CO DNES DěLá JIří KAJíNEK? JE Z NěJ VELMI BOHATý MUž, NAJAL ODBORNíKY A CHCE ZNOVU OTEVříT SVůJ PříPAD

28. dubna to oznámil na svých sociálních sítích, čímž vyvolal rozruch nejen mezi svými příznivci, ale také mezi širokou veřejností. „V 63 letech? Neuvěřitelný. A hlavně žádný steroidy,” napsal jeden z jeho sledujících na Instagramu. 

Kajínek tak opět ukázal, že svobodu umí patřičně zúročit. „Ze sociologického hlediska platí, že je silnou osobností, což v naší civilizaci budí emoce,” vysvětlil v rozhovoru pro Lidovky Jan Herzman.

Zároveň byl, podle odborníka, vždy zobrazován jako archetyp nespravedlivě vězněného, který přečkal všechny útrapy, aby se nakonec dočkal spravedlnosti.

„Lidem se jeho příběh z akčního prostředí na pomezí mýtu a bajky prostě líbí. Stal se tak trochu lidovým hrdinou,” vysvětluje podstatu Kajínkovy atraktivity psychopatolog Andrej Drbohlav.

Kajínek na svobodě

Svou image budoval již v době odnětí svobody, kdy se snažil na svou nevinu upozornit svými útěky, včetně jednoho z nejstřeženějších věznic v Česku, z Mírova na Šumpersku.

Mezitím napsal také životopisnou knihu, která mu vydělala půl milionu korun, a režisér Petr Jákl o něm natočil akční drama, za než získal také nemalé peníze. Hovořilo se o přibližně 1,5 milionu korun.

„Přesnou částku nemohu prozradit, jsem vázán mlčenlivostí. Ale dostal tolik, aby se mohl v budoucnu pohodlně zařídil” řekl Jákl pro deník Blesk.

Z vězení tak Jiří odcházel jako bohatý muž. Vydělávat ale nepřestal. Objevil se v televizním pořadu Já, Kajínek, na billboardech, bonbonech i upomínkových předmětech. Svůj příběh vyprávěl na besedách, s nimiž objížděl celé Česko. Dnes patří mezi tzv. influencery.

Na sociální síti YouTube pravidelně přidává videa, ve kterých komentuje aktuální kauzy ze světa justice a na Instagramu ukazuje svůj běžný život. 

„Chodím hrát poker, chytat ryby, na střelnici nebo venčit psa,” řekl v rozhovoru pro Plus7dní. „Prakticky nedělám nic, ale od partnerky se vydržovat nenechám,” upozornil.

Boj v kleci

Ke svým aktivitám si však nyní bude muset přidat také trénink bojových umění. V červnu se totiž postaví naproti zápasníkovi Alešovi Bejremu, jenž se proslavil pod přezdívkou Psychopat.

„Končí mi podmínka a rozhodl jsem se, že se půjdu trochu pobavit a vyzkoušet si to. Proč ne. Jasně, že už nejsem nejmladší a mohl bych se na to vykašlat, ale v životě si má člověk zkusit úplně všechno,” řekl Kajinek na svém oficiálním YouTube kanálu.

Další motivací pro něho je, že si vydělá dost peněz na to, aby si mohl najmout odborníka, který by mu měl pomoci obnovit řízení a prokázat jeho nevinu. 

Zdroje: www.extra.cz, www.cs.wikipedia.org, www.lidovky.cz, www.denik.cz, www.zeny.iprima.cz

2024-05-03T18:45:50Z dg43tfdfdgfd