ČD VE čTVRTEK ODKLIDí VYKOLEJENý VLAK, KTERý UJEL STROJVEDOUCíMU. NA TRATI BUDE VýLUKA

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

"Plánovaný průběh prací je takový, že vložený vůz 014.013, který se nyní nachází blíže k trati, bude kolejovým jeřábem postaven na koleje a odtažen do Prahy. Motorový vůz 814.226, který se po nehodě nachází dále od trati, se nejdříve za pomoci lokomotiv pokusíme přiblížit ke kolejím," uvedl mluvčí ČD Filip Medelský.

Dopravce sdělil, že motorový vůz chce přepravit do dopravny v Dobříši. K odstranění vozidel budou primárně využity nehodové pomocné prostředky Českých drah, na místě bude pomáhat i Hasičský záchranný sbor.

Odklízecí práce si vyžádají výluku na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi. České dráhy zajistí po dobu výluky ve čtvrtek náhradní autobusovou dopravu, která bude fungovat mezi stanicemi Praha-Zbraslav – Čisovice a opačně. Ze směru od Prahy a Vraného nad Vltavou budou vlaky mimořádně ukončeny v Měchenicích.

K vykolejení vlaku, který odjel bez strojvedoucího a cestujících a během pětikilometrové jízdy dosáhl rychlosti přes 100 kilometrů za hodinu, došlo ve čtvrtek. Nehodu vyšetřuje policie i Drážní inspekce. 

2024-05-07T09:25:13Z dg43tfdfdgfd