BABYBOX VE ZNOJMě ZACHRáNIL HOLčIčKU. DOSTALA JMéNO PO žENě, KTERá PROJEKTU ODKáZALA MAJETEK

Babybox ve Znojmě zachránil další dítě. Podle zakladatele projektu Ludvíka Hesse jde o holčičku vážící 2 880 g a měřící 48 cm. Byla mírně podchlazená, lékaři ji proto uložili do inkubátoru. Hess dle svých slov lékaře požádal, aby holčičku pojmenovali Eva Němcová. „Je to jméno osmdesátileté dámy, která odkázala Babyboxu velkou část svého majetku,“ vysvětlil.

„V neděli 28. 4. 2024 v 5:55 jsem otevřel zvonící mobil. Poslali mi fotografii děťátka odloženého v babyboxu Nemocnice Znojmo. Děťátko bylo oblečené nalehko - v bílé halence a modrých kalhotkách,“ oznámil Hess v prohlášení. Vzhledem ke sporému oblečení byla holčička mírně podchlazená. Zdravotníci ji naměřili teplotu 35,9° C. Uložili ji proto do inkubátoru.

„Narodila se před několika hodinami, pupečník má zavázaný gumovou tkaničkou,“ sdělil primář dětského oddělení znojemské nemocnice Petr Bloudíček Hessovi.

ČTĚTE TAKÉ: Večer sršel nadšením, ráno se nevzbudil. Petrovi bylo 40 let, pro ženu s dětmi vznikla sbírka

Ten prý primáře požádal, aby holčičku v nemocnici pojmenovali Eva Němcová. „Vysvětlil jsem mu, že je to jméno osmdesátileté dámy, která odkázala babyboxu velkou část svého majetku,“ upřesnil zakladatel babyboxů. Němcová podle něj zemřela za tragických okolností 15. 7. 2023 v Brně.

Malá Eva je třetím letošním děťátkem nalezeným v babyboxu, druhým v Nemocnici Znojmo. Skóre holčičky vs. klučíci proměnila na 244:119 ve prospěch holčiček. „Ať žije malá Eva Němcová a svým jménem připomíná šlechetnou Ing. Evu Němcovou z Brna,“ prohlásil Hess.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dětí s bolestmi zad přibývá. Může za to málo pohybu a obezita, říká známý fyzioterapeut

2024-04-28T06:59:40Z dg43tfdfdgfd