident Si mění čínskou armádu. Vymýšlí, jak vyhrávat „inteligentní“ války budoucnosti

Čína zahájila největší restrukturalizaci své armády za téměř deset let. Zaměřila se na strategické síly vybavené technologiemi pro moderní válku, které jí mají pomoci v soupeření s Washingtonem o vojenské prvenství v regionu plném geopolitického napětí.


Sourozenci Ulrychovi v plném divadle oslavili 60 let společného hraní

Brno - Vyprodané Mahenovo divadlo v Brně dnes tleskalo sourozencům Ulrychovým, kteří si letos připomínají 60 let společného vystupování. Oba navíc oslavili kulaté narozeniny. Zpěvačce Haně Ulrychové je 75 let, kytarista, zpěvák a skladatel Petr Ulrych má 80 let. Hned ze začátku Ulrych publikum upozornil na to, že v součtu sourozenci dovršili 155 let, což je zároveň číslo tísňové linky.


Netanjahu by se měl stydět, říká mladík unesený Hamásem. Psychologická válka, tvrdí Mikulecký

Izraelský válečný kabinet zasedl v Tel Avivu, aby projednal operaci v Rafáhu, kde dosud nezahájil útok. Cílem je porážka teroristů z Hamásu a osvobození zbylých rukojmí. Izraelci ale zatím přesně nevědí, kolik unesených je vlastně naživu. Radikálové zveřejnili video se zajatým Heršem Goldbergem-Polinem, který Izraeli vyčítá nezájem o rukojmí. Podle bezpečnostního experta Milana Mikuleckého, osloveného CNN Prima NEWS, se však jedná o součást...


Česko připravuje legalizaci marihuany. Dopravní experti bijí na poplach

Od dubna mohou mít lidé v Německu beztrestně doma až 50 gramů konopí pro svoji konzumaci. Pěstovat mohou nanejvýš tři rostliny. V Česku se o legalizaci hovoří několik let. Změnu legislativy o konopí má ve svém programovém prohlášení i vláda, bránit legalizaci marihuany nebude nejspíše ani prezident Petr Pavel. Dopravní experti ovšem z takového kroku nadšení nejsou. Legalizace marihuany se podle nich promítne do statistik nehod pod vlivem drog a...


Setkání Romana Vojtka se ztracenou sestrou: 9 dní zavřená v Bolívii! Život se s ní nemazlil

V dětství jim zemřela maminka na rakovinu, o pár let později přišli i o otce. A nakonec se rozešly i jejich cesty. Roman Vojtek (52) se po letech setkal se ztracenou sestrou Editou (49), která žije v Bolívii.


Rusko tvrdí, že jeho síly převzaly kontrolu nad další ukrajinskou vesnicí

Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo, že jeho síly převzaly kontrolu nad ukrajinskou vesnicí Novobachmutivka, která se nachází přibližně deset kilometrů severně od dobyté Avdijivky v Doněcké oblasti. Uvedl to agentura AFP.


Dvě třetiny Čechů stále bijí děti. Tělesné tresty nefungují, jen ubližují, chystá se jejich zákaz

Odborníci v Česku už několik let volají po zákazu tělesných trestů při výchově, který by se zároveň týkal i psychického ubližování. Studie totiž ukazují, že oboje může děti nenávratně poznamenat na celý život. Za porušení zákazu by nicméně rodičům nehrozily žádné sankce.


Sikorski: Nečekejte, že Trump bude podporovat Rusko. Putin by se choval jako Hitler

Podle polského ministra zahraničí Radosława Sikorského není postoj republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa k Ukrajině tak jednoznačný, jak se může zdát navenek.


Realita českých firem: Znevýhodňování kvůli pohlaví, rase i věku. Jak se nešvaru zbavit?

Termín diverzita a inkluze je v poslední době často skloňován a mnoha společnostmi deklarován jako důležitá součást firemních hodnot. Jaká je ale realita uvnitř firem? Jak často je zaměření na tato témata opravdu v DNA organizace a v kolika případech končí pouze jako líbivá fráze na webu a sociálních sítích firmy pro zlepšení firemního brandu?


Malebná pláž v Chorvatsku je plná rakovinotvorného azbestu. Místní marně bojují s úřady

Obyvatelé malé chorvatské vesnice Vranjic, která leží nedaleko Splitu, si už roky stěžují na azbestem kontaminovanou pláž. I přes dlouhodobou kritiku tamní úřady zatím nezakročily a místo je nadále přístupné veřejnosti.


Tragické manželství Bartošové s Rychtářem. Měl ji nalévat, aby ji ovládl. Kolem jejich vztahu jsou šílené historky

Jednou z nejnenáviděnějších postav příběhu padlé princezny českého showbyznysu Ivety Bartošové (†48) je agresivní vdovec Josef Rychtář (65). Muž, který se kolem Ivety točil v posledních letech jejího života a měl neustálé oplétačky se zákonem, dostal od zpěvačky drsný posmrtný vzkaz. Jan Antonín Duchoslav pro Super dokonce sdělil, že Rychtář měl Ivetě záměrně dávat alkohol, aby ji měl v moci.


Kyjev přiznal, že situace na frontě se zhoršila

Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Olexandr Syrskyj uvedl, že se situace na frontové linii zhoršila a potvrdil úspěchy Ruska, k nimž v poslední době došlo na bojišti .


Ruský stařík se snažil odpálkovat ukrajinský dron lopatou. Záběry zachytily i následnou explozi

Ukrajina v poslední době zesílila útoky na Rusko pomocí dronů. Někteří ruští civilisté pojali obranu poněkud netradičním způsobem, jak ukázaly záběry, které zveřejnil na sociální síti X účet Ukraine News Live. Ruský stařík se na nich pokouší odrazit přilétající dron lopatou. Následuje exploze. Okolnosti vzniku videa nelze v průběhu válečného konfliktu nezávisle ověřit.


Obraz Toyen Tajemství míst byl vydražen za skoro 50 milionů Kč

Praha - Obraz malířky Toyen z roku 1961 nazvaný Tajemství míst byl dnes v Praze vydražen za 49,6 milionu korun, včetně aukční přirážky. Jde o dosud nejvyšší částku dosaženou v dražbě za dílo z poválečné tvorby Toyen, uvedla galerie European Arts.


Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu, obě strany hlásí mrtvé a raněné

Kyjev/Moskva - Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou. Ruské ostřelování a nálety na Ukrajinci ovládanou část Chersonské oblasti na jihovýchodě země si podle úřadů vyžádaly tři zraněné.


Dojemná vyznání Ivety Bartošové: Rodičům se chlubila úspěchy, ale psala i o svých obavách

Smutné výročí úmrtí Ivety Bartošové (†48) si připomínáme přesně deset let poté, 29. dubna. Její máma Svatava Bartošová teď na svoji dceru vzpomíná v druhém a rozšířeném vydání knihy Má dcera Iveta, kde dceru popisuje jako ženu, která se nebála žádné práce a vždy poslechla maminku na slovo. Pojďte si s námi připomenout ručně psané dopisy a také pohledy, které Iveta v dobách rozpuku své slávy posílala svým nejbližším.


V Německu měl muž pobodat dva Ukrajince


Městský soud dnes začne řešit kauzu kolem společnosti J.O. Investment

Praha - Městský soud v Praze dnes začne projednávat kauzu kolem společnosti J.O. Investment (JO). Obžaloba tvrdí, že trojice podnikatelů zneužila registraci, kterou firma měla u České národní banky. Sice jí dovolovala nabízet investiční služby, ale pouze úzkému okruhu příbuzných a známých. Pachatelé namísto toho podle státního zástupce podvedli více než 3700 lidí a 162 firem, přičemž z klientů podle vyšetřovatelů vylákali téměř 2,4 miliardy...


Je z Číny, studuje v Praze. Student objevil 5000. kometu: Česko mě inspiruje

Čínský student z pražské Univerzity Karlovy Hanjie Tan objevil pětitisící kometu. Jubilejním nálezem pomohl agenturám NASA a ESA při průzkumu vesmíru. Česko považuje za klíčového průkopníka v oblasti pozorování malých mimozemských těles s významnými astronomy. Inspirací mu jsou například Zdeněk Ceplecha a Luboš Kohoutek. Postavení místní vědy o vesmíru ve světě rovněž bylo důvodem, proč se zde rozhodl studovat.


Končí éra levné pracovní síly v Česku?