ZA VRAžDU žENY V BRNě SI MLADý MUž ODPYKá 17 LET, POTVRDIL VRCHNí SOUD

Olomouc - Za předloňskou vraždu ženy v Brně si devětadvacetiletý Stefan Stefanovič odpyká 17 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Trest uložený brněnským krajským soudem mu dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Mladý muž ze Srbska žádal výrazné snížení trestu, soud to však odmítl. Podle rozsudku Stefanovič neunesl rozchod s ženou, se kterou udržoval krátkodobý poměr, a brutálně ji napadl. Vystudované právničce, která byla jeho krajankou, ve finále zasadil devět ran kuchyňským nožem. Žena zemřela na místě. Obžalovaný u soudu přiznal vinu.

Tragédie se stala na konci roku 2022. Muž podle žalobce Jaroslava Kouřila s vdanou ženou a matkou osmiletého syna udržoval po dobu tří měsíců vztah. Když mu žena oznámila konec vztahu, situaci neunesl. "Nejprve ji rdousil, poté jí hlavou mlátil o zem, až upadla pravděpodobně do bezvědomí. Nožem jí poté zasazuje jednu ránu za druhou a to do partií hlavy - krku a čelisti. Protnul jí přitom krkavici a na místě sledoval, jak umírá," uvedl žalobce.

Obhajoba žádala dnes výrazné snížení trestu, podle ní nebylo dostatečně zohledněno, že obžalovaný se přiznal. "Trest, který byl uložen, se v takové souvislosti zdá naprosto nepřiměřený. Je zde také doznání, projevená lítost a omluvný dopis poškozeným," uvedla obhájkyně. Podle žalobce však nejde o trest nepřiměřený a soud by měl zohlednit právě motiv činu, který je v tomto případě stěžejní. Pachatel podle něj při svém činu nebral v potaz hodnotu lidského života a k oběti přistupoval jako k věci. "Při výslechu obžalovaný uvedl, že když poškozenou nebude mít on, tak ji nebude mít nikdo," uvedl žalobce a dodal, že to svědčí o naprosté sobeckosti a egocentrismu.

2024-04-16T09:09:31Z dg43tfdfdgfd