Zprávy

Trending:


Atentátník po zadržení promluvil o motivu útoku na Fica

V Handlové dnes po jednání vlády postřelil 71letý muž z Levic slovenského premiéra Roberta Fica. Vypálil celkem pět ran, z nichž tři ho zasáhly do břicha, do bederní kosti a do ramene. Atentátník následně promluvil o svém útoku.


Znechucený Richard Chlad: Liberalističtí exoti! Atentát na Fica je výsledkem rétoriky opozice, říká

Celým Slovenskem otřásl středeční atentát na Roberta Fica. Slovenský premiér měl schytat několik střelných ran a následně byl v kritickém stavu okamžitě převezen do nemocnice v Banské Bystrici, kde aktuálně podstupuje náročnou operaci. K této tragické události se pro eXtra.cz vyjádřil také miliardář Richard Chlad, který je z této mimořádné události naprosto v šoku.


Atentátníkem, který střílel na Fica, má být slovenský spisovatel

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica měl spáchat jednasedmdesátiletý spisovatel a básník Juraj Cintula z města Levice na jižním Slovensku. Uvedla to televize Markíza.


Tragédie v centru Prahy: Muž se oběsil přímo v budově ministerstva průmyslu a obchodu

V budově ministerstva průmyslu a obchodu došlo ve středu ráno k hrozivému nálezu. Muž, který v budově pracoval jako technický pracovník, spáchal sebevraždu. Informace přinesl web iDnes.


„Navrhla jsem extravagantní a futuristický dezert,“ říká Iveta Fabešová

Cukrářka Iveta Fabešová je dnes již věhlasným jménem ve svém oboru. Několik let úspěšně provozuje svoji cukrárnu v historické Werichově vile, kde mají návštěvníci možnost ochutnat její jedinečné dezerty, a je také oblíbeným místem pro snídaně.


Nejslavnější popravy v historii

Trest smrti, také známý jako trest popravou, lze definovat jako státem schválenou praxi popravy osoby jako trest za skutečný nebo domnělý zločin. I když je nyní trest smrti ve většině zemí nezákonný, nebylo tomu tak vždy. Skutečně existuje mnoho historických případů, některé i poměrně nedávné, kdy byly popraveny významné osobnosti. Zaujalo vás tohle téma? Podívejte se do této rubriky a zjistěte, které slavné postavy z historie dostaly tento nejvyšší možný trest.


Tisková konference o stavu Roberta Fica


Muž, který zaútočil na Fica, byl v minulosti ve spojení s proruskou skupinou

Muž, který zaútočil na Roberta Fica, byl v minulosti ve spojení s proruskou skupinou Slovenští branci. Informoval o tom podle Denniku N maďarský investigativní novinář Szabolcs Panyi. Slovenští branci na Facebooku v roce 2016 sdíleli fotografii, kde se nacházel i atentátník.


ISW: Tempo ruských útočných operací v Charkovské oblasti zřejmě zpomalilo

Kyjev/Moskva - Tempo ruských útočných operací v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny zřejmě zpomalilo. Ve své poslední analýze hodnotící vývoj bojů v uplynulém dni to uvedl americký Institut pro studium války (ISW). Jeden z mluvčích ukrajinské armády Dmytro Lychovij dnes podle webu Ukrajinska pravda řekl, že ukrajinští vojáci se stáhli na výhodnější pozice u příhraničních obcí Vovčansk a Lukjanci, aby zabránili svým ztrátám.


Fico krvácel do břicha, lékaři ho operují přes tři hodiny

Slovenský premiér Robert Fico, který utrpěl při středečním atentátu průstřel břicha, je na operačním sále už tři a půl hodiny. Podle médií je stále ve vážném stavu.


Brutální útok: Bojoví psi v parku roztrhali kokršpaněla. Agresivní zvířata patřila starostce

Děs a hrůzu zažila majitelka čtrnáctileté fenky kokršpaněla Abbey v obci Worksop v hrabství Nottinghamshire poté, co je při venčení překvapili bojoví psi čínského plemene šarpej. Annette Edsonová jen bezmocně přihlížela, jak se na jejího mazlíčka vrhli. Podle ní pobíhali bez vodítka a obojku v místním parku ve Worksopu. Za jejich majitelku označila místní starostku Marii Charlesworthovou, která později rezignovala na svou vrcholnou funkci....


Nekrolog Vlastimila Harapese


Průzkumníci, kteří zmizeli beze stopy

Byly doby, kdy většina světa, ještě více než dnes, byla pro mnohé stále neznámá a nebylo většího povolání než být objevitelem. Hrstka odvážných a zvědavých dobrodruhů se vydávala do nejhlubších a nejtemnějších koutů světa v naději, že se jim podaří tyto neznámé oblasti osvětlit. Byla to však nebezpečná práce a mnoho z těchto jedinců se nikdy nevrátilo. Osudy těchto objevitelů, od horolezce, který překonal rekord, až po dobrodruha, který hledal neexistující město, jsou stále zahaleny tajemstvím. Klikněte na a objevte objevitele, kteří se toulali po planetě a nikdy se nevrátili.


Soud Hanychové a Soukupa o Rozárku: Padl verdikt!

Po úterním soudu s Jakubem Prachařem (40) o péči o společnou dceru Miu (6) čekal Agátu Hanychovou soud i ve středu. Tentokrát pro změnu s tatínkem její nejmladší dcery Rozárky (1), Jaromírem Soukupem (55). Na rozdíl od úterka, kdy musela s Kryšpínem (12) do nemocnice, se ve středu trojnásobná máma rozhodla v soudní síni ukázat. Řešila se úprava styku a rodičovská odpovědnost. Jak to dopadlo?


Rusko musí zaplatit za obnovu Putinem zničené Ukrajiny, prohlásil Blinken

Rusko musí zaplatit za obnovu toho, co šéf Kremlu Vladimir Putin zničil na Ukrajině, prohlásil v úterý americký ministr zahraničí Antony Blinken během své návštěvy Kyjeva. Washington podle něj disponuje mocí zabavit ruský majetek v USA a použít jej k pomoci při obnově Ukrajiny, uvádí BBC.


Peníze nesmrdí. Ale někdy z nich kape krev

Americká ropná společnost Standard Oil of New Jersey zásobovala těsně před začátkem druhé světové války nacistické Německo tetraethylovým olovem, důležitým pro výrobu vysokooktanového leteckého paliva. Výrazně tak napomohla nacistům v bombardování ostrovů při bitvě o Británii. Ta samá firma rovněž posílala do Německa na tankerech s panamskou vlajko...


Kámen starý asi 800 let se po letech vrátil na zříceninu hradu Lukova

Lukov (Zlínsko ) - Kámen starý zhruba 800 let se po letech vrátil na zříceninu hradu Lukova na Zlínsku. Původně sloužil jako patka sloupu v hradní kapli, po zbourání hradu se dostal do Lukova ke Staré lesovně, kde jej využívali jako lavičku. Na přelomu 19. a 20. století na ní sedávala také druhá manželka Bedřicha Smetany Bettina. Zástupci Spolku přátel hradu Lukova, který památku léta zvelebuje, dnes kámen vrátili na hrad, a to do průchodu...


Fico není prvním politikem, na kterého mířil atentát. Připomeňte si vraždy Kennedyho nebo Rašína

Atentát na slovenského premiéra, který se stal ve středu odpoledne, není prvním v pořadí. V historii najdeme množství pokusů o odstranění politiků, z nichž některé byly úspěšné.


Hamburgery, zmrzliny a cereálie jako zabiják. Pomohou zákazy a restrikce?

Průmyslově zpracované potraviny způsobují závislost a část západní společnosti to vidí jako problém. Potravinářské firmy ovšem chrlí tyto produkty ve velkém.


Kdo je ve skutečnosti Vladimir Putin?

Zatímco svět s hrůzou a nedůvěrou reaguje na ruskou invazi na Ukrajinu, muž, který vojenský útok nařídil, prezident Vladimir Putin, je široce odsuzován za to, co je označováno za nebezpečný a nevyprovokovaný akt agrese. Kdo je však tento muž z Leningradu, který vyrostl v jednoho z nejmocnějších mužů nedávné historie? Klikněte a zjistěte více o životě a kariéře Vladimira Putina.


Rusové se vrací k Charkovu. Skutečný cíl ofenzívy je ale jinde

Ukrajinská armáda sbírá poslední posily, aby zastavila ruský průnik na severovýchodě země v Charkovské oblasti. Pozorovatelé i vojenští velitelé ale usuzují, že vojska agresora chtějí obránce hlavně vyčerpat a donutit k přemístění sil. Pak udeří na Donbasu.


Zánět Pohrudnice: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Zánět pohrudnice, tenká vrstva tkáně, která se řadí k plicím a hrudní stěně. To může způsobit silnou bolest na hrudi, která se zhoršuje během dýchání. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Silná bolest na hrudi, která se zhoršuje s dýcháním Kašel Dušnost Něha ...


Macronův koňak a maďarský trojský kůň

Po pěti letech zavítal minulý týden čínský prezident Si Ťin‑pching do Evropy. Z programu a výběru zemí, jež se rozhodl navštívit, lze poměrně dobře odhadovat, jaké byly hlavní cíle jeho cesty: nabourat politickou jednotu na starém kontinentu a pokročit v přípravách půdy pro čínskou ekonomickou expanzi. První zastávka čínského lídra se odehrála ve F...


Obyvatelé Srí Lanky vyrazili bojovat na Ukrajinu, Rusko je oklamalo

Úřady na Srí Lance evidují nejméně 280 občanů, kteří se nechali naverbovat do války na Ukrajině, uvedla v úterý agentura AFP.


Francie posílá Ukrajině novou sérii raket země-vzduch Aster

Francie posílá Ukrajině novou sérii raket země-vzduch Aster 30 určených pro již dodané systémy protivzdušné obrany SAMP/T-MAMBA. Ve francouzském parlamentu o tom v úterý informoval ministr obrany Sébastien Lecornu.


Bez vody jsou desetitisíce Pražanů. Oprava rozsáhlé havárie potrubí se protáhne

Kvůli havárii vodovodního potrubí jsou obyvatelé pražských čtvrtí Střížkov, Prosek, Kobylisy a Letňany bez vody. Jde zhruba o 56 tisíc odběratelů. Náhradní dodávky jsou postupně zajišťovány, opravy by se měly protáhnout až do středečních odpoledních hodin. O poruše informovaly na svých stránkách Pražské vodovody a kanalizace.


Ústecký soud se začne zabývat největším lesním požárem v historii ČR

Ústí nad Labem - Krajský soud v Ústí nad Labem dnes otevře případ největšího lesního požáru v historii ČR, vznikl v létě 2022 v národním parku České Švýcarsko. Obžaloba z jeho založení viní někdejšího dobrovolného strážce rezervace. V případě prokázání viny mu hrozí až 15 let vězení. Obviněný z obecného ohrožení a poškození cizí věci údajně loni způsobil ještě několik menších požárů na Děčínsku. Muž založení rozsáhlého požáru v Českém Švýcarsku...


TRAGÉDIE! Nehodu autobusu s farmáři nepřežilo nejméně osm lidí

Tragická dopravní nehoda v úterý otřásla Spojenými státy americkými. Nejméně osm lidí nepřežilo srážku autobusu s velkým osobním automobilem u Orlanda na Floridě.


Meknés: Historická perla Maroka, která vám vezme dech

Meknés, jedno z marockých královských měst, leží v severní části země, kde se prolínají bohaté dějiny a moderní kultura. Město, často zastíněné populárnějšími turistickými destinacemi jako je Marrákeš či Fez, nabízí návštěvníkům jedinečný pohled do marocké historie a architektury.


Přátelství napříč generacemi: Spojení s různými věkovými skupinami

Přátelství nemá číslo. Není omezeno věkem ani generací. Když jde o přátelství, záleží jen na společných zájmech a vzájemném respektu. Ale při tom všem je někdy obtížné mít tyto společné zájmy napříč generacemi. Chcete-li s tím bojovat, projděte si tuto galerii a zjistěte, jak tuto propast překlenout.


Dojemné projevy z pohřbu Simony Postlerové: Vacek se rozplakal, Töpfer jí poslal vzkaz do nebe

Na pohřbu Simony Postlerové (†59) vystoupilo několik jejích kolegů, kteří veřejně zavzpomínali na nejhezčí společná setkání. Například velice dojemný, ale zároveň úsměvný proslov měl herec Petr Vacek, který na konci projevu neudržel slzy a rozplakal se. Podobný problém měl i herec Tomáš Töpfer. Na místě byla i redakce eXtra.cz.


Telemedicína přinese komfort pro pacienty a ušetří náklady

Místo pravidelných cest do porodnice v pražském Podolí absolvují těhotné ženy část kontrol na dálku. „Telemedicínu využíváme u těhotných jako jediní v Česku a jedni z mála v Evropě,“ říká Hynek Heřman, primář porodnického oddělení Ústavu pro péči o matku a dítě. Vyšetření vypadá tak, že si žena doma změří tlak, zváží se a diagnostickými proužky ana...


Sestra císařovny Sisi Matylda Bavorská: Milenecký vztah se jí krutě vymstil

Sňatek Alžběty Bavorské zvané Sisi s rakouským císařem Františkem Josefem I. učinil velmi žádoucí partie i z jejích sester. Až na jednu byly ale jejich osudy nešťastné. Také Matyldu Ludoviku Bavorskou rodiče uvěznili v domluveném politickém manželství, které nikdy pořádně nefungovalo. V novém domově v Itálii situaci řešila mileneckým vztahem. To se ale mladé ženě krutě vymstilo.


Škody způsobené zloději kol rostou. Podívejte, ve kterých krajích kradou nejvíc

V létě každoročně přibývá krádeží jízdních kol. Ne všichni cyklisté totiž chrání svého jednostopého parťáka před zloději dostatečně. Na to, kde se kola kradou nejvíc a jak je správně zabezpečit, se zaměřila datová redakce Deníku.


Výrok Nerudové o komunistech u soudu? Valeš by to uvítal. Ať rozhodne, kde je hranice, míní

Košťata a zločinci. Tak nazvala kandidátka do Evropského parlamentu Danuše Nerudová komunisty na sociálních sítích. Předsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná proto zvažuje, že na ni podá žalobu. Nerudovou to ale nerozházelo, za svými slovy si stojí.


Hvězda pro dospělé ukázala příliš mnoho a způsobila uzavření portálu propojujícího Irsko s USA

Ava Louise, hvězda pro dospělé, vyprovokovala pád portálu pro živé přenosy propojujícího Irsko s USA poté, co Irům předvedla svůj odhalený trup minulou neděli (12). The post Hvězda pro dospělé ukázala příliš mnoho a způsobila uzavření portálu propojujícího Irsko s USA appeared first on Instafamosos.


Ve Francii dál pátrají po trestanci uprchlém po přepadení vězeňského vozu

Paříž - Ve Francii druhým dnem pátrají po uprchlém vězni a dalších čtyřech ozbrojených mužích, kteří při úterním krvavém útoku na vězeňskou dodávku umožnili jeho útěk. Třicetiletý Mohamed Amra, přezdívaný Moucha nebo také Šmoula, Yanis či Momo, je pragmatik s vazbami na drogové podsvětí v jihofrancouzském Marseille, ačkoliv za drogové zločiny nikdy odsouzený nebyl, napsaly dnes deník Le Monde a web stanice BBC. Odbory sdružující zaměstnance...


Podezřelý z vraždy Maddie před soudem! Vypovídala jedna z jeho přeživších obětí

Bývalá delegátka cestovní agentury Hazel Behan podala před soudem svědectví o hrůzném znásilnění, které utrpěla od Christiana B., muže podezřelého z únosu Madeleine McCannové.


Pavel přijme na Hradě Síkelu, bavit se budou o tendru na jaderné bloky

Praha - Prezident Petr Pavel přijme dnes odpoledne na Pražském hradě ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (STAN). Hovořit spolu budou o tendru na stavbu nových jaderných bloků, energetické bezpečnosti České republiky nebo o podnikatelské misi, která se na přelomu dubna a května pod vedením Síkely uskutečnila do Spojených států amerických, a jejím přínosu pro českou ekonomiku. ČTK to řekl mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Vojtěch Srnka.


Předpověděl atentát? Čekám, kdy dojde k vraždě, řekl před měsícem Fico

Slovenský premiér Robert Fico, který se dnes stal terčem útoku, před měsícem na svém facebookovém profilu hovořil o hrozbách proti vládním politikům.


Zpověď matky Simony Postlerové (†59): Proč jsem nešla na pohřeb dcery

Přežít své dítě je to nejhorší, co se může stát matce. Právě proto Jana Postlerová (80) nepřišla dát poslední sbohem dceři Simoně Postlerové (†59). „Já to prostě stále nejsem schopna vůbec přijmout,“ přiznala Blesku.


Bezpečnostní poradce Lumír Němec k ochrance Roberta Fica


Kim Čong-un vyzval k "epochální změně" v rámci příprav na válku

Severokorejský lídr Kim Čong-un vyzval k "epochální změně" v rámci příprav na válku dosahováním cílů stanovených při výrobě vojenského arzenálu, uvedla ve středu severokorejská média podle zprávy agentury AFP.


Z pražské psychiatrie uprchl nebezpečný muž


Kvíz pro pamětníky: Hlasatelé a hlasatelky Československé televize. Komu je nad 40 let, zvládne ho hravě

Televize by nebyla ničím, pokud by neměla své známé tváře. Ty nechyběly ani v dobách minulého režimu. Byly to muži a ženy, které skrze televizní éter přibližovali nevšední život všedním občanům. Jak dobře znáte ty nejznámější z nich?


Slavné matky upřímně o porodu

Slovy Glorie Steinemové "porod je obdivuhodnější než dobývání". Muži možná nikdy nepoznají skutečnou bolest při porodu, ale matky po celém světě mají o dni, kdy začaly rodit, co vyprávět. Ať už čekáte dítě a chcete poradit, nebo jste jen prostě zvědaví, zde je výběr citátů slavných osobností o porodu.


Masivní útok na Krym: Na Sevastopol letěly desítky raket, u letiště hoří. Stojí i Kerčský most

Krym čelil v noci na středu masivnímu ostřelování. Výbuchy podle místních otřásaly okny a zdmi. V Sevastopolu zaznamenali asi 20 raket, u vojenského letiště pak propukl požár.


Velkolepé hroby slavných osobností

Zatímco někteří slavní lidé jsou pohřbeni na nenápadných hrobech, jiným byly na jejich památku postaveny krásné pomníky. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, kde se nacházejí některé z nejúžasnějších hrobů slavných lidí.


První vyjádření Agáty k rozhodnutí soudu v péči o Rozárku: Úleva i povzdech k Soukupovi

A je rozhodnuto. Agáta Hanychová a Jaromír Soukup se budou muset podle soudu střídat v péči o jejich malou dcerku Rozárku. A ačkoliv se po vyřčení rozsudku vítězoslavně tvářil dnes již bývalý mediální magnát, spokojená je podle exkluzivního vyjádření pro eXtra.cz i sama dcera herečky Veroniky Žilkové. Ta nám ale prozradila, v čem ji otec její dcerky zklamal.


Případů úplatku za přidělení bytu v Brně bylo podle svědkyně více

Brno - Městský soud v Brně dnes výslechy svědků pokračoval v projednávání případu policisty Jiřího Vlčka, který podle žalobkyně kvůli přidělení bytu v Brně pro svoji dceru dal úplatek 360.000 korun. Muž vinu dříve popřel. Podle svědkyně měl dávat úplatek právě on, dcera o ničem nevěděla. Uvedla, že případů, za které se bral úplatek, bylo minimálně deset. Případ úzce souvisí s kauzou kolem bývalého předsedy bytové komise části Brno-střed a...