TEPLOTY V V TýDNU DOSáHNOU Až 32 STUPňů, OBJEVí SE SILNé BOUřKY

Praha - Až na 32 stupňů Celsia se tento týden dostanou teploty v Česku. Od poloviny týdne se objeví bouřky, o víkendu mohou být i silné. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle měsíčního výhledu bude poslední červnový týden teplotně i srážkově nadprůměrný. Letní prázdniny ale už začnou s teplotami běžnými pro červencové počasí.

Už v uplynulém týdnu se teploty opakovaně dostaly nad tropickou třicítku, v pátek dokonce vystoupaly místy na téměř 34 stupňů. V tomto týdnu bude také v některých dnech přes 30 stupňů.

V úterý se mohou teploty dostat na 29 stupňů a ve středu na třicítku. Ve čtvrtek bude maximálně 29 stupňů, ale v pátek se oteplí na 28 až 32 stupňů. O víkendu pak může být 27 až 31 stupňů.

Stejně jako v předchozím týdnu se i v příštích dnech budou objevovat bouřky. Dnes a v úterý bude podle předpovědi ještě převážně jasno až polojasno, ale místy se už obloha zatáhne. Ve středu se pak odpoledne a večer mohou vyskytnout místy přeháňky nebo bouřky. Ve čtvrtek už budou přeháňky na většině území a opět mohou dorazit i bouřky. V pátek bude počasí podobné a o víkendu se mohou objevit silné bouřky.

V nadcházejícím období bude nejteplejší tento týden. Průměrné týdenní teploty se budou pohybovat kolem 28 stupňů. První tři týdny v červenci pak meteorologové očekávají teploty kolem 25 stupňů Celsia. Nejvíc srážek spadne do konce června, červenec bude srážkově průměrný.

2024-06-24T05:44:53Z dg43tfdfdgfd