TRAGICKá NEHODA NA JIHU ČECH. MOTORKářE SRAZILO AUTO, DVA NEPřEžILI

Jihočeská policie od nedělního odpoledne vyšetřuje mimořádně tragickou nehodu na Strakonicku. Srážku osobního auta, karavanu a trojice motocyklů nepřežili dva lidé. Další dva lidé utrpěli zranění. 

K nehodě došlo v neděli před půl pátou odpoledne na silnici mezi obcemi Bavorov a Vodňany. Komunikace musela být po tragické události zcela uzavřena.

"Z prvotních informací vyplývá, že směrem od Vodňan jel řidič v osobním vozidle značky VW. Střetl se s protijedoucím karavanem, za kterým jeli tři motocykly. Po střetu se řidič vozidla značky VW pravděpodobně dostal do protisměru, kde se postupně srazil se všemi motocykly," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Dva motocyklisté střet nepřežili, třetí byl společně s řidičem osobního auta převezen se zraněními do nemocnice. U nehody zasahoval také vrtulník. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 4 640 dopravních nehod v Jihočeském kraji. Bylo jich o necelé dvě stovky více než v předchozím roce.

Související články

2024-06-24T06:52:45Z dg43tfdfdgfd