ATENTáT NA TRUMPA OKOMENTOVAL I KAREL III. NIKDO ALE NEVí JAK!

Britský král Karel III. napsal soukromý dopis bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, který přežil sobotní atentát. Buckinghamský palác to potvrdil v pondělí, jak uvádí stanice BBC.

Obsah dopisu je v souladu s prohlášením britského premiéra Keira Starmera, který odsoudil násilí, vyjádřil soustrast obětem střelby a jejich rodinám, a popřál Trumpovi i ostatním zraněným rychlé uzdravení.

Dopis byl adresátovi doručen v neděli prostřednictvím britského velvyslanectví ve Washingtonu. Buckinghamský palác uvedl, že obsah dopisu zůstane neveřejný.

Atentát na Trumpa se stal během předvolebního shromáždění ve městě Butler v Pensylvánii. Na exprezidenta vystřelil poloautomatickou puškou 20letý TH Crooks.

Střela zasáhla Trumpa do horní části pravého ucha, jednoho účastníka akce zabila a další dva zranila. Útočníka zastřelila tajná služba.

Trump v rozhovoru pro New York Post uvedl, že kdyby během projevu mírně neotočil hlavu doprava, aby se podíval na graf o nelegálních přistěhovalcích, byl by mrtvý. Střela mu tak pouze odtrhla část ucha.

  

Související články

2024-07-15T20:12:13Z dg43tfdfdgfd