Zprávy

Trending:


Schizofrenik z Prahy odešel z domova a už se nevrátil. Může být v ohrožení života

Policie pátrá po devětatřicetiletém autistovi z Prahy, který trpí schizofrenií. Z domova ve Strašnicích odešel ve středu ráno. Pravidelně bere léky, které si sebou nevzal, a může tak být v ohrožení života. Policie žádá o pomoc při pátrání veřejnost. Na webu to uvedl její mluvčí Richard Hrdina.


Český Ken obětí násilí: Surově mě napadla policie, tvrdí Paulat. Ta záhadně mlčí

Po případu zbití nezletilé dívky policistou před diskotékou tu máme další podezření na to, že někdo možná velmi špatně pochopil heslo Pomáhat a chránit. Obětí napadení se měl stát Robert Paulat, český Ken, model a majitel kliniky plastické chirurgie. Ten eXtra.cz popsal hrůzný zážitek, kdy ho podle jeho slov měl zbít strážce zákona. Policie se k případu nebyla vůbec schopná vyjádřit.


Náročná záchrana české paraglidistky: V italských Alpách uvázla v koruně stromu!

Komplikovanou záchranu má za sebou paraglidistka z České republiky, která se ve čtvrtek zřítila v Alpách v italském regionu Tridentsko. Češka uvázla v koruně stromu a zachraňovat jí podle deníku il Dolomiti musely dva výsadky z vrtulníku. Záchranná operace skončila zhruba po dvou hodinách, kdy se podařilo ženu dostat na zem.


Kdo je muž, který postřelil Fica: Amatérský básník, kterého zbili v supermarketu

Střelce zadrželi policisté bezprostředně poté, co v Handlové ve středu odpoledne z legálně držené pistole několikrát vypálil na slovenského premiéra Roberta Fica. Slovenská média ho v krátké době ztotožnila jako jednasedmdesátiletého Juraje Cintuly z Levic. Deník přináší přehled důležitých dostupných informací o něm.


Nejdelší názvy míst na Zemi

Víte, kde se nachází Jászfelsőszentgyörgy? Lepší otázka: umíte to vyslovit? Jedná se o malou vesnici v maďarském okrese Jász-Nagykun-Szolnok. A věřte nebo ne, je to pravděpodobně jeden z nejsnáze vyslovitelných názvů v celé této galerii. Proč? Protože je nejkratší! Jste připraveni na tyto jazykolamy? Podívejte se na nejdelší názvy míst na světě! Klikněte a čtěte.


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Lídryně Zelených do europarlamentu: Kdyby se nám naslouchalo dřív, předejdeme problémům

Zelení by byli, co se týče klimatické politiky, značně ambicióznější a šli by mnohem rychleji dopředu, sdělila v pořadu 360° na CNN Prima NEWS lídryně kandidátky této strany v eurovolbách Johanna Nejedlová. Nerozumí podle svých slov připomínkám některých politiků vůči Green Dealu, ani tomu, proč se vláda vyhýbá kroku, který by výrazně zlepšil ekonomickou situaci.


Kubáček: Politici na Slovensku vyvolávají démony. Poskytují šílencům alibi, je to nebezpečné

Mnoho slovenských politiků využilo současnou situaci a kvůli růstu preferencí vyvolává démony, aniž by si uvědomovali, kolik je ve společnosti chorých myslí, které se chtějí zapsat třeba i násilným krokem. Uvedl to ve vysílání CNN Prima NEWS politolog Jan Kubáček v reakci na vyhrocené vystoupení některých slovenských vládních představitelů po atentátu na premiéra Roberta Fica.


Spor o zbraně pro ČR? Španělská vládní strana chce zablokovat loď s nákladem

Španělská levicová aliance Sumar, která je součástí vládní koalice, chce zablokovat v přístavu nákladní loď Borkum, která převáží zbraně z Indie. Vládní uskupení tvrdí, že zbraně na palubě lodi nakonec dostane Izrael. Podle španělského ministerstva dopravy to ale není pravda a vojenský náklad míří do České republiky, napsala dnes agentura Europa Press. Loď by měla zakotvit v přístavu na jihu Španělska v příštích několika hodinách. ČTK se snaží...


Zelenskyj dorazil do boji zmítaného Charkova. Ukrajina zastavila ruský postup

Ukrajinské jednotky zastavily ruský postup v některých zónách Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, kde vede Rusko novou ofenzívu. Oznámila to ve čtvrtek ukrajinská armáda, informuje agentura Reuters.


Nerudová či Síkela eurokomisařem? Podle Zdechovského nikoliv, vyjmenoval vlastní adepty

V koalici stále doutná spor o to, koho by měla vláda vyslat na post českého eurokomisaře. Lidovecký europoslanec a čtyřka kandidátky Spolu Tomáš Zdechovský v podcastu Chuť moci Thomase Kulidakise odmítl uvažovaná jména Danuše Nerudové nebo Jozefa Síkely. Sám vidí několik kandidátů –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zmínil Alexandra Vondru, lidoveckého poslance Ondřeje Benešíka, Miroslava Kalouska nebo Mirka Topolánka. Ke kroužkování na kandidátce Spolu na rozdíl od lídra...


Další Křetínského byznys? Britská ministryně se zajímá o jeho nabídku na převzetí firmy Royal Mail

Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil český miliardář Daniel Křetínský. Podle agentury Reuters to dnes oznámil mluvčí britského premiéra Rishiho Sunaka.


Fico je po atentátu nadále ve vážném stavu, uvedl Kaliňák

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).


Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.


Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl.


Slovenská policie registruje výhrůžky politikům, Šimečka odmítá vinu opozice a médií

Bratislava - Slovenská policie po středečním útoku na premiéra Roberta Fica registruje výhrůžky členům vlády i různým dalším politikům, řekl dnes na tiskové konferenci slovenský policejní prezident Ľubomír Solák. Slovenská generální prokuratura podle něj uvalila na případ pokusu o vraždu šéfa vlády informační embargo, policie proto nic z vyšetřování nebude zveřejňovat. Předseda Progresívního Slovenska Michal Šimečka odmítá po útoku na Fica...


Po jahodách na poli u Olomouce se jen zaprášilo, musí dozrát další

Olomouc - Pole s jahodami v Olomouci a Prostějově dnes ráno zaplnili lidé, kteří vyrazili na první samosběr tohoto oblíbeného letního ovoce. Zájem byl tak velký, že například na poli v Olomouci-Slavoníně vysbírali červené plody za necelé čtyři hodiny. Samosběr tam musel být na několik dní přerušen, aby mohly dozrát další jahody. Na sociálních sítích o tom informoval provozovatel jahodáren Jan Dostál. Sklizeň jahod byla letos v Olomouci a...


Hasiči z Olomoucka truchlí nad ztrátou oblíbeného velitele. Suprový chlap, píší kolegové

Velký smutek zažívají hasiči z Olomouckého kraje. Museli se rozloučit se svým dlouholetým kolegou Bohuslavem Strouhalem, který zemřel ve věku 59 let. V hasičském sboru strávil úctyhodných 35 let, působil mimo jiné jako velitel dobrovolných hasičů. Smutnou zprávu o jeho odchodu oznámil na sociální síti Facebook Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje.


Komplikace na Barrandovském mostě. Silničáři ho nestihnou opravit v termínu

Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři původně předpokládali. „Takzvané konzoly na severním kraji mostu musí nyní dělníci vyztužit,“ řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Filip Hájek a Lukáš Vráblík z Českého...


Po nárazu do mostu jsou v lodi uvěznění už sedm týdnů. Zabavili jim i mobily

Jednadvacet členů posádky lodi Dali zůstává i po více než sedmi týdnech po kolapsu mostu Francise Scotta Key Bridge v americkém Baltimoru uvězněná na palubě. Nikdo jim nedokáže říct, za jak dlouho se dostanou na pevninu. Několika námořníkům přitom během téměř dvou měsíců čekání vypršela víza. Agenti FBI jim podle aktivistů navíc kvůli vyšetřování zabavili telefony, nové jim poskytli až za několik týdnů. Při pádu mostu, do nějž loď narazila, na...


Fico je velký přítel, napsal srbský prezident Vučič. Jsi další na řadě, vyhrožoval mu muž

Srbská policie zadržela muže, který je podezřelý, že vyhrožoval prezidentovi Aleksandaru Vučičovi pod komentářem ke středečnímu útoku na slovenského premiéra Roberta Fica. Ve čtvrtek to podle srbských médií řekl srbský vicepremiér a ministr vnitra Ivica Dačić.


Nová výstava v Praze ukáže i díla z Louvru, která nikdy nebyla vystavena

Praha - Přes 200 grafik, kreseb, maleb i šperků představí nová výstava Národní galerie Praha (NGP) zaměřená na umění grafiky manýrismu, na níž galerie spolupracovala s francouzským muzeem Louvre. Proměny uměleckého stylu, který se vyznačuje bohatou fantazií a zálibou v symbolech a skrytých významech, představí díla z uměleckých center 16. století, Itálie, Nizozemska, Německa, Česka i Francie. Dnes o tom informovali zástupci Národní galerie Praha.


Podezřelá zásilka v budově BIS. Na místě jsou hasiči i policie

Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky.


Šéfredaktor Daniška: Liberálové si dříve vykopali hrob. Z atentátu může Fico vyjít jako Reagan

Liberální média a opoziční strany skutečně mohou stát za agresivní atmosférou na Slovensku. Myslí si to šéfredaktor slovenského konzervativního deníku Štandard Jaroslav Daniška. Tvrdí také, že pokud by tamní premiér útok nepřežil, Slovensko by se ocitlo v nejsložitější a nejtěžší době v moderních dějinách.


Rozhovor s bezpečnostním expertem o útoku na Fica


Jihomoravský kraj zefektivňuje dopravu: konec revizorů i pokladen

Pasažéry v jihomoravském kraji čekají velké změny. Cestování ve vlaku bude jiné, budou chybět průvodčí i papírové lístky. Bílo růžové vlaky Moravia nebude nikdo obsluhovat. Lístky, jenž se daly sehnat i v průběhu jízdy u průvodčího, nebudou nové k sehnání ani u pokladen. V nabídce budou pouze lístky v automatu.


Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.


Ficova ochranka chybovala, tvrdí expert. Popsal kiksy bodyguardů před i po atentátu

Středeční útok na Roberta Fica vyvolává otázky, zda neudělala premiérova ochranka někde chybu či se dalo střelbě zabránit. Odpovědi se v současné době snaží najít vyšetřovatelé ze Slovenska. Odborník oslovený redakcí CNN Prima NEWS má však jasno – minimálně jeden člen ochranky mohl pochybit.


Po střelbě na Fica vzrostla návštěvnost zpravodajských webů až trojnásobně

Praha - V souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica zaznamenaly tuzemské zpravodajské servery růst návštěvnosti od desítek procent až na trojnásobek. Sledovanost zpravodajského televizního kanálu ČT24 se zvýšila o víc než čtvrtinu. Vyplývá to z informací České televize a Seznamu.cz.


Tisková konference Petera Pelegriniho před nemocnicí


Rusko nemá dost vojáků pro průlom u Charkova, řekl velitel NATO v Evropě

Brusel - Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. Ukrajinské síly podle něj udrží v regionu své pozice.


Tragédie na jižní Moravě: Dítě zemřelo kvůli zubnímu kazu!

Otřesným případem úmrtí se zabývá Městský soud v Brně. Rozhoduje, kdo může za smrt dítěte, které mělo komplikace se zubním kazem. Podle prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera (54) nejde bohužel o ojedinělý případ!


Ostuda rozvážkové služby. Na mol opilý kurýr seděl poblíž O2 areny, nadýchal pět promile

Opilého kurýra rozvážkové služby našli policisté minulý pátek před O2 arenou. Se svým bicyklem, potravinovým boxem a poloprázdnou láhví tvrdého alkoholu seděl malátně u silnice. Strážníci mu naměřili 5,06 promile v krvi, informoval Týdeník policie. Muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici.


Blažek se zastal gruzínské vlády, odmítl její označení za proruskou

Praha - Český ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) se dnes zastal gruzínské vlády, odmítl její označování za proruskou. Uvedl to na česko-gruzínském právnickém fóru, které uspořádal v pražském Hrzánském paláci. Gruzínský ministr spravedlnosti Rati Bregadze řekl, že cílem kritizovaného zákona o zahraničních agentech je pouze transparentnost a že gruzínská vláda je ochotná zákon přepracovat, pokud od oponentů "uslyší právní argumenty, a...


Ficova ochranka odvedla perfektní práci, zdůraznil expert. Na rozhodování měla pouhé vteřiny

Zákrok ochranky při středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica hodnotí bezpečnostní expert Zdeněk Charvát pozitivně. Podle jeho slov si je třeba uvědomit, že nyní máme na vyhodnocení postupu bodyguardů při útoku hodiny, zatímco oni měli na rozhodování pouhé vteřiny.


Modelka Svoboda zveřejnila parte. Oznámila detaily pohřbu svého tragicky zesnulého manžela

Moderátorka Petra Svoboda na sociální síti Instagram zveřejnila parte svého zesnulého manžela Ondřeje Křivky, který přišel o život při nedělní nehodě. Oznámila, že poslední rozloučení se známým manažerem proběhne v úterý 21. května v krematoriu Strašnice.


Manévry ve škole ve Vysokém nad Jizerou


Zelenskyj: Situace v Charkovské oblasti je pod kontrolou, ale je velmi složitá

Kyjev - Situace v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny je k dnešnímu dni obecně pod kontrolou, ale zůstává extrémně složitá, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jenž se podle svého sdělení na platformě Telegram vypravil do Charkova, kde jednal s veliteli ukrajinské armády. Ta podle hlavy státu posiluje své jednotky v regionu a ruské invazní armádě způsobuje citelné ztráty.


V Kladně hořel sklad olejů, škoda činí 40 milionů Kč, příčinu vyšetřuje i policie

Kladno - V kladenské ulici Železničářů odpoledne hořel sklad olejů u prodejny autodílů. Vyšetřovatel vyčíslil škodu na 40 milionů korun. Příčinu vzniku ohně vyšetřuje také policie. Vyhlášený byl zvláštní, tedy nejvyšší, čtvrtý poplachový stupeň. Nikdo se nezranil a z objektu nebylo nutné nikoho evakuovat. Na místě bylo kolem 100 hasičů, většina jednotek už odjela. ČTK to řekl mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička.


Rachel Koresh: Za šíleného vůdce sekty se provdala ve 14 letech. Před smrtí na ni čekalo peklo

Když v roce 1993 vzplanulo ve Wacu sídlo sekty davidiánů, padl i její vůdce David Koresh. Spolu s dalšími 76 členy nepřežila ani Koreshova manželka Rachel. Jaká ale byla? A jak vypadal její život, který byl propojen se životy ostatních členů sekty?


Chybělo málo a uřízli mi nohu, šokoval Zeman: Prozradil detaily pobytu v nemocnici

Exprezident Miloš Zeman strávil nedávno dva týdny v nemocnici. Nyní se rozmluvil o tom, jak vážná jeho situace byla. "V ohrožení života ani tak ne, ale v ohrožení nohy ano. Chybělo málo a mohl jsem k vám připajdat o jedné noze. Tu nohu by mi amputovali právě kvůli trombóze," prozradil Zeman v rozhovoru pro Blesk.


Fica čekají nejtěžší hodiny a dny, řekl Pellegrini po několika minutách s premiérem

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.


Na výlet do malebného podhůří Šumavy: Hrad a zámek Klenová

Asi dva kilometry od Janovic nad Úhlavou stojí na stejnojmenném kopci hrad a zámek Klenová. Už ve 13. století střežil obchodní cestu, která vedla ze Železné rudy do Bavorska. Jeho založení je spojeno s rodem pánů z Klenového, kteří zde sídlili až do poloviny 16. století. Hrad je také rodištěm významného renesančního cestovatele, spisovatele a hudebního skladatele. Co zde na vás čeká při návštěvě této architektonické pamětihodnosti?


Slovenská vláda prozatím nevyhlašuje výjimečný stav, řekl ministr Kaliňák

Bratislava - Slovenská vláda podle ministra obrany Roberta Kaliňáka nerozhodla o vyhlášení výjimečného stavu či podobných opatření v souvislosti s útokem na premiéra Roberta Fica. Kaliňák na dnešní tiskové konferenci uvedl, že vláda k takovému postupu může přikročit později, pokud by se situace v zemi zhoršila. Kaliňák neřekl, zda někdo převezme Ficovy kompetence. Bezpečnostní rada státu o tom podle něj nejednala a vláda funguje ve standardním...


Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.


Spisovatel Rudiš získal Mörikeovu cenu udělovanou městem Fellbach

Berlín - Český spisovatel Jaroslav Rudiš, který žije mezi Německem a Českem, obdržel Mörikeovu cenu. ČTK to dnes řekla Maja Heidenreichová z kulturního oddělení radnice bádensko-württemberského města Fellbach, které ocenění pojmenované po básníkovi Eduardu Mörikeovi každé tři roky uděluje německy píšícím autorům. Spolu s Rudišem byla oceněna také Alice Horáčková, která dostala doprovodnou cenu k podpoře i neněmecky psané literatury.


Tragédie v Německu: Při požáru zemřeli tři lidé. Z domu nebylo úniku, policie nevylučuje úmysl

Požár v šestipatrovém domě v německém Düsseldorfu v noci na čtvrtek si vyžádal tři mrtvé a 16 zraněných, z toho dva těžce. U domu zasahovala stovka hasičů, hořela okolní auta a plameny šlehaly z kiosku pod domem, ze kterého se podle svědků nejdříve ozvala exploze. Informovala o tom agentura DPA.


Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem bude 27. května v Národním divadle

Praha - Poslední rozloučení s tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem, který zemřel ve středu ve věku 77 let, se uskuteční 27. května v poledne v Národním divadle (ND). Bez bližších podrobností to ČTK sdělil mluvčí ND Tomáš Staněk. Harapes, který byl dlouholetým baletním sólistou Národního divadla a později baletní soubor první české scény vedl jako umělecký šéf, zemřel po dlouhé nemoci. Na závěr svého angažmá se stal jako jeden z mála čestným...


Stav Roberta Fica zůstává vážný. Jeho zranění jsou rozsáhlá

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).


Agáta má konečně klid. Soudní spor s expartnery je u konce, může s dětmi k moři

Agáta Hanychová stihla ve dvou dnech uzavřít oba soudní spory, které vedla s exmanželem Jakubem Prachařem o dceru Miu a s expartnerem Jaromírem Soukupem o dceru Rozárku. Tatínkové dosáhli svého, Agáta už nesmí obě dcery fotit na sociální sítě. Bývalí partneři vyřešili i dohady okolo výživného. Oba muži budou platit shodné alimenty i příspěvky dcerám na budoucí život.